June 15, 2008

Sweet sugar

Mida teha kui tuju on halb ja oled saanud jarjekordse emaili kus tehakse selgeks et sina oled suur null ja ei lahe korda? Sood magusat. Just nimelt. Tarretise retsept Nigella Lawson'ilt, G ei kannata tarretist (vot see on kull uks asi mida USAs hasti ei tehta) aga see neelati alla. Peenem magustoit, ideaalne kerge ohtusoogi kulminatsiooniks.

Slut-red raspberries in Chardonnay jelly recipe (ehk siis litsipunased vaarikad Chardonnay tarretises)

Pudel Chardonnay'd (voib ka Riesling olla) valada vaarikate (300 g) peale. Lase seista kausis kuskil 30 min.

Siis tosta vaarikad serveerimis pokaalidesse/kaussi (klaasist on ilus, naed mis sees), jaga vordselt ara umbes 6 pokaaali vahet.
Vein potti, lisa vaniljet voi siis vaniljeuba (lahti loigatud), ja kuumuta aga ara lase keema. Kui keeb siis alkohol aurustub ara. Siis kui kuumutet, tosta jahtuma 15 min.
Siis aja kuumaks jallegi, lisa 250 g suhkrut, ja gelatiini (kas 5 lehte mis 5 min vees olnud voi 1 pakk gelatiini pulbrit, umbes 1 spl taies vees, mis paisunud). Sega koik ara et ilusti lahustuks ja tosta kuumuselt ara. Korja vaniljeuba ara ja vala jahtunud vedelik pokaalidesse. Peab kulmas olema uleoo voi vahemalt 4 h.
Serveerimiseks vala peale vahukoort mis ei ole vahustatud. Nii et pealse ara kataks. Ma proovisin ilma kooreta aga raudselt on koorega parem. Kaloririkkam aga palju parem.

2 comments: