October 9, 2009

Segasumma suvila

Uks sobranna ytles hasti et everyone talks about what pregnancy does to your body, noone says anything about how it screws with your head. Ja tosi ta on, seda tead ette et keha muutub jms aga keegi ei hoiata kuidas see mentaalselt mojub. Sa oled peast Ema. Su kuulmine kumnekordistub, poolunes kuuled kuidas teises toas laps on teki seest end valja vahernud. Arvutad pidevalt mitu tundi on soomisest voi magamisest moodunud. Ukskoik kui romantilisel hetkel kaasaga void igahetk oelda - kuidas beebi magab ja akki peaks ikka minema kontrollima kas koik on hasti. Sobrannadega kokku saades motled pidevalt kas lapsehoidja voi kaasa ikka pani sokid jalga lapsele jne jne jne.
Ja siis.... ukskoik kui kauniks ja atraktiivseks su abikaasa sind peab, endale tundud sa ikka, er, mitte. Koht ees millel triip peal, juustes on lapse oksendamisest meeneid jaanud, samuti t-sargil plekid peal, ometi just vahetasid. Kael ja olad valutavad lapse hoidmisest imetamise ajal, ning rinnad, hmmm, nagu ei kuulukski enam sulle vaid oleks puhtutilitaarsed piimamasinad. Jah. Kuidas edukalt nii naine kui ka ema olla, selles on kusimus.

Anyhuu, pean minema uusi pilte ules laadima. Amm ja ai nouavad pidevalt uusi pilte ja aruandeid Olivia tegemistest. :) Samas vaatan hammeldusega kuis osad mu sobrannad on toeliselt tadiks hakanud ja kaivad O'd vaatamas ja kinke toomas ja kohtu silitamas. O naerab ja muheleb. Praegu motlen et vaatamata koigele tahaks hirmsasti veel lapsi, hasti tore oleks kui nad saabuks 3 kuusena.

8 comments:

  1. Irw..kusjuures inimesed tahavad erinevas vanuses lapsi..nö mis perjood neile parimalt sobib :)mulle oli ka meeldivaim see sinuga nõustuv perjood, aga oota edasi ;) Samas üks on 6,5 teine 2,5 ja mõlemad on megas vanuses, ei vaja mingit hullu tagajooksmist ja see arengu jälgimine on fantastiline :)
    See plekiline pluus jne meenuta seda "Meeleheitel koduperenaiste" ühte tegelast, kellel hullult lapsi oli, see oli ka koguaeg, higine, must, oksene, ilane jne :D Ega ma ma parem polnud, hakkad välja minema ja tundub nagi kõik sinu riided on millegagi koos.
    Sinu kommentaari ma naersin südamest..tõesti :) Aga eks ta ole, me ei tea kunagi mis häda me kallale saame või mis juhtub, tahaks ka minna ja "ohata" see laps välja...ega mul eelmine kord see juba peaaegu õnnestus :)

    Kasvage ilusasti

    ReplyDelete
  2. Ooot, see läheb mööda :P. Siis kui väike präänik nii umbes pooleteiseaastane on... siis mõtled, et EI! praegu küll rohkem ei taha!!! :P

    Vähemalt mul oli küll nii, et kuniks titt nii mõnekuune kuni aastane oli, seniks oli tunne et jaa, neid võiks täitsa veel isegi olla. Peale esimese eluaasta täitumist hakkas seda tunnet üha harvemini esinema, ja hetkel on mul käed ja jalad seda veidi-üle-kolmeaastast nii täis, et ei tänan, praegu küll ühegi pisikese jaoks jaksu ei jätku. :)))))

    ReplyDelete
  3. Viki: mul see 3 kuune sai oeldud kuna siis nad magavad pikemalt, eile isegi 7st ohtul 6ni hommikul.
    Infinity: siis tulebki mitu kohe alguses valmis teha enne kui saavad sellesse vanusesse et mitte ei joua. :) Nagin arsti juures 14 kuu vanust, isver kuis oli energiat. Ma olin vasinud pealt vaatamast.
    Kiisu: 1 a ja 4 a ja siis teismelise iga ka kahku mooda. Maisid et neljandat ei taha, kas kolmas laps on kaasa? (1a ja 4 a ja x?) :)

    ReplyDelete
  4. Kiizukese suurem poiss elab Eestis lihtsalt :) Kindlasti kaasa on neljanda lapse eest tal :P
    Mnjaa aga õiget juttu nad räägivad, nad võiks kohe tulla nelja, viie aastastena :)))) Kuigi jah ma ei kujut seda sünnitusvalu ette, kui peaksin sünnitama 20 kg!!!! irw
    Mina hoiatasin sind peast emaks muutumise eest!
    Ja tegelt no nii hull see ilavärk ka pole, mind ei häirinud nii hullult, siiani ei häiri kui näiteks sõbranna nummi viie kuuline mu täiega täis ilastab, oksendab jne. Beebi puhul on nii kaka, piss, okse ja ila kõik nummi lõhnaga!

    ReplyDelete
  5. ahjaa ma tahaks ka rohkem juttu ja pilte!!!!!!!!! Oliviast siis :)

    ReplyDelete
  6. Aga mina olen alati öelnud, et mulle meeldivad lapsed alates 1,5a. need sõnad ja mängud jms. see on lihtsalt armas. beebiiga on igav. eriti hull on esimene elukuu. vähemalt kaksikutega ma väsisin nii ära, et siiani meeles, olgugi et juba piisav aeg möödas. ja praegu mõtlen hirmuga, et kui keegi annaks mulle lapse alates 1,5 a olksin ehk kunagi nõus veel, aga just rasedus ja esimesed kuud - brrrr. eks ta tegelikult ole, väiksega väiksed mured, suuremaga suuremad mured.

    ReplyDelete
  7. Jaana, sa tostad uksisiklikult eesti iivet. :) Ma taitsa usun et igas vanuses probleeme, motlesin lihtsalt et kuni oosel magada saab on kergem. Olen taitsa nous et beebiga igav vahest. Nii tahaks talle lehti ja oravaid ja korvitsaid naidata ja naitan ka aga ega ta veel aru ei saa.

    ReplyDelete
  8. Ma teadsin juba keskkoolis, et paras laps on alates 2a - sinnamaani võib olla katseklaasis ja tegelikult mu arvamus selles osas pole muutunud. Imik on tore ainult teise omana ja siis kui ma teda kaasa ei pea võtma. Mulle muidugi saadeti musterlaps, kes magas hommikul 10-ni, hakkas käima 2-lt (sünnitrauma)ja ühtegi asja ei kiskunud ning praegu 13-lt räägib sellist tarkust, et mu sõbrannadel jääb suu lahti. Ühtegi ila- ja oksejama ma ka nagu ei mäleta ning tõsiselt haige pole ka kunagi olnud. Ma ei tea, kuidas ma selle küll ära teenisin.
    Sul hakkab praegu selline mõnusalt rahulikum periood kuni ta liikuma hakkab - naudi seda ning võta endale võimalusel rohkem lapsevabasid hetki.

    ReplyDelete