April 17, 2008

Rahvaste Soprus

Helliku post teemal kuis bemariga venelased neile parklas appi tulid kui aku labi ajendas mindki sona votma.
Ma pean utlema et mul on ainult head kogemused venelastega olnud. Maletan olime rannas ja uks lastest kukkus ja eestlased nagu sebisid eest ara aga mitmed venelased tulid vaatama et kas abi vaja jne. Siis G-ga esimest korda Eestis olles oobisime Triini juures Lasnamae alguses ja kui laksime lahedal olevasse parklasse, tuttavate laenatud auto ei lainud kaima. Kratsisime pead ja G ikka uritas ise autot kaima saada ja lopuks loivas siuke pruun ja poolalasti vanamehe nass ligi et kakoi problem? Ja minu vene keel on nii nutune et ma kuidagi zestikuleerisin katega et problem, da, problem masina! Oudus. Ei noh, vanamees huppas aga ligi mingid tooriistad valja, siis roogatati kuskile ja kellegile et Kostja davai midagi. Siis vaatab G-le otsa ja seletatakse et Kostja maladets ja uldse noor andekas mees tuleb parandab ara. Siis jarsku olime terve kamba oliste meeste keskel, koik venelased, koigil sargid seljas ja me siis kahekesti taiesti taandusime. Ning 5 minutit hiljem avanes jargmine vaade: Kostja, maladets, istus rooli ja teine noormees, ilmselt ka maladets, oli me auto Kostjaga taha votnud ja tegi siukseid ringe hoovis et sademeid lendas ja tolm oli meid koiki uhtlaselt halliks teinud. G oigas auto kumme vaadates ja utles et no nagu filmis. Aga vot auto saadi kaima ja oligi. Ning G laks raha pakkuma ja tanama aga midagi ei voetud. Lehvitati roomsalt. Utlesin vaga hingestatult Bossiba, Otsen Bossiba ja lehvitasin tagasi ara soites.

Hellik utles et sudantsoojendav naha et nad appi tulid, parast rahutusi ja puha. Minu teooria on iga rahutuse massu puhul on tavaliselt pohjuseks ikkagi paar eestvedajat kes kaivad ja agiteerivad ja sussitavad koiki tegutsema. Kui sulle ikka raagitakse toidu ette ja toidu taha et sind ahistatakse, keegi sind siin ei taha, sa pole mitte keegi jne jne siis hakkadki nii motlema lopuks. Sest tegelt on ju ajaloost naha et massipsuhhoos on voimas relv ning lisage alkohol kah hulka, enamus tormab nagu loomakari ilma igasuguse loogilise motteta.

2 comments:

  1. mis ma ikka ütlen, olen kasvanud venelastega ja leian, et tõelise venelase seest leiad harvemini väärkat kui eestlaste ridadest, ega muidu ei öelda, et eestlase toiduks on teine eestlane!

    ReplyDelete
  2. Venelane ka ikkagi inimene, ja teinekord suisa tore:). "õigetel" venelastel (nagu nad isegi tavatsevad öelda) on suur süda. Minu onu oli abielus venelanna Evaga kogu oma elu, kuniks Eva hiljaaegu siit ilmast lahkust. Tädi Evat mäletasid kõik lapsed ja täiskasvanud, kuna tädi Eva hinge tagant kõik oli valmis ära andma. Neile küllaminek oli emale alati väljakutse, sest tädi Eva pani vist kõik kaasa, mis tal kodus oli, alates kompottidest kuni lastele taskuraha pihku surumiseni. Kogu aeg oli piinlik, aga ära ju ka ei saa öelda, sest teine soovib ainult head!
    Ja SSLis on mul siin töökaaslaseks üks sharmantne moskvalanna Bella, kesk-neljakümnendates haritud naisterahvas, kes siin elanud nüüdseks enam kui tosin aastat kindlasti. Bella on ainus, kes office omadest kohe tuleb ja võtab juttu ajada ning kui ma järjekordselt haiglasse siin läksin veebruaris, siis ta andis kõikvõimalikud telefoninr-d ühes, et kui ma vähegi midagi tahan, siis tema kohe tuleb. Ahh on tore vene naine!

    ReplyDelete