January 20, 2011

Leib molassisest/melassist


Molassis on treacle in England, aga eesti keeli ei tea. Tihke paks tume pruun siirup mille saab peedisuhkru voi sugar cane keetmisest. ???

Leib tuli hea, paras hommikusoogiks, maari kas Merevaiku, void, Nutellat, moosi mis iganes peale. Retsept New York Times'ist parit.

1 2/3 klaasi kefiiri voi jogurtit

2 1/2 klaasi mitmevilja jahu

1/2 kl maisijahu

1 tl soola

1 tl kupsetuspulbrit

1/2 kl molasses

Ahi 190 kraadini. Vorm voiga maaritud ja jahuga ule riputatud.
Sega kuivad eraldi, siis marjad ained ja siis koik kokku. Kupseta 45 min ja kontrolli siis keskelt kas valmis. Lase 20 min jahtuda.

Tagant jargi tark olles oleks pidanud mingeid pahkleid voi miks ka mitte kuivatud puuvilju sisse segama. Aga vaga hea oli.

2 comments:

oravake said...

Melass, ütleb tark ja tähtis oravake. :P :) Suhkruroost või suhkrupeedist keedetav siirup.

Täitsa põnev retsept, võiks ka järele proovida, ainult ma ei tea, kas ja kus siinkandis melassi antakse.

Puhvis Kukk said...

Aaa... Leib oli aus, eriti kui arvestada et ei mingit juuretist ja sega lihtsalt kokku.