October 10, 2009

Mustiline Eesti kohus

Politsei alustas juhtunu asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust KarS § 113 alusel, mis käsitleb tapmist. Süüdimõistmisel näeb seadus ette karistusena 6- kuni 15-aastast vangistust.


Vauuuu. Vau. Ei oskagi midagi oelda selle peale. USAs laheks ikka palju pikemalt vangi. Ma olen alati moelnud et karistus peaks sama olema kui suutegu. Et kui rikkusid kellegi elu ara (vagistamine vms) siis sinu elu peaks samamoodi rikutud saama, surm sustla kaudu on mu arust kerge karistus. Ja kui votsid kellegilt nonda elu, siis miks peaks sina ellu jaama? Voi, eesti kombel, 6-15 a vangis telekat vaatama?

4 comments:

  1. Kusjuures, eestis ongi jäänud selline mulje, et saad vanglasse sooja voodi ja söögi peale, sest mis viga, nüüd ei pääse nagid enam üksteisele ligi ka enam, et p*****keegi tabaks :S Internet, telekas, kool, kursused jne...pole ime, siis, et miks ei nuteta kui sinna satutakse.
    Minu ema on politseinik ja sa ei kujuta ette kui palju tuleb tal sellega tegu, et meelega tehakse kuritegu, et saaks sinna, sest välisilm ei suuda neile normaalset elu pakkuda ;(
    Liiga inimlikud tingimused on siin loodud juba vangidele...
    Oleks nii nagu vanasti, ühes toas mitu matsi, pepuauk kipitaks ja silm sinine küll siis mõtleks ka rohkem enne kui tahaks lollusi teha. Minuarust kriminaal pole "inimene" et talle luua tingimusi. Betoonpõrand ja auk nurgas, piisab raiskadele :/

    ReplyDelete
  2. Minu meelest demokraatlik ühiskond ei tohiks laskuda mõrvaritega samale tasemele ja rakendada surmanuhtlust.
    Eluaegne vangistus, mis tõepoolest oleks eluaegne, on palju mõjuvam.
    Nõustun aga küll sellega, et Eestis tundub inimelu suht vähe väärt olema, vähemalt nende karistuste põhjal, mis määratakse purjus juhtidele, kes põhujstanud surmaga lõppenud liiklusõnnetusi jne.
    Tiina

    ReplyDelete
  3. Sama seadustiku paragrahv 113 näeb mõrva eest ette eluaegse vanglakaristuse küll.

    ReplyDelete
  4. Viki - me uhte meelt
    Tiina: utleme et vagistab kaks tudrukut ja tapab. et siis eluks ajaks vangi kus saab meenutada ome "saavutusi". ja paljusid eluks ajaks moistetakse vangi eestis. ning ma ei tahaks maksta makse et sellised inimesed saaksid kuskil suua ja magada rahus. See ei ole sama mis morvaritega, morvar tapab keda tahab ja tihti julmalt. kohus moistab suudi asja eest ja tihtipeale tehakse sustlaga torge ja ongi.
    pagulane: aga ei anta ju. aina loen kuis kahe inimese tapmise eest saab 7 a ja sest kolm tingimisi. voi mingeid muid jaburdusi...
    Ning kuni karistused karmimaks ei lahe, eriti liiklusonnetuste eest, seni ei muutu ka midagi

    ReplyDelete