January 29, 2011

Aasta kodu ehk eestlased on oudsed inisejad

Ln aitah soovituse eest, taitsa kaunis ja omaparane kodu. Vaga sumpaatne mulle aga ma vist vahemuses. Muidugi, eestlased kohe reas hulga negatiivsete kommentaaridega, kes vigiseb selle ule kui kulm paistab, ahh mis nome loss ja jalle et nii kallis, kus sel raha votta ja kuis seal ikka last kasvatada ei saa (???, omanikel laps taitsa olemas ja paistab et kasvab). Look, sa oled vaga limiteeritud inimene kui sa ei oska hinnata midagi mis hasti tehtud. See ei pea olema sinu maitse/voimaluste jargi aga hinda seda mis hasti ja huvitavalt tehtud. Ja kui ei meeldi, siis milleks raisata aega ja energiat kritiseerimisel. oeh.
Hasti sumpaatne oli see et vanu asju kasutatakse ara. Mitte selle parast et eko on vaid mulle imponeerib vanade asjade ajalugu ja see et mingi kestvus on. Mulle no antiik meeldib ja lisab karakterit rohkem kui naiteks need idamaised ullitised, Buddha kujud ja mis koik. Eksootiline seda kull, aga kui koik seda teevad siis on natuke igav, raakimata sellest et mitte originaalne.

Mulle see uks niiiiiii meeldib. Nad ostsid vanad uksed ja votsid paksu varvikihi maha. Well done, very well.

Ma ei ole kindel kas restaureerisid vana maja aga paistab toesti nagu paris. nende seinte soojustamisega on hada ja pudenemisega aga kui hasti tehtud, siis ikka ilusad. Selline stiil pole koigile aga kaunis vaadata.

Kamin soogitoa ja koogi vahel, mis sa veel tahad? Ilus lamp, suur laud kus lapsed saavad kodutoid teha kui ema suua teeb.

Zurii utles ka et ei ole eestlaslik ja ma tahaks nii teada mis on eestlasik? Ikea sisustus? Koik heledast puidust, kaltsuvaibad ja minimalistlik? Voi pruunid nahkdiivanid? Minu arust meil nagu identiteedi puudus sisustuses et laheme kas rootsi voi vene teed ikka, aga midagi nagu oilmitseb valja millele oma nime voib anda.
Rohkem pilte siit: http://www.tarbija24.ee/

Sumpaatne lapsetuba, voitsid kategoorias Lastesobralik maja Elo ja Ermo Saar Randveres


AGA kus eestlased on naturaalselt lausa andekad on aiad. Eestis ringisoites jaab suu lahti kui ilusasti on tehtud. Siin toesti on eestlased ikka uli. Eks millegagi tuleb seda irisemise stressi vahendada, siis uhatakse aeda. :)
Parim aed Evelin ja Aivar Noorem Ihastes

January 24, 2011

Brrrrr.....


- 22 C valjas. Ma saan aru et Eestis pole see midagi aga ma pole Eestis. Ma mere aares, meil siin talved ikka soojemad, noh jan-veebr saastad aga muidu elab.

Lund ja jaad koik kohad tais, jarjest on ara jaetud laste ringe jms, toidupoodi minek omaette uritus.. Eile oosel kuulsime paari kova pauku ja tana louna paiku kuulsin et vesi jookseb garaazis ja pump keldris kaib. Garaaz soe uldiselt aga mingi toru katki, sain kulma kulma dusi kui ukse lahti tegin ning taiesti abitu naise kombel ei allunud uksi asi minule, ei saanud vett kinni. Naabrite poeg ka mitte. Sain toru/pumba mehe katte kes tunni aja parast lubas tulla (ja tuligi). Vett jooksis garaazis nii et vahe pole. Toas neid oodates aga oudsalt jahe ja loomulikult avastasin et nae sooja pole. Olikutus meil aga ei toodanud. Torumees ei saanud ka aru et mis vark ok, pakkus et olitorud kulmunud. Olimehed lubasid tulla niipea kui voimalik, paari tunni jooksul, ja sellest lubadusest siis 4 h moodas. Arrrggghhhhhhh....... Kulm on kurat. Kolmapaevaks lubab uut lumetormi.

January 21, 2011

Kodu korda

Tegin uhe kapi tuhjaks et Olivia manguasju ohtul sinna peita et mingigi aeg me elutuba ei naeks valja nag oleks Plastmass ja Varvilised Raamatud me toa ulevotnud. Aga siis pidin tekikotid, linad jms toppima mujale. Vaga ebaesteetiliselt uksteise otsa. Unistasin siis hasti organiseeritud linen closet'ist kus siis oleks nii pressitud riidest salvratid (hulka rohelisemad kui paberist ja ilusamad), laualinad (need tuleks riidepuu peale rippuma panna siis vahem kortse sees, kateratikud (mille vahel vaiksed kotid lavendli oitega vms) ja voodipesud.

Leidsin jargneva pildi prettylittlehouses blogist. Parineb Women's Home Companion,1942



Sa sade ma utlen.

January 20, 2011

Leib molassisest/melassist


Molassis on treacle in England, aga eesti keeli ei tea. Tihke paks tume pruun siirup mille saab peedisuhkru voi sugar cane keetmisest. ???

Leib tuli hea, paras hommikusoogiks, maari kas Merevaiku, void, Nutellat, moosi mis iganes peale. Retsept New York Times'ist parit.

1 2/3 klaasi kefiiri voi jogurtit

2 1/2 klaasi mitmevilja jahu

1/2 kl maisijahu

1 tl soola

1 tl kupsetuspulbrit

1/2 kl molasses

Ahi 190 kraadini. Vorm voiga maaritud ja jahuga ule riputatud.
Sega kuivad eraldi, siis marjad ained ja siis koik kokku. Kupseta 45 min ja kontrolli siis keskelt kas valmis. Lase 20 min jahtuda.

Tagant jargi tark olles oleks pidanud mingeid pahkleid voi miks ka mitte kuivatud puuvilju sisse segama. Aga vaga hea oli.

Kommetest

Yritan Oliviale opetada kuis asju tagasi panna, kuidas mitte emme kosmeetikat WC potti mitte visata, kuidas kahvlit oieti kasutada, kuidas sokke jalga panna jne jne jne. Visalt laheb. Aga naiteks kui nagi issit mind uks (uks!) kord mind tagumikule patsutamas, siis selle oppis kohe ara. Nyyd kaib ja aeg ajalt patsutab mind tagumikule. Oeh.

January 16, 2011

Emaks olemisest - Amy Chua


Nii meie kandis on suur skandaal. Nimelt uks Yale Law professor, Asian-American naisterahvas Amy Chua kirjutas raamatu kuis tema lapsi kasvatab. Raamatu labiv mote on see et ameeriklased hellitavad oma lapsi, kellest saavad saamatud ja isekad taiskasvanud, aga vot aasiast parit lapsekasvatus ei pane rohku sellele mida laps tahab, kasvatab karmilt aga saavad andekad, distsiplineeritud inimesed. Nonda.

Enne kui ma lahkan teemat, pean jallegi juukseid valja tombama ja korisema et kuidas kuidas kull on voimalik votta 307 miljonit inimest ja oelda et vot ameeriklased kui uks mass teevad nonda? Ahhh? Eestlasti 1.5M ja tean vaga vaga erinevad peresid ja lapsekasvatus viisi. Olen elanud 6 osariigis ja voin kinnitada et koik osariigid olid erinevad ja alati on linnarahvas nats teistmoodi kui maarahvas.

Nondaks. Amy Chua lapsekasvatamise meetodid: ytles vanemale tytrele et ta on "garbage" (prygi). Noorema nukumaja ahvardas maha poletada ja ei lasknud tal enne WCsse minna kuni oli oppinud ara kuidas klaveril rasket kompositsiooni mangida. 7 ja 4 a laste tehtud sunnipaeva kaardid viskas neile nakku tagasi ja ytles et eeldab paremat neilt. Jne. Sunni, ahvarda, noua ja kui vaja siis naljuta kuni lapsed saavad aru et nende ulesanne on veni, vidi, vici. Perfektne peab olema ja jutul lopp.

Tean mitmeid ulunoudlikke emasid kes lapsele rihma andsid, kritiseerisid pidevalt, vordlesid teistega ja valjendasid oma pettumust kova haalega. Ei toimi selline kasvatusviis, lapsel tekivad alavaarsuskompleksid ja nork enesehinnang millega taiskasvanuks saadeski veel voideldakse. Samas, ei leida midagi kiiduvaarset nendes emades kes last kunagi ei distsiplineeri, see no printsessi-kultuur ja uhinen Chua'ga et see kuidas osades USA koolides koik lapsed on alati voitjad (auhind 17 koha eest?) on totter. Ning see surve "hea ema" olemiseks ja mis see koik tahendab, voib vahest liig olla. Olen kohanud ka vaga palju vanemaid siin kes lapse tulevikku plaanivad juba varasest ajast ette. Ja see ei ole ainult valged, ulema klassi ameeriklased. Uhes oma magistriklassi loengus nagin uhte african-american naist cv'd kirjutamas ja ta seletas et teeb seda on 5 a tytrele!!! Kui naersin selle peale, siis solvus ja ytles et no vaatame kui kaugele sinu tutar jouab. Me majaomanike lastelt kooli minnes (erakooli kull) kusiti keelteoskust, huvisid, heategevusega seonduvat jne.

Vaga palju on teda kritiseeritud, muidugi, ent vast koige rohkem teiste aasia-aameriklaste seast. Enesetappude arv APA (asian pacific american) seas on uli-korge. Samuti teraapia arved. Ja seda perfektset last nonda siis kirjeldada et saab ainult 5 ja mangib viiulit/klaverit vms ideealselt - noh, minu jaoks see onnelikku ja edukat inimest kull ei kirjelda. Chua rohutab et practise, practise, practise makes perfect ja see on oige. Kui kaed neid ulitegijaid kalverimangijatest kuni golfigeeniuse Tiger Woods'ini valja, enamus alustas vaga vaga noorelt ja keskendusid sellele. Chua keelas tytardel ka mangimise kui sellise ara (no playdates - saad kokku teiste omavanustega ja mangid kellegi majas, no sleepovers - padjaohtu, su tutre sobrannad tulevad ja koik mangivad ja siis magavad elutoas voi kus, noortel ponev).

Ema ei saa ega peagi sobranna olema, ning nonda ei saa et lased lastel teha mis iganes peaasi et nad sinu peale tigedad ei oleks ja rahu oleks majas. Aga nonda et ahvardad (voi veelgi hullem, peksad rihmaga teismelist tutart), pressid valja, ja monitad on minu arust taiesti mentaalne ja ei arenda last vaid ilmselgelt vihjab sellele et emal endal on tugevaid psuhholoogilisi probleeme.

Mina plaanin oma lapsed nonda ules kasvatada et nad teavad et nad on armastatud. Et meil on nende jaoks aega ja tahtmist nendega olla. Et ma tahan paljusid asju nende jaoks - keelte oskust, tantsimise voi baletti ringi, sporti, lugemist jms aga kui neile ei meeldi, siis nad ei pea kui nad on proovinud. Ent kui nad on valinud midagi, siis nad peavad selle kallal tood tulema. Miski ei tule niisama ja kergesti. Ma ei oota et nad esimeks tuleks aga ma ootan ja nouan et nad toesti vaga prooviks ja annaks oma parima. Eeldan sama ka endalt.

January 15, 2011

ma teile laulan

Ma olen ennem kurtnud et laulda tahaks aga ei oska, ja ilmselt koigil parem kui ei laula (no Oliviale ma ikka ohtuti laulan, kull vaga limiteeritud repertuaari).
Meil on vana antiik klaver mis Oliviale meeldib vaga, taob seda suure ohinaga ja muidu muusika fann, tantsib hoolega. Noh, motlesime et teeme siis muusikaklassi koos. Minu ettekujutus oli umbes selline et Olivia tantsib, mina istun teiste emmedega seina aares. Aga ei. Koik emad istuvad tihedas ringis ja laulavad ja plaksutavad/koiguvad/tantsivad rytmis. Muidu armas aga kui rutmi veel leiab siis viisipidamist mitte! Ja olen kahe hobekeele vahel kes toega naudivad laulmist, mina siis vaikselt pomisen kaasa. Ja koik laulud on koigile teada v.a. minule sest me ei kasvanud sama systeemis ules. No neile Entel-tentel kah vooras oleks.
Opetaja kordab et koik on musikaalsed jms ning kui tahaks kangesti vastu vaita, ei hakka teist kohe arritama. Onneks anti CD ja laulusonad kaasa et ma saan ka end kurssi viia. Ugh.

January 10, 2011

Morning, y'all



Seda pilti UK Vogue's nahes tahtsin mainida et tana hommikuks soin kaks praemuna ja 2 viilu peekonit ja nats hiljem tuki kringlit. Cheers.

January 5, 2011

Burberry mantlid

Hommikusook tehtud, kulmutatud marjade ja ricottaga saiavorm, istun ja loen oma blogisid kuniks Olivia vaatab Mickey Mouse Clubhouse'i (mitte need Mickey multikad mida meie nagime vaid palju igavam aga opetuslikum. Muuseas, kuhu on kadunud koik head lastesaated, ka Eestis? Meie ajal oli ikka haid asju.)

Anyhow, ja siis nagin neid mantleid ja ahhetasin. Mitu korda.
Enam on siit naha aga siin mu lemmikud Burberry Prorsum pre-fall 2011
http://nymag.com/fashion/fashionshows/2011/prefall/main/newyork/womenrunway/burberry/