February 28, 2009
10 minuti pärmitaigen
Pilt parit Artisanal Bread in 5 Minutes A Day
See retsept voib olla et ei ole uudiseks osadele aga uldjuhul kui soovitad parmitaigent kulmkappi panna, vaadatakse sind imelikult. See pärmitaigna retsept on imelihtne, soovitan teha terve koguse ja lasta tal kulmkapis oodata kuni kringliks, pitsaks, voi millekski muuks ara kasutatakse. Ja sinu elu teeb ta tavalise taigna tegemisega vorreldes imelihtsaks. Hammastavalt ja sokeerivalt kerge taigen teha. Revolutionary.
Pärmitaignaid on mitmeid sorti, loomulikult, oleneb mida kupsetad. Kas teed brioche, kringlit, challah, kaneelisaiu vms siis on taignas rohkem muna ja tihti mett (vahemalt minu retseptides). Kui teed leibu igasugu siis juba teistsugused jahud kasutusel ja maitseained. Kui baguette,ciabattat, foccaccia vms valgema leivalist, siis on alljargnev retsept kasutusel.
Master Recipe (originaal parit raamatust Artisanal Bread In 5 Minutes A Day) - retsepti voib pooleks teha voi kahekordistada. Soovitan terve koguse alguses ara proovida.
384 gr kaesooja vett
1.5 pakki kuivparmi
1.5 spl jamedamat soola
884 gr jahu
Vesi peaks olema natuke soojem kui kasisoe. Soe vesi kergitab parmi 2 h jooksul, kulmema vee puhul laheb 3-4 h. Lisa parm ja sool veele, eeldavalt plastikust kaussi millele saab kaane peale panna (mitte ohukindla kaane). Ara uldse muretse segamise parast.
Lisa jahu korraga, sega puulusikaga voi koogikombainis kus taigna attachment olemas. Kui puuluiskaga liiga raske segada, tee kaed marjaks ja suru taigen kokku. Ara sotku taigent, ei ole uldse vaja. Niipea kui taigen kokku segatud, on valmis ka. Pane kaas peale (need Tuuperware omad on head) ja lase tousta toatemperatuuril 2 h. Siis void taigent kasutada.
Soovitan kull panna algse taigna kulmkappi kas 3 h voi uleoo enne kui esimest korda kasutad.
Taigen on marg. Kui hakkad kupsetama, raputa taigna pinnale jahu ja vota greipfruudi suurune tukk, uljaanu pane kulmkappi tagasi. Tukile raputa jahu peale nii palju et kae kulge kinni ei jaaks. Ole ettevaatlik, liiga palju jahu pole vaja, teeb taigna kuivaks. Siis pane taidiseid vms, ja lase 40 min kerkida. Pitsad ja leivad jms kupsetada 205 kraadi juures 6-10 min, magusamad kupsetised 30-40 min 175 kraadi juures. Kui veel eriti head taigent tahad, pane vaiksem pann veega ahju pohja nii et vee aur ka kupsetab taigent. Ise ei teinud viimane kord aga kindlasti proovin.
Taigent mida kohe ei kasuta, tuleks kulmkappi panna samas kaanega kontaineris ja voib sinna jatta kuni 14 paevaks!
Seda sama taigent kasutades tegin uks ohtu kaneelisaiu pahklitega (fantastilised tulid valja) ja siis teine ohtu tombasin tuki valja ja tegin flatbread's supi korvale - tomatikaste, spinatilehed, kitsejuust ja taigen oligi labi kuna kasutasin pool kogusest. Head katsetamist.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kuidas ilma rasvaineta tainast tehtud küpsetised on? Kas saiad kuivavad rutem kui tavaliselt? Mul on üks pitsataina retsept, mida tuleb tunde külmas hoida enne küpsetamist (et tuleks kr6bedam p6hi,aga 6li on seal sees.
ReplyDeleteEi kuiva. Ja pizzataigen sai kahe paevaga soodud ja kaneelirullid ka. Mul tuli parema maitsega kui koos rasvaainega. Proovi.
ReplyDeleteUnustasin küsida mitu grammi kuivpärmi läheb?
ReplyDelete1.5 pakki on umbes 30 gr.
ReplyDeleteHi! My partner and I often publish guest articles or blog posts for other weblog owners to help
ReplyDeleteincrease publicity to our work, as well as provide terrific articles to weblog owners.
It really is a win win situation! If you are interested feel free
to contact me at: chiquita.prince@gmx.net so we can communicate
further. Thank you!
Here is my web site - stump