February 9, 2008

Eesti kohtusysteem - nutma ajab

Tana oli Wall Street Journal-is lugu noorest mehest kes vanglas armus mingisse (vanemasse) naisesse kes oli sealse vanglaga mingit "vahenda vagivaldust" programmi teinud. noormees oli vangi moistetud 30 aastaks kuna olid kambaga lainud valja ja uritanud mingit autot ara ajada ning autojuht lasti tema sobra poolt maha. vist detaile vaga ei teatud et kes siis ikkagi selle juhu tappis aga kohus leidis et kuna noormees laks kuriteoga kaasa mis selgelt vois ohtlikuks saata ja inimeste elu ohustada siis 30 a on paras karistus. naisterahvas pogenes mehega, saadi katte, nuud molemad vanglas, naine sai ligi 3 aastat.

mul tuttavale tuli purjus ja narko all tyyp kallale, natuke rabelesid, ja ta sai minema kerge sokiga aga mudu tervena, tyyp laheb 2 vangi.

Eestis, loen SLlehest et mees pussitas naise surnuks naise noorema poja silme all ja sai 6 aastat!!!!!!!!!!!! Mida????

Liiklusega sama moodi, kogu aeg jaavad lapsed alla, uks matus teise jargi. USAs on tunduvalt rangem. Nt: abikaasa pidi enne 5 hommikul minema toole, suur kiirtee oli tuhi, nii vara oli, aga miskiparast oli pandud liikuskiiruse piirang mingile alale peale kuigi seal midagi hetkel ei toimunud. G soitis normaalkiirusega, tommati rajalt maha ja sai maksimum karistuse - rahaline trahv ja alati saad ka mingi punkti oma traffic violations-i eest, soltuvalt kui tosine rikkumine oli. Kui saad teatud arvu kokku, siis voetakse ajutiselt luba ara. G sai 6 punkti selle uhe uletamise eest, pidi 2 a parast maksma siukest liikuvat trahvi nende punktide eest. Voetakse arvesse ka su ajalugu, kui oled viisakalt soitnud, voib saada kergema karistuse.
Kui koolibussid lapsi kooli viivad/toovad, kui need peatuvad kuskile, suured tuled lahevad polema bussil, koik autod peavad peatuma, et lapsed saaks ule tee minna kui tahavad. Kui koolibussi taha jaad hommikul voib paris kaua minna et toole saada.

2 comments:

  1. ohjaa see süsteem on siis tõesti pees....
    lugesin kuu tagasi päevalehes artiklit, et mehed kes paadunult peksavad oma naisi ei saa karistatud, olenemata selles,et naine tegi avalduse (kuna enamik ei julge teha). vastik meenutada et lapsena kasvasin üles, kui mitu naabirmeest tagus ja peskis oma naist ja ikka siniseks...paadunud joodikud saadakse roolist 10 korda kätte jnejnejne
    narkomanid, vargad...
    mu mees ütleb vahel hästi....SEINA ÄÄRDE JA MAHA LASTA MÕTLEMATA
    ei paranda neid vangla...

    ReplyDelete
  2. mul utleb abikaasa sama. pidevalt naed kuis morva voi vagistamise eest saavad alla 10 a. hammastav. ning eesti liiklus on sama hull, mitu vaikest last aastas alla jaab.

    ReplyDelete