February 19, 2008

V-day and family visit

on vaga kokkuvotvalt jutuks.
V-day, mitte et muidu ei voiks romantikat teha aga 14ndal nagu peaks. Otsustasin seafood - teemal teha, toin oysters (austreid) ja tegin vinegari ja tomati kastmeid juurde. Vinegari kaste oli fantast: keedad vinegari (valget, eeldavalt sampuse voi valge veini oma) koos suhkruga, siis lisad vaga peenelt hakitud sibulat, pipart ja hakitud maitsetaimi.



Austrite suur fann ma ei ole aga kaasale hirmsasti meeldib et tuletab merd meelde jms. Siin Connecticutis puutakse taitsa edukalt merest. Aga ma olin nii naljane et soin 6 tukki ara. Visuaalselt pole just vaga isuaratavad, voi mis?



Teiseks kaiguks tegin karpe esimest ja viimast korda elus. Valges veinis, kuuslaugu ja maitsetaimedega. Eksootiline aga suht niru tulemus kogu selle meisterdamise peale.



Magustoiduks olin paev enne teinud tordi voi ehk Triple Chocolate Mousse Torte voi ehk tort millega meeste polvi saab norgaks. Hammastav kuidas meestele moni magustoit mojub. Natuke massamist on sellega aga sind kantakse katel nadal aega parast (vois ka muidugi austrite moju olla :)

AGA - pohi peaks all olema, mina kasutasin Oreo kupsiseid, Domino omadega sarnased (kasuta ainult kupsist mitte taidist, viska kulma siis tuleb taidis lauanoaga tommates lihtsalt ara). Teiseks, ara lisa eraldi suhkrut nagu retseptis. Isegi kui tume sokolaad tundub liiga moru sest piima ja valge on topelt magusad. Voib vabalt paar paeva enne valmis teha, kata kilega ja lase kulmkapis istuda.



Nyyd tuleb vaike paus sest mul tulevad vanemad kulla neljapaeval. :) Ema on lopuks alla andnud. Kui isale on alati ameerika meeldinud - sonavabaduse, voimaluste jms pohjusel siis ema usub igasugust stereotyypi. Jalle lugesin kuskil et ameeriklased koik kannavad pesapalli mutsi. Mul tuleb peavalu sest - no , ahhh. Voi paksuse teemal, eks ole. Ostsin poodi sisse suurused extra small, small, medium ja large. Motlesin et 35+ aastastele kel lapsed olnud, et nad kindlasti hindavad seda et on suuremaid suurusi. Aga taiesti rahulikult koiguvad need large suurused mul poes, muud on ara ostetud. Suveks enam large'i sisse ei too, pole motet.
Anyhuu, vanemad. Koristasin ja koristasin. Homme kupsetan. Hirmkahju et mulle hapukoort ja kohupiima ei anna sisse muugeldada.

3 comments:

  1. Teie vanemad (minu omad siis ka) on ametlikult lennujaama poole teele saadetud.
    Saagu Teil tore olema. Kroonikad ja Kalevi maiustused on ka kotis.
    Kalli,pai.

    ReplyDelete
  2. Oh mis tubli kokkaja, aga jah naudi aga privaatset sõbrapäeva kuniks pol veel titega maha saanud :P

    ReplyDelete
  3. issand juba selle koogi pärast tuleks ameerikasse ja otsiks sinu üles IRW

    ReplyDelete