September 24, 2009

Elu on ebaoiglane



Selle todemuseni joudsin eile ohtul. Vahe sellest et naised peavad 10 kuud rasedad olema, sunnituse labi tegema, lapse eest hoolitsema ja igast jama labi tegema selle rinnaga toitmisel, on raseduse kaalutous kah naise peavaluks. Eks muidugi ole mehi kes suurest empaatia voimest kaalus juurde votavad aga nemad mulle korda ei lahe.
Ma votsin jumekalt juurde rase olles, laps oli suur ka. Koju tulles kaotasin kaalust kovasti, olin kohnem kui enne, selle verekaotuse ja muu jamaga. Ent siis kodus olles, hakkasin jarjest juurde votma jalle. Mingisugust voimlemist ei tohtinud teha ja isegi jalutuskaigud lapsega panid pea ringi kaima. Siis tuli see operatsioon otsa ja jalle ei tohtinud midagi vaga teha, isegi kui proovisin hakkas paha.

Nyyd olen piisavalt paranenud et hantlid valja tommata aga mnjah, ebaoiglane ikkagi. Tana voimlesin nii et jalad siiani haiged ja kohulihaseid otsisin taga (ebaedukalt kull) ja motlesin higipiiskade vahelt et ebaoiglane, miks pean mina nyyd rabelema et sellest viimasest 5 kg lahti saada. Niigi siin kannatet! Urghhhhh...... O'd ajasid mu harjutused naerma, endal suurt huumorimeelt ei ole,, eriti kui teksaseid jalga ei saa.

Mingi naitlejanna red carpetil Emmy'de ajal utles et oih temal lihtsalt kilod kadusid iseenesest kuna ta imetas last. Ning kogu aeg soi sest pidi piima tootma. Viimane oige, esimene vale voi jalle ebaoiglane. Muidugi rosinad sokolaadis mida ma teleka vaatamise ajal soin ilmselt kaasa ei aita. Aga mis mind lohutaks kui elu nii ebaoiglane?

Plaan oli G sunnipaevaks kauniks hakata, nuud lukkub edasi. G'le kull korda ei lahe aga mehed aru ei saa et naised alati nende jaoks ei tee, ikka iseenda jaoks.

11 comments:

  1. Sul on armas tütreke ja ülihoolitsev mees. Elu on ebaõiglane?:-) I don't think so. Sul on tegelikult rohkem kui sa arvatagi oskad. Oska vaid nautida:-)

    ReplyDelete
  2. Ohjah, see on tyypiline, kui inimene pole ylekaalus olnud, ei tea ta tegelikult, mis tähendab paks olla ja sellest kaalust lahti saada. 5 kg on ikka ylivähe, eks?

    ReplyDelete
  3. Ükskõik kui palju inimene enne rasedust kaalus, emaks saamise järel ei ole kellelgi huvi neid lisandunud kilosid säilitada. Selles mõttes on täiesti eluline postitus.
    Mees ja tütar ei puutu asjasse, see on Iga Naise Enda Sisetunne. Ja see ei tähenda, et ei oskaks pereelu nautida, ma arvan.

    Muidugi, mina võtsin lapse sünni järel ka naksi kaalust alla ja pool aastat peale sünnitamist tõesti sain ideaalkaalu ka. Aga ma olin ka 19 aastat vana siis, ma kujutan ette et 30 piiri ületanutel ei lähe lihtsalt nii hõlpsasti see asi. Lihtsalt ei lähe ja kõik. Ja see on tõesti ebaõiglane. Mitte maailma lõpp, aga ajab pahuraks.

    Jõudu ja jaksu. Kui kannatab, siis on parimad kaalukaotajad siiski pikk jalutamine ja ka pildil olev batuut võiks leida kasutust. See on lisaks veel lõbus ka.

    ReplyDelete
  4. Sa ju alles sünnitasid ja juba tahad "endine" välja näha! Anna aega organismil taastuda ja küll need lihased tulevad ja liigne rasv kaob. Eks see protsess oleneb ka geenidest. Soovitan Sulle joogat ja pilatest, mis on väga tõhusad selja ja kõhu tugevdajad.

    ReplyDelete
  5. Ara (veel) muretse, luban, et 10 kuu parast oled jalle vormis. Keha taastumine votab aega, aga oma kogemustest voin oelda, et ole vaid kannatlik (ja ara enne tavalisi kohulihaste harjutusi tee kui see musklite vahe seal tagasi kokku on lainud)ja suveks oled jalle beib :)

    ReplyDelete
  6. IP: Sul oigus muidugi. Aga ikkagi ebaoiglane natuke, ei? Selliselt isekalt ja frivoolselt pinnalt?
    Jaana: oleneb kehast, osadel paar kilo teeb suure vahe sisse ja kui ikka vanad riided selga ei lahe...
    Luize: tapselt, ukskoik milline sa enne olid, motlen et enamik naisi tahab "ennast" tagasi. Irooniline et fuusiliselt oleme parimas vormis lapsekandmise jaoks teismelisena, ule 30ne on jah ulesmage minek.
    Pagulane: kui enne pole valja tulnud postitustest siis ma vaga edev naisterahvas. Nii et kui Heidi Klum parast 3 kuud laks Victoria Secretsi runway show'd tegema, siis mina oma siiras usus ei nainud pohjust miks ma ei voiks enda keha nonda kahku tagasi saada. :) Reality check puudub. Ka isiklik treenija ja kokk.
    Liina: USA Elle ajakirjas oli pikk artikkel et argu naised oodaku oma endise keha, seksuaal elu jms asjade tagasi saamist enne kui noorim laps vahemalt 3 a. Vau.

    ReplyDelete
  7. Mnjah, no ju siis ebaõiglane :)
    Ma ei tea kas sa mäletad, et seni kuni ma tissi andsin võtsin ma 20 kilo kaalust alla, sõin viie eest vähemalt ja no eriti ei liigutanud (kui algus välja arvata, et ma tõesti palju jalutasin lapsega). Aga pooled naised kaotavad imetades, teised võtavad juurde millegipärast. Kuid mis mu meelst oli veel ebaõiglasem ,et peale tissi kaal naaseb :)
    Viis kilo pole maailma lõpp aga samas mõistan, et kui sind ümbritsevad seal rikkurid ja üldjuhul kondised siis on kindlasti tuju rikkuv olla neis "paksem". Mehel sul vaevalt sooja külma sellest viiest kilost on. Tegelt sa nigu mu meelest pingutad seda kaalu hetkel nende nimel, kellel tegelt ju sinust poogen, kes põhinevad vaid välimusel. Kas see kaal ajab sind hingeldama, on sul suured voldid, higistad? Võta asja rahulikult, sa ju oskad toituda, varsti oled neist kilodest prii!

    ReplyDelete
  8. Mind ausalt hairib ennast et keha nii teine on ja et koht pole sisse lainud tagasi. Mu vaprad ja ilusad kliendid kes jah ikka kohnad on just vastupidiselt mulle raakimas et anna aega atra seada jne jne. Aga endal kaib narvidele.

    ReplyDelete
  9. To Luize: ei ole sinuga üldse nõus, (pere)elu nautimine algab justnimelt sellest et sa oskad ennast nautida, just sellisena nagu sa hetkel oled.Asi pole üldse vaid kaalus vaid pidasin silmas laiemat suhet eluga.
    Meil kõigil on asju millega me pole enda juures rahul ja laste sünniga muutub alati see veelgi keerukamaks, muutub naise keha, päevaplaan, isiklik aeg(olematuks), seksuaalsus, emotsioonid, enamasti ka materiaalne baas. Aga see on ühe eluetapi normaalne osa. Ja olen alati siis mõelnud, kas ma oleksin nõus aega tagasi kerima ja eelnevat elu tagasi tahtma, aga ilma lapseta - EI IIALGI. See on lihtne tõdemus, mis lööb korraga pea selgeks. Kõike head korraga ei saa ja ei peagi saama. Olgem siis kannatlikud ja nautigem neid kauneid hetki mida elu parasjagu pakub ja ärgem olgem pahased selle üle, et need toovad kaasa ka midagi muud. Midagi, mis meile ei meeldi aga mis distantsilt vaadatuna ei oma enam mingit tähendust.
    Sorry, P.Kukk, ei taht su probleemi alahinnata, aga olen lihtsalt vist juba vana naine:-), kes näebki paljusid asju distantsilt. Soovin lihtsalt inimestele end ja elu rohkem armastada:-) Elu ei pea olema pidev võitlus.
    Peace!

    ReplyDelete
  10. IP - naine vana siis kui voi enam keelel ei sula!

    Loomulikult ei ole see no eluline probleem. Utlen ise kohe ara et edevuse asi. Aga arvan et see rasedus ja hilisem kodusolek, ukskoik kui oodatud lapsuke, on nii vord elu muutev kogemus et raske on ara harjuda. Just koik need muutused mis sa kirja panid - sestap ka need igast deprekat parast sunnitust mis ligi 98% naistel. Ja olen siin konsultatsiooni naiste pealtki vaadanud et if you look good, you feel good. Nign siis on vahe kergem tegeleda selle uue eluga ja uue kehaga. Ja ma kohe ei suuda leppida oma kehaga hetkel, aga ei peagi ju dressipukstesse jaama, tuleb end vormida ajada nii edevuse kui ka tervise pohjustel.
    Mingi maar seda edevust on hirm eluterve asi tegelt. Enda eest hoolitsemine jms.

    ReplyDelete
  11. Ei, mina arvan küll elu ebaõiglaseks selles osas, et mehed laste sünniga grammigi kaalus juurde ei saa ja naised saavad.
    Aga meeste seisukohalt on jälle see ebaõiglane, et nad ei saa kunagi kanda last ENDA SEES, mis on vaieldamatult imeline kogemus.

    Aga ei maksa segi ajada pereelu rõõme ja inimese enda soovi parem välja näha. Ega neid ka vastandada.

    ReplyDelete