November 15, 2010

Tallinskaja vs Estonskaja

Me lahedal asuvas vene poes on kaks eestiparast, utleme siis nii, vorsti. Tegelt toodetud Brooklinis aga meie eelistame eestimaist, kasvoi ainult paberil voi vorstnahal. Aga pean ytlema et kui Tallinskaja on aus suitsuvorst siis Estonskaja on jube rasvana. Tolgitakse molemad kui kiehlbasat. Tana tallinskajat ei olnud, votsin midagi muud, kohukesi ka 4 tk Oliviale a 14 krooni tukk. Neid tolgitakse kui cheesecake desserts ja istuvad sugavkulmas. Aa ja siis lihaletis kusin et ega verivorsti neil tulemas pole. Sugab pead ja siis utleb et ahha, ja naitab toesti hasti tumedat suitsuvorsti. Seletan uuesti ja siis naidatakse midagi mis voib olla mitte verivorst vaid see teine, kurjam nimi ei tule meelde. Praed ja sood hapukoorega. Verekeeks? Ingredients: seaveri, seanina, jms. Mhmm. Teisel nii hea meel kui leidis, utlesin siis kohklevalt et proovin siis ara.

10 comments:

  1. Verikäkk. Jube hea, me poiss elakski sellest, kui lubataks. Verejanuline teine. :)

    ReplyDelete
  2. Kas toesti on eesti igatsus on nii suur? :) Verivorstist saan kuidagi aru, aga suitsuvorsti ja kohukesi kull ei soo :)

    ReplyDelete
  3. @O: Verikakk muidugi. Ma ikka peast soe. A ma pole kindel kas see see on, seanina on sees. Peab ara proovima.

    @LJB: oi jaaaaa. Ma siin kuulan youtube'ist tonis magi voi toomas uibot ja lahistan nutta. Ja eestlannast sobranna Marylandis tunnistas et tal ka sellised hetked kui koik ajab nutma.

    ReplyDelete
  4. Seal on hea, kus meid ei ole. Mina vahetaks sinuga päevapealt kohad... kuigi ma kahtlustan, et vaid paariks kuuks...

    ReplyDelete
  5. Kullake, loodan, et sa ei solvu, kuid neid kohukesi ma küll oma lapsele väga julgelt ei annaks - enamik neist on ikka tõelised taimerasva pommid.

    ReplyDelete
  6. @Ketu - praegu taitsa sobiks. Meie linn otsustas autoomanikelt eraldi maksu votta, umbes tapselt $140 auto pealt 2x a, olikute (mitte elekter) laheb ligi tuhat maksma iga 6 nadala tagant, oleneb kui kulmaks laheb ja Olivia haiglaarved hakkavad saabuma. :)

    @Karmen: ma taitsa nous sinuga ja ta vahest harva saab kui magustoitu aga nii nostalgiline ja eesti parane. Kohupiim ikkagi, siin seda lihtsalt ei leia.

    ReplyDelete
  7. ykskõik, kus maailma nurgas ma ei elaks, aga kohukestest ei suuda ma loobuda, tänu sellele ei saa ma ka figuuri korda :P

    ReplyDelete
  8. kui eestis olime, siis marleen kohukesi ei soonud, nyyd need ta lemmikud, samuti ka minu.
    kuid jah paris krobeda hinnaga nad siin. meil oli enne siin kaks vene poodi, nyyd yks pandi kinni ja olemasolev noorib monusalt.
    pohiliselt ostame sealt leiba ja juustu. sellist ehtsat head korralikku juustu siit mujalt ei saa. vahest saab ka kodutehtud pasteeti, kuid see ka suht kallis, eelistame ise teha.
    mehele meeldib moskovskaja suitsuvorst, seda ta voib syya lattide kaupa.
    aga kohukesed jah eriti kasulikud ei ole, ykskord ka vaatasin siis, mis seal sees on, puha rasv ja keemia, nii et yritan vahem osta. muidu karumsid ka minu lemmikud.
    mul kaivad ka peal perioodid, kus tuleb mingi isamaaigatsus peale, eriti kui vaatan laulupidude videosid youtubest... oppetund - parem mitte vaadata :)
    ning verivorste proovi vaadata saksa poest, me oleme saanud siin vaga haid.

    ReplyDelete
  9. Hei! Aga teil peaks seal ju suurel hulgal iirlasi ka olema? Vahest on mingid iiri poed ka? Nàiteks mina nàgin kyll Dublinis igal pool toodet nimega black pudding ja oli tàpselt verivorsti vàljanàgemise ja maitsega. Igatahes minul on siin Itaalias, zànkgaad, jòulud pààstetud - lasen Rokul endale musta pudingit koju tassida.

    PS! word verification on tàna "uverops" :)))

    ReplyDelete
  10. @Nele: maherdust juustu sa ostad? Neil koik minuarust mingite vene linnade jargi nimetet, ma ei saa jaole.
    @Katu: uks aasta proovisin aga ei olnud maitselt see, nad vist barley sisse ei pane ka. Aga voib olla peaks mujalt proovima.

    ReplyDelete