May 1, 2009

Enne ja Parast

Mul on kaks tuttavat kolimas - uks sisse ja teine valja, meie lahedal ja molemad emailivad non-stop kusimustega akende, uste, moobli ja kardinate teemal.

Ma soovitan nii garderoobi kui ka sisekujunduse alal koguda pilte endale ja kas kleepida teibiga suurde kaustikusse et hea vaadata voi hoida neid mingis failis. Nn. inspiratsiooni fail, eks ole. Nii et kui aeg kujundamiseks voi riiete ostmiseks kaes, saad selgema pildi mis sulle meeldib ja mis on sinu stiil.

Hasti oluline on nii kodu kui ka garderoobi korras hoida, mitte ainult tolmust ja plekkidest raakides. Nt vaata labi talve riided enne kui nad suveks ara pakid - kas sa kandsid seda kampsunit uldse? kas see istub sul seljas hasti? naeb hea valja? Kui vastus on ei koigile siis kas anna ara voi viska valja. Sama moodi majaga, ara lase paberimajandusel kuhjuda, vota ette uks parastlouna ja organiseeri koik oma failidesse ja pane sildid juurde (kindlustus, arstiarved, auto, maja, jne). Pooning voi kelder on teine koht kuhu koik kuhub nii et hiljem ise ka ei tea mis-kus. USAs on populaarsed tag-sale's kus paned sildid valja ja internetti ules et kella 10-4 on tag sale, tirid koik asjad mida enam ei taha oue peale (kas murule voi laudade peale) ja paned hinnad juurde ja muud maha. Inimesed kaivad, kaevad ja ostavad. Voi pea koos paari naabriga. Lapsed voivad kupsiseid voi limonaadi muua seal korval ja endale taskuraha teenida.

Kui maja puhas ja organiseeritud (ma voiks sel teemal 3 oopaeva jarjest raakida) siis on selgem pilt mida ja kuidas kujundada. Koik disainerid kellega raakinud olen voi kelle kohta lugenud, soovitavad uksmeelselt et koige lihtsam ja odavam viis umberdekoreerida on seinad teist varvi varvida. Teine variant on osta moobel neutraalses varvis aga lisada aksessuaare (kuunlad, padjad, kardinad, jms) eri varvides. Ise kaldun punakas-pruuni varvigammasse sugisel ja kevad-suvel valge-sinise varvidesse.

Paar enne ja parast pilti.

Kui tuba on vaiksemat sorti siis peegel seina peal voi kamina peal teeb tuba suuremaks.



Aknad on valgeks varvitud et ei hakiks seina ruutudeks ja tuba ara koristet. Hea lihtne. Seagrass vaip - vaga tanuvaart asi eriti kui vaikesed lapsed ja/voi koerad toas kaivad.



Iga vaike tuba tundub suuremana kui koik on valgeks varvitud (uksed, akna piidad, lagi, seinad, porand)



Kui uut varvi tahad kasutada, mine osta paar vaikest sample-size (loodan et eestis ikka saab vaikse totsiku prooviks osta) ja siis varvi umbes 40 cm ruudud seinale uksteise korvale u 30 cm vahedega ning siis vordle varve erinevatel aegadel paeva jooksul. Mis voib hommikul paikese kaes kaunis valja naha, voib ohtul hoopis teistsugune olla.

1 comment:

  1. Meil oleks palju rääkida :)
    Ma olen ammu seda pildivärki harrastanud ja üks minu lemmikstilist, kes elab (üllatus-üllatus) San Fransiscos, on kirjutanud minu lemmikstiiliõpiku. Nimi temal Brenda Kinsley ja tal päris mitu raamatut, eesti keeles olen lugenud "Kuidas osta ujumistrikood". Seal on kõik samad tõed kirjas, mida sa siingi oled meile tutvustanud.
    Ilusad kujundused. Paljudel juhtudel annab ikka väga vinge effekti lihtne koristamine :)

    ReplyDelete