March 1, 2010

Vanematest

G isa kes muidu siuke suur ja rahulik, laheb telefonis hirmsasti narvi kui raagin G tooasjadest ja kontoripoliitikast. Raakimata ei saa jatta, siis ta ahistab igast kusimustega ja millestki muust ei saa raagitud. Nii nad helistavad koos G emaga et raakida Oliviast ja nende pojast. Udjan G'd et raagi nendega detailsemalt mis teed ja mis motted, ma ei oska enam ise, G kehitab olgu et ta ka ei tea mida oelda. Minu isa nii pingeliselt ei uuri et laps mis tegid/nagid/motlesid/tundsid aga meeles peab kull koik oeldu.

Soime eile ohtus ja motlesime et tegelikult ju saab taiesti aru sellest teada tahtmisest, sest meiegi tahaksime koike oma laste kohta teada. Ei kujuta ette et Olivia kuskil mujal elaks aga kui nii oleks, meile toesti pakuks koik huvi alates ilmast kuni tema motete ja soovideni. Noogutasin G arusaamise peale natuke uleolevalt pead, sest, hello!, ma olen koik see aeg andnud pereliimetele teada kui keegi miskit armast on oelnud aga mitte sellele inimesele. Raakisin G isale kuis G pidas (ok ytlesin et peab) teda supermeheks sest ei olnud tood millega tema hakkama ei saanud. G ema paistis natuke kurvana ja siis kahku lisasin et G ytleb alati et sellist pekaanikooki nagu tema teeb, ei suuda keegi teha. Jne. Natuke voib olla et ilustan aga kel sest halvem. Loppeks koik see aeg laheb nii kahku mooda... Krdima kurb on et mu isa ei ole Oliviat veel nainud, ning mu vanaisa kes lubas et puuab nii kaua hinges pusida kuniks ma koju jouan, ehk siis septembrini. Muuseas, kui keegi valiseestlastest on valja moelnud kuidas EESTIT kaasa saaks tuua, siis andke teada. Eelmine kord tassisin moosi kohvrites siia G segaduses korrutamas et kallis, Ameerikas on ju moosi. Aga sellist, meie oma, ei ole...

4 comments:

  1. Ega kaasa tuua kûll saa!
    Ole siis Eestis kohe pikemat aega-nii et jöuad end lödvaks lasta ja oled jöudnud ka ringi teha söpradele-tuttavatele.
    Abielupuhkus on ka hea asi. Ise olin ka kaua ära Eestis.
    ûllatus, kingiti körvarönagad, kuna vanadele astusin kogemata jalaga peale.
    Soomes veel tûûtu talv suure lumega! Teil vist haljendab, lumikellukesed...linnud.

    ReplyDelete
  2. tjah, mis viga, kui saaks koik sugulased ja sobrad eestist kaasa votta ja muidugi eesti toidu ka.
    millal viimati yldse eestis kaisid ja oma vanemaid nagid?
    mul saab mais 4a siin oldud ja ei tea, millal jalle Eestit naeb. kohati on hirmutav, sest tean, et emotsioonid saavad olema laes, kui kord sinna naasen.

    ReplyDelete
  3. In: ma tean seda aga ma olen isegi unes nainud kuis seisan lennujaamas ja torman Rkioski ja ostan koike kokku. :)
    Ei haljenda - kulm on ja rahe tuli.
    Nele: ma olen siin kumme a elanud aga enne Oliviat kaisime kord aastas.

    ReplyDelete
  4. Peale seda kui ma 6 aasta Austraalias elasin ja sealt iga suvi eestis kaisin, tundub terve muu maailm mulle nuud eestile niiiii lahedal, USA idarannik kaasa arvatud :) Suvel reisite kindlasti?

    ReplyDelete