November 9, 2008
Entertaining
Eile ohtul tulid meile kulalised, tuttavad kes muidu elavad Louna Aafrikas. V ja D on siuke kummaline paar, V on noorem, tootas arvutitega monda aega, opetas inglise keelt Ida-Euroopas ja reisides kohtas D-d kes tegeleb copper (vask?) investeerimisega. Kummaline paar on ses mottes et kui V naeb valja nagu noor teismeline tudruk, t-sargi ja dressipluusiga (vahemalt mina pole teda millegi muuga kunagi nainud va pulmas) siis D on alati vaga viisakalt riides. D too tottu reisivad nad pidevalt, nendega kokkusaamine on umbes nii, et oi me oleme praegu Austraalias, siis laheme Vietnami ja parast seda on meil Pariisis paar paeva aga akki siis saame kokku? D ostis endala ja V-le villa kuskil maalilises mereaarses kohas, saare nimi laheb meelest ara ja lubati meil lahkelt kasutada. Kasutaks hea meelega ent kohale lendamine, plus charter lend saarele votaks rohkem raha kui oskan ettekujutada hetkel.
D tootab, V istub kodus, tegeleb heategevusega ja kasvatab nende koerakutsikat. Suua ei tee suurt ja koristama ei pea kuna neil kaib koristaja. Kes see elab nonda??? Taitsa lopp, hull tore oleks kull kui poolt esmasp ei laheks koristamise peale.
Anyways, minu tagasihoidlik kadedus korvale pannes, igakord kui valjas kaime, siis nemad voi D maksab. Otsustasime nad valja minemise asemel koju kutsuda, ohtusoogile.
1 kaik. Butternut squash tart with salad.
Butternut squashi Eestis on, loigu vaikesteks tukkideks, sega 2 spl oliivioliga ja 2 tl soolaga, vala foolimiga kaetud pannile ja kupseta 200 kraadises ahjus 35-40 - kergelt pruunikad peaks olema ja pehmed kui valmis.
Uks suur sibul pannile 2 spl voi ja 1 tl oliivi oliga (oli peab voile lisama et voi pruuniks/korbema ei lahe), prae sibulaid madalal kuumusel ja lisa 2 spl suhkrut et sibul karamelliseeriks.
Loigu mingit teravamaitselist juustu tukkideks (pool - kolmveerand tassitait), paar salvei lehte juurde ja sega koik kokku. Muretaigen pohjaks ja keera aared taidise peale. Kupseta 200 kraadises ahjus 30-40 min kuni taigen pruun. Kerge salat juurde ja ongi.
2 kaik. Juusturavioolid punase paprika kastmes. Muuseas, see viimane on uks tanuvaarne kaste. Rosti paprikat kas ahjus korgel kuumusel voi gaasipliidil leegi peal. Paprika nahk peaks taiesti korbenud valimusega olema. Kui on, suurde kaussi, kile peale ja las ta haudub 10 min. Siis tomba nahk maha, mis tuleb kergelt, puhasta seest ara.
Prae 2 spl oli ja 2 spl void, 1 kuuslaugukuun, siis lisa 6 anchovist, lase sel ara sulada selle segu sisse ja siis lisa hakitud paprika, 2 tl sidrunimahla, soola ja peterselli. Voila.
3 kaik. Creme Brule.
Ilmselt oli edukas kuna kutsuti tungivalt Cape Towni neile kulla - elavad restaureeritud kirikus. Ahhhh, mis see pilet oleks, paar tuhandet?
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Oi väga vinge! Nii su toidulaud, kui tuttavate küllakutse saarele.
ReplyDeleteVahel tundub, et sellised inimesed unustavad ära, et muu maailm sellises luksuses ei ela ja ei saa igasse saaresoppi eralennukiga kohale kimada.
Ja-jah, muidugi läheks ju peesitama, kui vöimalik oleks :)