May 13, 2009

Babymoon And Baby shower


Pilt parit Coco+kelly

Kohe huppaks suurest roomust kui keha vahegi huppeid kannataks. Me lahme G-ga paaripaevasele babymoon-ile. Sona tuleb honeymoon-ist ehk mesinadalatest ja babymoon on siis sihuke puhkus mida voetakse enne lapse tulekut. Before the world as we know it will change forever. Me olime arutanud et kui saame sellise maja kuhu mooblit pole palju vaja osta, siis akki saaks kuskile minna. Mitte midagi eksootilist sest arstid ei lase ei lennata ei pikalt soita aga ara siiski. Siis hakkas G-l tervis jukerdama, pluss stress, pluss igast jamad too juures kus paljusid lahti lasti ja allesjaajatele palka ega abi juurde ei antud, kull aga tood. Loppeks oligi nii nagu Triin ytles et meest vaja rohkem tervisevetele viia kui mind. Mina taiesti minemas kui G hakkab jalle et ei tea kas tasub, tal tuleb uus inimene gruppi keda vaja opetada ja tood palju jne jne jne. Proovisin loogika et kallis kaasa ma viisin sul alles kiirabisse ja sul pole vaba nadalavahetust uldse olnud kuid ju! Proovisin romantikaga et motle kui tore meil kahekesti kaija ja puhata. Proovisin haledusega et vaesed meie, uldse kuskil puhkamas ei kai, kui kuskile siis ikka vanemate juurde kas Eestisse voi Floridasse. Ja ikkagi tuleb 12ndal tunnil mees koju et ei tea, ikka vist ei saa, tood palju....

Ja andke andeks, paremad kaasad kui mina, aga ma ei nainud muud valjapaasu kui pisarad. Tousin solvunult ules ja teatasin et enam ma ei tahagi minna. Nahtavasti too on esimene prioriteet talle ja ma oleksin oodanud et tema oleks tahtnud kuskile minna minuga enne kui meie laps sunnib ja et nii pole mulle vaja. Ning siis laksin sirge seljaga trepist ules, pisarad poskedel ojadena. Ja teate, muuseas, rasedana pole uldse raske nutta pidamatult. Isegi kui tahad lopetada, ei saa. G tuli muidugi kohe ules, vabandas ja kallistas ja utles et muidugi laheme. Ja ma ikka nuuksusin edasi. Hormoonid. Panin jahi kinni et saaks Hudsoni joe pealt kahekesi paikeseloojangut kaeda - ullatus G-le, tegin konsultatsiooni uuele kliendile et seda siis rahastada. :)


Kohe tagasi joudes on minu baby shower. Kui Eestis on katsikud siis siin on nonda et esimese lapse puhul on baby shower - sinu tookaaslased, sobrannad organiseerivad kas uhe voi mitu, sina registreerid kingid poes ja ilmud ilusana kohale. Sook, jook, kingid, mangud. Teise ja jargnevate lastega tehakse Sip and See (vota vaike lonks ja vaata) mis toimub siis kui beebi juba sundinud, jallegi sobrannad organiseerivad ja sina tood lapse kohale et koik saaks naha. Aa ja molema peo juures antakse lopus koikidele tulijatele vaike kink - kuunal, kommid jne nagu pulmadeski - nimeks favors.

Minul organiseerivad kaks sobrannat - uhel lapsi pole ja teine on Euroopast nii et segadus suur. Kolmas sobranna teeb favor's milleks siis huulelaige. Titevargiga ei dekoreeri - V kaunistab lillede ja kuunaldega, siis on tort ja muud soogid. Aga millest tahtsin raakida - registreerisin korralikult igast vajaminevate asjade jaoks. Ning ainult 4 inimest 15st on ostnud sealt. Kardan kull et ulejaanud toovad riideid nagu siin vihjatud. Ma saan aru kull, tudrukute riided nii ilusad ja nunnud aga isver, mul juba praegugi saadud igast tikanditega kleite jms terve hunnik! Kus ta koik minema hakkab? Eriti alguses. Oehhhh..... Loodan et tuuakse tsekiga et saaks vahemalt poodi tagastada ja midagi vajalikku osta. Tudrukul saab muidu siuke garderoob olema et ara ei mahu.


8 comments:

  1. Mul on 2 last ja olen natukene isegi kadedusega vaadanud seda ameeriklaste kommet teha seda baby showerit...meil ju nagu ikka on kombeks , et katsik peale sündi, aga samas kui mõelda see oleks isegi mõnusam, mõtle see tunne, kui enne suurt sündmust poputataks eja kingitakse juba asju :D
    Rase on nii tujukas inimene (kõik me oleme, mitte vastu vaielda ..IRW), et teada peab hästi kohtlema ja ettevamistama ja puhkuse soov on täiesti arusaadav, nö viimne võimalus mitme aasta vältel kahekesi koos olla...ma polegi seda babymoon asja kuulnudgi :)
    PS: millal sul tähtaeg on ja kas tead ka kumb ? :D
    Aga seniks head veeremist :D

    ReplyDelete
  2. Jah, ma leian ka et enne on taitsa tore seda tahistada. Saad veel koikide sobrannadega kokku ja niisama istuda. Babymoon on siin ka uus asi aga taitsa motekas, eks ole.
    Tahtaeg on Juuni 25 ja tytre saame - seeparast koik ostavad igast roosasid nunnutisi. :)

    ReplyDelete
  3. Pakkisin just kuhja pisitüdrukute riideid nadule kaasa - minu Elu Õis oli neljas tirts, kes neid kandis. Ise eriti ei ostnudki - no hea küll, 2 body oli mul siiski ostetud, kui sünnitama läksin, aga ülejäänu voolas küla pealt kokku.
    Katsikuid ja titevarbaid ei olnudki - lendasin nagunii titt kaenals kõikal ringi, esime küllaminek viiepäevaselt ja esimene välivõistlus kolmenädalaselt detsembris. Kes tahtis, sai nunnutada.

    ReplyDelete
  4. Ahh, sa kirjutaks lausa nagu minu elust!!! Olen sinust kuu kõhuga taga ja alates veebruarist planeerinud babymoonile minna - küll Kariibid ja Key West'id ja muud soojad kohad ja ikka leiab mees mingi vabanduse, miks seekord ei õnnestu. Olen suht hormoonivaba rase ja pisaraid veel ei vala aga kahju on küll, sest pärast lapse sündi on ei pääse pikka aega kuskile kahekesi romantikat tegema. Oh well...

    ja baby showeri kinkidega on sama lugu:) Kõigepealt veedad tunde, et midagi asjalikku ja stiilselt kokku panna ning tulemus on kaks-kolm asja. :D

    Aga rahulikku kosumist!
    Tervitused suurest õunast!

    ReplyDelete
  5. :) Eks see majandus ajab koiki narvi ja keegi ei taha suurt puhkust votta. Me laheme Rhinebeck, NY - see sulle lahedal, akki saate lihtsalt 3-4 paevaks minna? Pane mees fakti ette et now or never!
    Ja loodame et koik riided saab poodi tagastada et midagi praktilist osta! :)
    Onnitlused!

    ReplyDelete
  6. jajah, igati mõistetav, et enne lapse sündi tahad vaba aega veel võimalikult ratsionaalselt ära kasutada, hiljem on asjad juba komplitseeritud. Kas on peale lapse sündi oodata ka abivägesid kaugelt kodumaalt või lausa lähedalt või hakkad ise otsustavalt asjaga pihta ja vaatad kuhu välja jõuad:-)?

    ReplyDelete
  7. You go girl- kui miski ei aita, siis paar pisarat saavutavad tavaliselt loodetud tulemuse. Ja a"ra mo'tlegi, et sina ainuke oled, kes niimoodi tegusteb. Meid on teisigi :)
    Mul no lo'pp hea meel, et babymoonile la"hed. Ma arvan, et G saab sealolles aru, kui va"ga ta seda aega oma naisega tegelt vajas :)

    Nautige!

    ReplyDelete
  8. Ema tuleb appi ligi kaheks nadalaks aga oleneb mil pisipiiga valja tuleb, voib olla et alles siis kui ema pea et tagasi minemas. :( Aga noh, kanged eesti naised, ennegi hakkama saadud....

    ReplyDelete