Ma ei ole jouludeni veel joudnudki kuna tanupuhad neljapaeval tulemas. Kalkun ostetud mis siis kolmapaeval laheb ilusasti marinaadi. Johvikad olemas ja rohelised oad ja kaalikas ja kartulid jms. Postitan kogu menyy retseptidega siis hiljem. Minu lemmik johvika nn moos on lihtne ja koigile alati vaga meeldib. Toesti laheb hasti kalkuniga kuigi ilmselt sobib ka sealihaga. Vota pakk johvikaid, sega 2 spl apelsinimahlaga ja 2 tl suhkruga, pane kupsetamisnousse (klaas voi mis) kata pealt fooliumiga ja lase ahjus kupseda 30-40 min keskm kuumusel nii et johvikad on katki kupsenud. Siis vota valja, eemalda fooliumi ja sega sisse 2 spl Grand Marnier voi muud apelsinilikoori. Ja Ongi.
Ent Eestis tundub et koik on juba joululainel. Eks ise ka varsti sest Ameerikas on parast tanupuhi nn Must Reede (must selleparast et koik lahevad soppama ja need arimehed/poed kelle arvud olid punases ehk siis kahjumis said tavaliselt Musta Reede soppamisega positiivseks ehk mustaks). Karta on et seda seekord ei juhtu, mitmed suured ja vaiksed poed ja arid pankrotti lainud ja ennustatakse suht depressiivset joulu ostuaega. Ent parast Reedet hakkavad koik traditsionaalselt jouludeks kaunistama. Pildid parinevad Potterybarn.com ja MarthaStewart.com
No comments:
Post a Comment