April 28, 2010

Bourboni-pekaani praliinid

Me oleme haiged olnud kaua, antibiootikumide hunnik koogilaual on aukartust aratav. Vahepeal ei suutnud uldse funktsioneerida ja loomululikult oli see sama nadal siis kui mul hambaarsti visiit, konsultatsioon, sisekujunduse klient ja shoppingu paev uue kliendiga. Eriti. Siis helistasin ja oma kahiseva haalega vabandasin ja uritasin umber plaanida. Ughhhhhhh....Ent onneks onneks hakkab inimese tunne tagasi tulema.

Olivia on meil roomus ja roosa, oma kahe alumise hambaga aldis mida koike sooma, naris ouna vaga edukalt. Andsin talle oma sokolaadi fudge'i limpsata, hoidis ilusasti pulka kaes aga kui fotoka katte sain, oli fudge kah tal kaes.


Anyhow, otsustasime midagi padevat ette votta ja mis voiks padevam olla kui kommi tegemine.

Nondaks, Bourboni-pekaani praliinid New Orleans stiilis

2 tassitait pekaanipahkleid, vaga kergelt rostitud.

2 tassi pruuni suhkrut (voib ka valge olla)
4 spl void
1/4 tl soola
pool tassi vahukoort
2 tl vanillat
1 spl Bourbonit voi viskit

fooliumiga kaetud plaat

Lase segu va pahklid, vanilje ja Bourbon keema ning lase keeda u 7-10 min, nii kaua kui temperatuur touseb 115 kraadini, aeg ajalt sega. Siis tosta eemale, ja oota kuni temperatuur langeb 98 kraadini. Kasuta suurt potti sest see segu kobrutab ules ja parem oleks kui ahjukindad kaes, sest see ka pritsib. Ettevaatust palun. Kui 98 kraadi, lisa alkohol, vanilje ja pahklid. Kahku sega - see taheneb hirmkiirelt. Vala ruttu plaadile ja silu laiali. Osad lasevad vaikesi kupsise sarnasi kujusid aga mu arust taheneb nii kahku et pole motet.


Kui jahtunud, murra tukkideks ja serveeri. Kannatab nadal aega. Sellist tugevat viski maitset ei ole tegelt, et kui soovi voib seda kogust suurendada. Paki tsellofaani ja anna haigetele sopradele.

1 comment:

Pille said...

Kuna külmikus juba mitmendat kuud ootel suur pekanipähklipakk ja baarikapis pudel head burbooni viskit (tegin eggnogi jõuludeks :)), siis võtan juba täna ette!
Aitäh idee eest!