August 30, 2012

People are nuts.

Olivia laks pre-school'i ehk siis lasteaeda. 3 x nadalas, 3 h. Kuna enamus emmesid on lastega kodus, siis eeldatakse et koik nuud aktiivselt organiseerivad, ehitavad, kupsetavad, koristavad, istutavad lasteaias ja koikidel uritustel ning heategevus ettevotmistel milles siis osaletakse. Vabatahtlikult. Aga ega sind hea pilguga ei vaadata kui kaised ules ei kaari. Ja mul ei ole nende urituste vastu midagi iseenesest aga see draama ja puht segijooksmine on minu jaoks ikka liig. Bake sale ehk kupsetiste muuk et koolile raha saada. Organiseerimiskomitee saadab jargnevad nouded: 1. saada neile email kolmest kupsetisest vms mida sa teha voiks 2. nad valivad valja mis sa siis teed (vist selleparast et koik ei tuleks brownie'dega voi sama koogiga) 3. koik peab olema pahklite vaba. ja ma saan aru kull et osadel lastel on vaga hirmus allergia aga ma motlen et koik nuud pahklivaba on nats liiga. miks mitte teha kaks-kolm asja ja need lapsed siis saavad neid suua. ulejaanud olgu nagu on 4. koik peab olema individuaalselt pakitud. pakimismaterjalid saadab komitee. (siinkohal hakkasin ma motlema et eiiiii viitsi teha) 5. igal tukil peab juurde kinnitatud olema nimekiri koostisainetega. (toega??? kes see viitsib eraldi seda nimekirja teha, oeldi juba et pahklivaba). oeh Ja ma olen juba kolm emaili saanud et kupsetage palun. ughhhhh... huvitav kas ma voiks akki melanie't suudistada ja oelda et vaikse lapse ema, saage aru. :)

7 comments:

  1. Ja, meil siin Pòhja-Itaalias kàib eralasteaedades sama trall :) Nii, kui kùlas on mingi pidu, siis kàib suur kùpsetistemùùk. Mulle vàga meeldib, sest need koogid on alati vàga maitsvad :D

    ReplyDelete
  2. A kas teil on ka nii tapselt seadistatud et kuidas ja mida? Ja jumala eest et pahkleid ei paneks?

    ReplyDelete
  3. Minu lapse lasteaias Inglismaal peab samuti iga koostisosa kirja panema kui lasteaeda midagi küpsetada.
    Olen kindel, et ka Ameerikas on lastel peale pähkli allergiate teisi allergiaid ja just nende pärast peabgi koostisosad kirja panema. Pähklile öeldakse kohe suurelt NO NO kuna see võib mõnele allergilisele lapsele eluohtlikuks saada samas kui piima, muna või gluteeni allergia just ära ei tapa.
    Mu lapsel on näiteks muna allergia ja kasvataja peab siis teadma millist küpsetist mu lapsele võib anda (või mina, et millist talle cakesale-ist osta).
    Usun, et eraldi peab pakkima just sellel samal põhjusel. Mul on endal gluteeni talumatus ja mulle aitab sellestgi kui keegi mulle muffinit katsunud kätega õuna ulataks :)

    ReplyDelete
  4. Mitte et ma kaasa ei tunneks, ma ei kujuta ette et peaks pidevalt muretsema, mis on ok ja mis mitte aga saherduste bakesale'ide eesmark on raha teenida kooli jaoks. Paluvad emadel midagi kupsetada aga nii mitu kitsendust on peal, et keegi ei lainud pakkuma. Ise ka mitte. Ja mis siis kui kellegil tuleb mingi allergia voi mis, kaebavad kohtusse veel. Whatever, minu arust oleks motekas lasta paaril emal teha neid allergia vabu kupsetisi ja ulejaanud teevad tavalisi. Koiki kupsetisi pole ju motet pahkli, gluteiini ja piima vabaks teha. Ma ilmselt ei oskaks midagigi tehagi.

    ReplyDelete
  5. Eks see ju tegelikult nii ongi et iga üks teeb just sellised küpsetised nagu ise tahab lihtsalt pähklid ei tohi kasutada kuna need on kõige ohtlikumad. Ameerikas on ju ka kindlasti iga paki peale kirjutatud kas sisaldab pähkleid või ei mingi toiduaine seega ei tohiks probleemi olla.
    Samas ära sellepärast nii palju stressa. Ega kõik ei pea ju küpsetama midagi. Saad ju toetada kui lihtsalt pärast lähed ja ostad neid küpsetisi. Mina ei küpseta kunagi midagi kuna ma pole seda tüüpi. Aitan teistel aladel. Cakesale ajal lähen ja ostan mõned koogid (mis tihti lihtsalt prügikasti lendavad) või annetan niisama raha ja kogu lugu :)

    ...see ju alles algus. Kujuta ette veel seda aega kui sul teine tütar ka nursery-sse või pre-schooli läheb. Vot siis alles läheb küpsetamiseks (või mitte) :D

    ReplyDelete
  6. Uhhh, ma ei taha moeldagi. Voi mis siis koolis tegema peab kui pre-schoolis juba nii palju tahetakse. See anna raha on nadalane projekt - kas osta mingeid kooke voi osta pilte mis mingi suva fotograaf tegi voi t-sarke kooli nimega. Et kuis sa oma lapsi ei toeta? Ja siis nuud tuleb fall fundraiser party - selle jaoks on koosolekuid kuidas saad kooli toetada.... EXHAUSTING..

    ReplyDelete
  7. Tuleb nii tuttav ette. Mina olen oma lapse preschoolis juba mustas nimekirjas, isegi juhataja teeb nägusid, kui mind näeb, rääkimata class parent'ist. Aga ausalt, ma ei viitsi klassi jaoks ise jahust ja veest plastiliini valmistada, heast peast tervele klassile pool ööd järgmiseks päevaks mingeid rohelisi kappkeike vuhvida või kahe aktiivse toddleriga tund aega mingit lõpuaktust kuulata (st taga ajada).

    Hirmuga ootan aega, kui Sass päris kooli läheb...

    ReplyDelete