Iseseisvuspaev tahistmaks voitu inglaste ule. Vaba paev, koik grillivad ja puhkavad, pered saavad kokku, lipukoogid (vt all), ja ohtuks kogunevad koik kokku nagu meil jaanipaeval ilutulestikku vaatama.
Kohviga varustet, hakkasin kokkama - minu menuu oli jargmine:
1. American potato salad
Kuna oli rediseid ja rohelist sibulat siis hakkisin need roomsalt sisse.
2. Cole Slaw mis on kapsa-porgandi salat. Poest saab osta valmis segu aga minule meeldib Nigella variant parit Nigella Express raamatust. Fantastiline.
1 kapsas
2 porgandit
2 sellerivart
4 rohelist sibulat
2 dl majoneesi
4 spl buttermilk (vota piim, lisa nats sidrunimahla ja lase seista 5 min; hapupiim)
2 spl vahtrasiirupit
2 tl ounaadikat
soola ja pipart
suur peotais pekaani pahkleid (voib ilma teha, mina tegin, voi millegi muuga asendada), hakitud
Puhasta ja riivi kapsas ja porgand void ka porgandi riivida ja kapsa ohukeseks loikuda. Haki sibul ja seller.
Sega kokku buttermilk, majonees, siirup ja vinegar. Sega koik kokku ja maitsesta. Peale lisa pahklid.
Lihtne ja nii hea.
3. Ribid. Mmmmmmmmm, ribid. Osa minust on kade ja ei taha seda retsepti uldse jagada aga patt oleks mitte. Natuke teistsugune kui traditsiooniline Ameerika BBQ aga kui sedaviisi proovid siis jaad sellele retseptile truuks. G vottis kokkamise koheselt ule ja mina aint kiibitsesin ja kaisin aromaatilisi lohnu sisse hingamas. :)
Retsept parit uhelt mu USA-s olevalt lemmik toidublogilt Smitten Kitten.
Paev enne: Vaja laheb kahte ribi poolt - ara karda teha, see suuakse nii kahku ara et sa ise ka aru ei saa kuhu kadusid. Nonna, vota ribid ette, puhasta ara ja valmista THE RUB (maitseainete segu mis peale laheb).
4 spl tumedat (pruuni) suhkrut
8 spl parprika pulbrit (paprika ingl k - tumepunane ja nats piprane)
4 spl tsillipulbrit
2 spl punast pipart
2 spl cumin (peaks eestis kull leiduma)
1 tsp nutmeg
4 spl soola
4 spl purustatud piprateri
Kui sul naiteks punast pipart pole, lisa rohkem paprikapulbrit ja midagi ei juhtu. Nuud oluline osa, vota segu ja masseeri lihasse sisse. Just nimelt masseeri sest sa tahad et see segu sisse laheks ilusti. Tee sudamega ma utlen voi ara tee uldse. Ei pea paksult peale minema, muidu liiga tugev ja liha maitse ei tule labi. Massi kilesse ja lase oosel kulmas seista.
Jargmine paev keera grill koige madalamale kuumusele (umbestapselt 105-115 kraadi) mis veel saab, me pidime naiteks vahest kaima grillikaant lahti hoidmas sest liigse kuumusega kuivab ara.
Ja valdi otsest tuld voi kuumust ka. Meil on gaasigrill aga neil onnelikel kel paris, Smitten Kitteni post raagib detailselt kuis ja mida. Keera ribid umber iga 30 min parast ja liiguta neid ringi. A laheb sinna kus B ennem oli ja vastupidi.
Iga kord kui lihane pool on uleval, kasta kergelt mingisuguse lahja (naiste) ollega. :) Midagi puuviljalist vms. Kupseb 3 tundi. Ning siis on valmis. Lohn on nagunii koik naljaseks ajanud.
Aja rahvas kokku, cole slaw ja kartulisalat valja, too salvratte vms sest ribisid sood katega ja ongi. Happy 4th voi mis iganes uritust!
Hiljem siis see lubatud lipukook kuigi mul ei olnud piisavalt vaarikaid et triipe teha nii et varvid on ebakorrektsed.
ma annaks ikka mitu head suitsulesta nende ribide eest;)
ReplyDeletekõik kõlab väga ahvatlev. Ega's siis muud, kui köömned ja muskaatpähel ligi ja ribisid tegema!!
ReplyDeletekle ammu on mõttes veider küsimus olnud, tee eestlasele selgeks mida tähendab ameeriklastel see macaroni and chees toit?
ReplyDeleteTriinu kommentaarist paistab, et ta peab cumini vasteks köömneid. Tegelikult see nii ei ole ja Cumini (lad, Cuminum cyminum) Eestis naljalt ei leia. Sain suure otsimise peale Selverist jahvatatud cumini. Cumin tõlgitakse eesti keelde vürtsköömen või juustuköömen. Kasutatakse ka cumini. Maitselt pole vürtsköömnel ja köömnel mingit sarnasust. Seemned on aga väga sarnase väljanägemisega, cumini omad on vaid suuremad. Inglise keeles on köömen Caraway ja lad keeles Carum carvi.
ReplyDeleteVaga oige tahelepanek. Cumin on asendamatu igast suppide ja hautiste juures.
ReplyDeleteorder xanax online long does 2mg xanax xr last - very cheap xanax
ReplyDelete