April 17, 2009

Hea Naine Halb Naine



G ytleb et kui mina tema tookaaslastega kokku saan (enamus mehed) siis saan nende kohta 5 minutiga rohkem teada kui tema poole aastaga. Koik pidid minu kohta kusima jne ja uks meesterahvas oli oeldnud et Your wife is funny, she thinks like a man. Ahem, ma ei tea kas see on minu otsekohesusest vms.

Eile saime paari G tookaaslasega kokku parast tood et mehed saaks paar olut juua ja uksteisele kaasa tunda kuna majanduskriisi tottu kellegil ametit ega palka see aasta ei tosteta. Mind oli ainsa naisena kutsutud. Ja jutt laks poole ohtu pealt abielude peale, kuna paaril oli ebaonnelik abielue ja uks lahutanud. Ning mina siis ainsana naissood kaitsmas.

Kaks peasyydistust oli et 1. naised ei moista (lisa ukskoik mida siia otsa) ja 2. naised muutuvad parast laste sundi.
Kuna enamus mehi tootab hiliseid tunde (G-l pole vaba nadalavahetus kuid ja kuid olnud) siis naised on arusaadavalt tigedad et miks meest kodus ei ole. Mina olen pahur vahest ka (eriti kui joulude ajal ei saanud mitmele kontserdile minna kuna G-l oli vaja projekt ara lopetada) aga me alati raagime tema toost ja ma tavaliselt tean mis ta teeb ja uritan aru saada. Uks meestest ytles et ta on alati ullatunud kui palju ma tean nende toost, tema oma naisega ei raagi. G ytles et teda on treenitud sellest raakima - toesti ju, kui ainult naete uksteist ohtusoogi ajal siis miks mitte raakida mida te molemad tegite paeva jooksul, eriti kui nad nagunii sest motlevad. Paar meest kohmas et noh nende naised ei ilmuta huvi ja B ytles et tema tunneb end eba-mehelikuna toost raakides kuna talle tundub et ta vingub. Koik, s.h. G, noogutasid kaasa. Mis lollus! Loomulikult et vahest vingud. Aga kui mitte mulle, oma naisele ja partnerile, siis kellele? Sest vaheks jaab ka ilmselt aega et meestega bossi taga kiruda. Ma olen alati tahtnud olla partner ja abikaasa, et jagad koike, nii head ja halba, mitte ainult lapse teemalisi asju voi pere-uudiseid. Mitte et ma elektri ja tuumaenergia fann oleks aga seda ju G teeb, ning ega tedagi alati koik mu teemad hullult ei huvita. Sellepeale oeldi et osad naised ei tahagi aru saada voi on piinlik neid toofunktsioonidele viia kuna nad aina kiruvad firmat ja mina ei ole aus vordlus kuna tootasin ise investeerimis analystina ning seetottu rohkem aru saaja. Voib olla. Aga ikka tundub et naisi alla hinnatakse.

Ja laste teemal ma ei saa sona votta kuna enne juuni loppu meil lapsi hetkel pole. Ning aru ma ei saanud ka naiskangelannast Bridges of Madison County kus naine ei lahe oma elu armastusega kuna lastele ta ei istu vms. Aga mitmed mehed kinnitasid et kui alguses oli koik fun ja tore jms, siis parast lapse sundi neid enam ei eksisteerinud. Jallegi, ei ole vordlusmomenti aga kas toesti ei saa sellest omavahel raakida. Ma olen G-le alati oelnud kui mul midagi vajaka on (romantikat jne) ja noudnud et tema mulle ka utleks. Sest kuis muidu midagi parandad? Soovitasin teraapiat et seal oppida kuis uksteisega suhelda (sest tundub et see kommunikatsiooni oskus on enamusel komistuskiviks) ja koik keeldusid koheselt! B utles et tema oli naisega proovinud aastaid tagasi aga koik aeti kohe tema suuks nii naise kui terapisti poolt. Thanks but no thanks.

Ilm edukas ma ei olnud siis meeste umberveenmisega. Mitmed raakisid et neil ei ole aega oma hobidega tegelemiseks, soovitasin koos naistega teha. Jalle naod krimpsu et ei teda ei huvita jne. Aga miks ei saa 50-50 teha? Et see nadalavahetus teeme molemad midagi mis sulle meeldib ja jargmine midagi minule meeldivat. Pearaputus.

Moraal: et onnelikku abielu saavutada/sailitada - kusi meestelt too kohta, ara jata meest unustusse lapse korvalt ja ole huvitatud tema huvidest. Ja kuidagi tee kaasale selgeks et abielu on pidev too molema poolt, onnelik/onnetu abielu on ikka tavaliselt kahe inimese koos tehtud. Ning alati on parem raakida kui et lasta sel vinduda, olin sokeeritud kui mitmed oli depressiivsed ja onnetud aga ei jata naist laste parast. Milline onnetu onnetu elu....

8 comments:

  1. Ohh, ega see teise naise/mehe juurde minemine ei garanteeri ju veel mingit õnne, seepärast mõistan neid kes pigem eelistavad jääda oma pere juurde. Pere on tegelikult võimas ühendus, ise saan siit igapäevaselt tohutuid energiasüste, sellele on pikemas perspektiivis raske midagi samaväärset kõrvale panna.
    Teine mõte mida tahaksin jagada on see, et valdavas osas saab inimese õnnetu / rahulolematu olemine alguse temast endast, me lihtsalt ei oska tihtipeale tunda rõõmu ja õnne sellest, mis meil tegelikult igapäevaselt olemas on. Kes armastab iseend ja on endaga rahul ja õnnelik, sellega tahavad ka teised koos olla ja hetki jagada!
    Kõik algab iseenda mõtlemisest, uskuge mind:-)

    ReplyDelete
  2. No mina juba tean, et mehed võivad ilgelt viriseda ilma, et mõistaks tänada õnne, mis neile osaks on langenud (hooliv naine, laps, pere, soe kodu jne.) Ikka vaja iriseda naise kaalu kallal ja viilida kõrvale lapsehoidmisest! Seega ma olen täitsa kindel, et need tolle õhtu virisevad mehed on ise tegelt parajad jobud kui nii öelda võib :P Vinguda on ju lihtne naise kallal, aga kui ikka ise kah pingutaks ei usu mina, et naised oleksid nii kole pahad :)

    ReplyDelete
  3. Mina olin kah ikka siiani mõelnud, et enamus naisi vast ikka ei vingu ja üleüldse, pane oma naine paika siis, kui palju vingub, mis sa, mees istud, kõrvad londakil ja lased enda kallal käuksuda.

    Nojah, eile ühes söögikohas istus mu kõrval lauas üks üle-keskea paarike, kus naine ABSOLUUTSELT KÕIK SEE AEG inises mehe kallal :P. Sedasi ILLLLLLLGELT :P. Et mehe lapsed on nõmedad ja mees ise tassib koju mingit mõttetut träna, mis temal, naisel ei lase korralikult magamistoas kardinaid vahetada, ja et vaadaku kui head lapsed tema sugulastel on, miks mehe omad sihukesed väärakad on, et kolivad mehe koju elama ja ära ei taha minna... ja nii edasi ja edasi ja edasi. Mees midagi pomises vahepeal (ma ei kuulnud, mida täpselt), naine ajas rinnad õieli: "See ei ole klatšimine!! Kas ma midagi valesti räägin!!??? Ma räägin ju ainult õigust!!!" Ja saagis edasi.

    Mina mõtlesin, et läheks patsutaks sellele mehele õlale ja ütleks, et kle, tõuse püsti ja läheme ära - sest see siin on rohkem kui ükski inimene kuulama on kohustatud.

    Muidugi ma ei läinud - aga mõtlesin küll, et andku taevas, et minust kunagi säärast inisevat nõida ei saaks :D.

    Naised-naised. See naiselik "avameelsus" (antud isend oli ju väga uhke ise oma julguse üle kõik "ausalt" välja öelda :)) on ilge inin ikka :).

    ReplyDelete
  4. Pere on koos kasvamine ja see, kes meile on saatuse poolt määratud saama teiseks pooleks, on ettenähtud lihvima meie nö lihvimist vajavaid külgi. 100% on kindel, et need iseloomujooned, mis sulle inimeste juures kõige vähem meeldivad, on just su elukaaslasel olemas. Sellepärast öeldakse, et armastus on pime - muidu me ei võtaks omale vajalikku abikaasat. Enesekasvatus ongi väga raske ja vaevline ning abielus peab seda tegema päevast päeva. Mäletan oma 12 aasta tagusi skandaale mehega, praeguseks on kokkupõrked üha harvemad.
    need mehed väidavad, et naised ei tunne huvi nende tööde ja tegemiste vastu, aga kas nad ise on huvitatud oma naiste töödest ja tegemistest või tunduvad need nii vähetähtsad oma maailmapäästmise kõrval, et pole kõne väärt? Teine inimene peegeldab alati meid ennast.

    ReplyDelete
  5. Selleks pane end valmis, et teie elu muutub tundmatuseni, kui teie perre sünnib laps. See muutus ei pruugi alati olla negatiivne, aga üldiselt kipub kehtima selline reegel:
    Väga hea abielu muutub heaks.
    Hea abielu muutub tavalikseks.
    Tavaline abielu muutub kehvaks.
    Kehv abielu muutub halvaks.
    Halb abielu muutub väga halvaks ja
    seni väga halb abielu laguneb 2a jookul pärast lapse sündi.
    Õnneks on olemas väga häid abielusid, mis pärast lapse sündi muutuvad veelgi paremaks, sisukamaks... millele annab laps täiesti uue dimensiooni, uue tähenduse. Ise olen kogenud siit kahte varianti omal nahal. Viimati seda viimasena kirjeldatut!
    Lugeja Eestist

    ReplyDelete
  6. To A: sellest on mul kyll vaga kahju et sul nonda laks, eriti selle viimase variandiga. Ma oma abielust suurt kirjutanud ei ole, nagu eputamisena tunduks, aga loodan et meie abielu aina paremaks muutub. Ega meil kerge pole olnud, eriti poe pankrotti minekuga ja ka vargusega pluss paari terviseprobleemiga aga tundub et sellest on ainult suhe tugevamaks lainud. Praegu on vaga onnelik aeg, loodan et lapse sund seda ei muuda, muidugi argi raskusi tuleb aga meil 8 a koos olnud ja siiamaani on iga jargmine aasta aina parem olnud....

    Ilusat kevadet soovides,
    PK

    ReplyDelete
  7. Sihuke forward laekus täna minu postkasti. :) Ja seda lugedes tuli mulle see postitus siin meelde :). Mõtlesingi siis, et pistan selle siia alla :).

    Niisiis:

    ***

    Pärast mitut külma- ja talvekuud on lõpuks kätte jõudmas suvi ja
    grillimishooaeg. Seega on oluline värskendada oma mälu selle peene värskes õhus toimuva toiduvalmistamise etiketi osas, kuna see on ikkagi ainus
    toiduvalmistamise viis, millega "tõeline" mees tegeleb - ilmselt sellega seonduva kõrge ohuteguri tõttu.


    Kui mees pakub välja, et ta grillib, järgneb sellel allpool lahtiseletatud ahelreaktsioon:

    Protsess...
    (1) Naine ostab toidu.
    (2) Naine valmistab ette salati, köögiviljad ja magustoidu.
    (3) Naine valmistab liha ette grillimiseks, asetab selle kandikule koos vajalike toiduvalmistamisvahendite ja -kastmetega ning viib selle mehe
    kätte, kes vedeleb grilli kõrval - käes õlleklaas.


    Nüüd tuleb oluline osa:
    (4) MEES ASETAB LIHA GRILLILE.

    Protsess jätkub....
    (5) Naine läheb tuppa, et panna valmis taldrikud ja noad-kahvlid.
    (6) Naine tuleb välja, et öelda mehele, et liha kärssab. Mees tänab teda ja palub naisel tuua veel üks õlu, kuni ta olukorda lahendab.


    Taas oluline osa:
    (7) MEES VÕTAB LIHA GRILLILT NING ANNAB SELLE ÜLE NAISELE.

    Protsess jätkub....
    (8) Naine paneb valmis taldrikud, salati, leiva, noad-kahvlid, salvrätid, kastmed ja toob need lauale.
    (9) Peale söömist koristab naine laua ja peseb nõud.

    Ja nüüd kõige tähtsam:
    (10) Kõik KIIDAVAD ja TÄNAVAD MEEST tema saavutuste eest toiduvalmistamisel.
    (11) Mees küsib naiselt, kuidas tollele meeldis, et mees "vahelduseks süüa
    tegi" ja naine "puhata sai". Nähes ärritunud nägu, nendib mees, et
    mõningad naised ei ole ka kunagi millegagi rahul...

    Järmine kord, naised, vahetage mehega osad!!!



    ......... ja kena grillimise nautimist!

    ReplyDelete
  8. Igaks juhuks parandan, mulle tundus, et said valesti aru minust: esimene abielu oli halb ning lagunes üsna kohe pärast lapse sündi ning teine muutus veelgi paremaks. :)
    Lugeja Eestist

    ReplyDelete