September 16, 2009

Lauakombed

Mu vapper ja ilus sobranna C ja tema samavordselt vapper ja ilus boyfriend G olid Euroopas G ariasju ajamas ja uks ohtu Pariisis olles mindi romantilist ja pidulikku ohtusooki sooma uhte eriti peenesse restorani. Kleidi ja ulikonnaga puha. C ytles et dekoor oli kaunis, teenedajatele valged kindad kaes, uhes lauas oli mingi Araabia prints olnud, teises lauas mingi filmitaht, vaga peen seltskond.

G, suur austrite sooja ja hindaja, tellis siis austreid sampusega. C aga meil suur austrite fann ei ole, limased ollused eks ole aga motles et proovib ikka. Akki prantsuse omad on vahe limasemad. Aga ei olnud. Vaga pidulikult oli siis austreid serveeritud ja C pigistab silmad kinni ja uritab uhte alla neelata. Ei suuda. Ringleb suus uhe korra, teise korra. Ei saa, nuta voi nuta. C'l higipiisad laubal, uks valgekinnastatud meesterahvas ulatab tahelepanelikult servjeti. C enam ei suuda, nii elegantselt kui voimalik, servjeti varjus, eee kuis seda sonastada, uhesonaga sulitab austri tolle karpi tagasi. Aga kas teenendajad hoidsid laual silma peal voi mis aga kuidagi ei saanud tagasi seda karpi panna vaagnale. Ja siis G kes oli kogu seda draamat segaduses olles pealt vaadanud, gentlemanina vottis austri C kaest ja soi ise ara.



C'est l'amour,n'est-ce pas?

6 comments:

  1. Muidugi tõeline armastus, mis muu! See on isegi romantilisem kui lubadus tähed taevast alla tuua.
    Aga ei saa siinkohal täheldamata jätta - miks ameeriklased noa ja kahvliga süüa ei oska või "peenem" seltkond ikka oskab?

    ReplyDelete
  2. IRW...see on küll vinge situatsioon.
    Ma ka vahel naeran, et milleks minna kallisse restorani sööma jälkusi...andke andeks aga enamasti on tegemist hästi serveeritud jubedustega....mulle mõnus kodune praad istub enne...ma vist nii matsimaitsega ;)

    ReplyDelete
  3. kuna ma pelgan isegi maitsta igasugu uusi toite, siis pealgan ka restorani minna. ma nii maamats, et need nimetused seal menyys ei ytle mulle tavaliselt midagi.

    aga ega ma polegi väga palju oma elus resto jõudnud ehk vanast peast hakkan siis nautima :P

    ReplyDelete
  4. Pagulane: sa na kriitiline ameeriklaste suhtes. Usu mind, nad pole nii paksud, lollid jne kui stereotyyp. Minu tuttavad koik soovad sama viisakalt kui eestlased aga vahemalt siinses supermarketis ei jookse harrasmees pika mantliga mind maha ja ei vaata tagasigi nagu Tallinna Kaubamajas.
    Muuseas, austreid neelatakse otse karbist, parast seda kui vaikese kahvliga lahti lukatud.
    Viki: olin sama arvmust aga nyyd soon hea meelega. :)
    Jaana: ma just vastupidi, teen ise suht viisakalt suua ning valjas suues tahan kas midagi huvitavat voi midagi sellist mida ise ei viitsi teha. Eestlased kaivad vahe valjas soomas muude rahvustega vorreldes.

    ReplyDelete
  5. Ei kusjuures, kui keegi annaks proovida siis prooviks kõikke :) lihtsalt ma ei maksaks ülikallist raha taoliste asjade eest, mis ei ole alati head...
    Ma näiteks ei armasta üldse kalleid veine...eelistan mingit odavalt "peeti" ja kogemus on näidanud, et mida kallim seda vastikum minu jaoks :S
    Mees naerab, et mul on harimatu maitse ;)

    ReplyDelete
  6. Ma tootasin kunagi itaalia restoranis ja mone aja parast voisin korki nuusutades oelda et milline vein, mis alatoonidega ja kui halb siis miks. Nuud enam mitte kahjuks... Meile kingiti jouludeks mingi hull kallis vein ja kahjuks toesti et ei osanud hinnata. Voi onneks. :)

    ReplyDelete