June 17, 2009

Misery Poker

Kas sa pead ennast onnelikuks inimeseks? Enam-vahem? Voi Harju keskmiseks? Voi et kui saaks a, b ja c et siis oleks jah. Aga hetkel puuduvad a,b ja c.
Wall Street Journal-is oli artikkel Misery Poker (misery - viletsus, hada, armetus) mis arutles inimeste ule kes lausa sportliku ohinaga loevad ette kui halvasti neil laheb. Ja tingimata halvemini kui sinul, vordlusmoment tekib hasartselt, et kellel siis koige sitemini laheb. Kui helistad talle et mainida oma laenu korget intressi, siis temal on raudsel suurem intress voi laen voi mingi muu finantsiline probleem. Kui sinu boss on ebaoiglane, siis tema oma lausa kuratlikult oel. Jne, jne, jne. Ise motlesin et nyyd selle majanduskriisiga on tekinud teine alajaotus, mitte kull pokkerimangijad aga inimesed kes olid palju rikkamad (ning oi kui palju inimesi voib sinna kategooriasse hetkel liigitada) ja kes ei suuda funktsionaalselt aktsepteerida hetkeolukorda. Kui nendega koos kaid kuskil odavas hiinakas soomas, siis vaatab nad nutuselt voi depressiivselt menuusse ja ohkavad taga mitmekaigulisi ohtusooke mida nad enam endale lubada ei saa. Voi veel hullem, ei taha uldse midagi teha. Mul on sobranna S kes naiteks ei tulnud beebi shower'ile kuna ta ei jaksanud osta sellist kinki nagu ta on alati oma sobrannadele ostnud. Ning odavamat asja osta voi uldse ainult lilledega leppida kais tema pohimotete vastu.

Enamjaolt olen ise pragmaatik, kui saan asja parandada siis proovin, kui ei siis uritan edasi minna. Aga alati ei onnestu. Voistlusmomenti ei teki ja olen usna onnelik ja rahul oma eluga aga olen tahelepannud et isegi siis kui mingit probleemi ei ole, idiootselt ja motetult leian midagi mille ule stressata. Rohimata peenrad. Naabrimees kes puhapaeva hommikul kell 8 otsustas muru niita. Politsei kes siiani pole ules leidnud ja ei leia ka neid vargaid kes meie inventuuri ara varastasid. Vahkred ohtul voodis ja motled endale probleeme valja. Tuhjad asjad millele peale energia kulu on motetu.

Sadeleva kontrastina on mul sobranna Adrianne kes on alati positiivne. Reeglina. Sest tema arvates raiskad sa oma energiat ja teed endale kahju kui ainult negatiivsele keskendud. Olime neil kulas kui G ja W, Adriannei kaasa, millegi ule naersid ja A tuleb mu korvale et oelda, kas me pole koige onnelikumad naised terve maa peal et meil sellised kaasad on. Voi saadab oma sobrannadele pildi pojengist mis just puhkes kuna see oli liiga ilus et mitte jagada. Voi, nagu eelmisel nadalavahetusel, ajas kokku koik sobrannade ja sugulaste lapsed, andis vanematele paar tundi teha mida tahavad ja organiseeris lastele rannapeo.



Love & light ehk armastust ja valgust (nagu A alati soovib) siis teilegi.

2 comments:

  1. Aus olla siis selle majandus langusega oli ka mul raske leppida, ehk just nimelt ma olin harjunud tegema oma headele sõpradele väärt kinke ja nüüd ma seda teha ei saa ning tunnen millegipärast meeletut süümekat. Siiski ma muidugi minemata kuhugi ei jäta aga kipun küll vabandama kuigi ma tõenäoliselt endiselt teen kingi kallima kui ma tegelt tegema peaksin arvestades oma seisu. Head sõbrad ju raha ei tohiks lugeda.
    Aga see liigne positiivsus no see on ka kohati hirmutav. Muidugi tore kui selliseid inimesi leidub, ma ise ei tunne siiski ühtegi sellist, kes kogu aeg aint happy oleks ja veel teisi nõnda supsutaks. Kui ikka on mure, siis on ju loomulik, et oled natsa kurb, milleks teeselda.

    ReplyDelete
  2. Olen Hellikuga täiesti n6us! Ei usu neisse aina häppi ja smiling inimestesse, justkui suitsukate millelegi. Teinekord selgub, et selle taga on hoopis sügavalt depressioonis hing. Mitte, et Sinu sõbranna seda oleks.
    Kuidas see Murphy seadus oligi:optimist arvab, et asjad ei saagi paremaks enam minna, pessimist kardab, et see on tõsi.

    ReplyDelete