ehk siis ilma all mis tahendab et tunnen end kergelt haiglasena. Soon tsinki ja C-vitamiini aga ega vist mingit padevat uuringut ei ole olnud mis toestaks et need toimivad. Taheldasin et magamatus + kurguvalu + puhapaeval tool olemine teevad mu oelaks ja kannatamatuks nign uleuldse ebameeldivaks inimeseks. Kuigi munasalati soomine mu viimase musta leivaga mis vanemad toid, teeb olemise vahe paremaks.
Highlights of this week:
1. esimene ametlik garderoobi konsultatsioon selja taga ja edukas. Naised minu kogemust pohjal ostavad samu asju ikka ja jalle. Tehke uks pohjalik inventuur, vean kihla et koigil on kodus kas mitukummend musta puksi voi mingit sama loiget mitmes varvis. Saatsin nimekirja asjadest mis puudu garderoobis ning laheme see nadal koos soppama. Juba suda tilgub verd moeldes mis Jimmy Choo ja Giuseppe Zanotti poodides saab kaija. Nagu laseks dieedi pidaja pagarikotta sest endale ei saa osta. Kuidas karastus raud? Jimmy Choo kingapoes. :)
2. Steak - vaariks pikemat sissekannet aga ajame ara. Eestis ajab alles endale jalgu alla aga steigid on USAs vaga populaarsed. Mitte iga lihatukk pole steik - New York Strip, filet mignon (koige rasvavabam ja pehmem aga rasv=maitse nii et), ribeye, sirloin etc. Paksust peab olema, vahemalt 2.5 cm ja heal lihatukil on rasva ka naha.
Kupsetatakse medium rare mis on ideaalselt valjast pruun ja seest pehme roosa. Kui labi kupsetad on liiga vintske. Aga tihti on lihatukid ikka siuksed viletsad. Et seda parandada, tuleb teha jargmist. Umbes 30-60 minutit enne grillimist, vota soola (mitte peensoola, see ei moju aga mere voi kosher) ja pane paar supilusikatait lihale peale ja lase istuda. Sool tombab uleliigse vedeliku valja. Siis pese sool ara ja kuivata korralikult ara. Kui sa ei kuivata siis liha ei pruunistu grillil ja kui sa paned soola enne grillimist siis tombab see vedeliku valja ja sa aurutad liha grillil. Parast soolamist uuesti soola ei pea panema, void pipart panna. Kui tahad liha maitsestada siis soolaga koos alguses voib panna kas rosmariini voi kuuslauku.
3. Flatbreads - tegin nii bra parmitaigna mida ei pea sotkuma ja elab kulmkapis kuni 2 nadalat vaga edukalt. Retsept tulem hiljem. Aga pohimotteliselt tee parmitaigen ja rulli ohukeseks ja piklikuks. Pane ahi nii kuumaks kui laheb ja pane alus ka ahju et kuumeneks. Siis vota valja, pane taigen peale, pintselda oliiv oliga, loigu ohukeselt pirni peale ja siis gorgonzolat (mahedavoitu sorti). Kupseta umbes 7 minutit kuni pruun, peale pane arugulat (salati sort, kergelt piprane) mis ornalt oliivioli ja balsami aadikaga segatud ning riivi parmesani laastakuid peale. Klaas punast veini ja ongi dinner olemas eks.
"mitukummend musta puksi" - ? Mul on kaks paari musti pukse ja lemmikutel laks just lukk katki ja mul pole omblusmasinat. Jama. Minu arust on uusi pukse osta taielik pain :)
ReplyDeleteNende garderoobide jargi mis ma teinud olen, naised soppavad autopiloodil ostes sama asja (kas loige, varv, vms) ikka ja jalle ise selelst aru saamata. Kellel on mitmeid sarnaseid toppe, kel kumneid musti pukse, kel seelikuid jne.
ReplyDelete