March 8, 2010

Karamell paastab paeva

Rasked ajad on. Olivial hambad tulemas ja tulemusena rahutu, kerges palavikus virel beebi. G on tool uude gruppi minemas nii et meest naen nagu vaimu. Laksin birth control'i teemal uutele pillidele ja olen selle tulemusel vinne tais nagu teismeline. Nagu sellest koigest veel vahe oleks, mingi vesinikust mojutet eesti tibi on kellegagi maganud ja nii hasti veel et tema raamat ilmutet. Motetud eesti mehes ehk kuidas iga valismaalane saab osasid lolle eesti tibisid, kel jalad erutusest varisevad all. Midagi taolist. Grete Marquez. Katu teavitas sest ullitisest. Tammsaare Andres oksendab hauas. Anyhuuuuuu.....

Kupsetasin kui Olivia magas. Molemad retseptid parit David Lebowitzilt jalle, ma olen pea et pooled tema retseptidest labi teinud ja isegi Facebook'is fanniks hakanud.

White Chocolate and Sour Cherry Scones
Sokolaad teeb magusamaks, ise tegin mitmevilja jahuga et "tervislikum" oleks. :) Vaegade head.





ning, piece de resistance,

Ches Panisse Almond Tart

Hissand, kui hea oli. Mul hasti saastad pildid, Davidil paremad. Aga siuke perfektne magustoit, uks viil taiesti piisab ja jargmine paev tahad jalle. Karamelline.... Vaga soojalt soovitan. David utleb et raske teha ja mina leidsin et vaga lihtne, nii et akki tegin midagi valesti. Aga igaljuhul, vaga vaga hea.



Kasutasin poest ostetud muretaigent, kupsetasin selle poolenisti pruuniks.

Siis sega pannis voi potis kokku 250 ml vahukoort, 200 gr suhkrut (ma kasutasin pruuni suhkrut) ja 1/8 tl soola. Kuumuta kuni suhkur sulanud ja mullid pinnale tekivad, siis vota pliidilt ara. Sega sisse 80 gr viilutatud mandleid (ise raske teha, osta poest), 1/8 tl mandli ekstrakti (ei ole eluliselt vajalik) ja 2 tl kas Amarettot voi Grand Marnieri. Vala kupsetatud vormi ja ahju 190C. 10 min tsekka ja sega ornalt et tukki ei jaaks, siis 10 min jalle ja siis lase tal olla veel 10 min. Umbes 30 min peaks valmis olema. Lase jahtuda taielikult.

PS!!! Pane vormi alla plaat, keeb ule aeg ajalt. Ja tee endale teene, pane foolium plaadi peale. lihtne koristada.

Pikki tanukirju voib siia kommentaaride alla jatta. :)

7 comments:

  1. Arvan, et selle raamatu kirjutas Kivirähk või sarnane kirjanik :)

    ReplyDelete
  2. No aga kas neidise tuttavad siis kaasa ei raagi? Kui fiktionaalne nimi siis selle saaks holpsasti selgitet.

    ReplyDelete
  3. Jah, ära selle Wimbergi kättemaksuromaani pärast küll endast nii välja mine - tal naine lasi hispaanlasega jalga ning nüüd ei tea, mida ära teha.

    ReplyDelete
  4. Kui geniaalne viis naisele katte maksta. :)

    ReplyDelete
  5. Iseasi, kas sa lõpuks ainult endale hoopis kätte ei maksa ;). Ja kui palju veel kõlapinda on see "teos" saanud.

    ReplyDelete
  6. Naine maalt küsib: mis teosest käib jutt?

    ReplyDelete
  7. Triin ma ka ei teadnud. Klikka Katu lingile postituses..

    ReplyDelete