December 12, 2008

Of Holidays and Broken Hearts.....

Maletan et eelmise aasta puhade ajal motlesin kurvalt kui mitmeid sobrad olid oma pikaaegse kooselu voi abielu katkestanud ja lootsin et ehk uus aasta tuleb parem ja kirkam ja onnelikum ja kirglikum. Ukski lahkuminek ei olnud stiilis et we did not work out but I wish you the best, go, prosper! Valetamised, usalduse petmised, uksteisele haiget tegemised, egoistlikud lauslollused. 5 telefonikonet ja 1 email mille puhul olin kas kurvastusest diivaninurgas telefoniga kagaras voi suurest puhast vihast naost punane kuulates ara mineja pohjuseid, ja head-aega-thanks-for-playing konesid. Tundub et niipaljudele tundub rohi teisel pool rohelisem ja ara minemise pohjused on lollid ja isekad. Ning enamik tuleb saba jalge vahel hiljem tagasi kui rohi kuskil mujal samasugune tegelt. Koikides suhetes on probleeme ja halvemaid aegu aga araminemine ei ole alati lahendus voi garantii paremaks tulevikuks.

Mul uks klient on advokaadifirma omanik kes spetsialiseerub lahutustele ja utleb et puhad on temal koige kiirem aeg, tema ja staff of 14 tootavad varahommikust hilisohtuni.

Iga lahkuminek ei ole halb, muidugi. Kui tunne enam kuum ei ole, kui oled teinud koik mis suutsid, voi olete nii lahku kasvanud siis on tervem lahku minna. Isegi siis kui lapsed mangus, sest lapsed tunnetavad ebakola ema-isa vahel ja on tihti onnelikumad kui lahutus toimub. Koige kiuste kokku jaades murgitab omavahelise suhte nii ara et isegi tsiviliseeritud sobralik suhe on voimatu hiljem. Ent kui lastele selgeks teha et nende suu see pole ja aktiivselt lastega edasi tegeleda nii et neil armastusest ja ajast vanematega vajaka ei jaa, voib lahku minna endise partneriga sopradeks jaades.

Uks me tuttav, B, on abielus hargiga. Ma ei ole suutnud nendega rohkem kui korda kaks koos olla sest naine on nii kriitiline (koigi suhtes, vabalt korrekteerib kova haalega restoranis teiste soogikombeid, parandab grammarit ja monopoliseerib iga keskustelu hammastavalt kaua) ja B on tore, rahulik ja igati meeldiv meesterahvas. Nii et kui B meile teatas et parast pikka virelemist nad kolisid lahku, siis ma haarasin B-l olast ja taiesti siiralt, kuigi ebasobimatult, onnitlesin teda. Siis kahku punastasin aga B ytles et hea on ausat arvamust kuulda, koik teised imestavad et tohoh te ju nii hea paar.

Sobranna A, kes on nunnu itaallanna, kaksiku poisi ema ja abielus 11 aastat, sai minuga kokku ja utles et mehel on afaar. Kusisin mis toendeid tal on peale selle et keegi anonuumne talle emaili saatis (tere?!) aga A ytles et tukk aega tunne et on lahku kasvanud, seks on Septembrist saadik olematu (hairekell nuud kull!) ja nad ei veeda uldse enam aega koos kuna mees vaga too parast stressis ja tema ei taha olukorda hullemaks oma virisemisega teha. A neelas pisaraid ja utles et ta laste parast midagi ei utle enne kui joulud labi aga nyyd teab mis porgu maa peal on.

Olen seda meelt et sa ei tohi oma vajadusi pikalt alla suruda vaid tuleb teadvustada molemal molemale mis vajaka. Sest keegi ei oska meelt lugeda. Ent see peaks nagu talupoja moistusest tulema et aega uksteise jaoks on vaja leida ja teha, ukskoik kui raske voi kiire voi vasinud.

Here's hoping, et see oli viimane saherdune uudis selle aasta sisse...

No comments:

Post a Comment