February 28, 2011

Facebook, ma arvan et me peame lahku minema...

FB mul meeldis alguses aga mida aeg edasi seda rohkem stalker-i tunne on. (stalker - jalitaja, kes sul salaja kannul kaib). Osad inimesed votavad FB kui harrastussporti, mida rohkem "sopru" seda uhkem. 356 sopra, 487 sopra, 292 sopra... Muudame sobra hoopis inimesteks keda vaevu tunnen ja tanaval mooda konnin, ok siis saan aru neist numbritest. Mu 3 a noorema oe pohikooli aegne austaja. Ma ei tea kas me kunagi raakisimegi peale tere head-aega utlemise. Endise sobranna oe sobranna... Noormees kes kunagi meie klassis kais ja kelle nimi uldse meelde ei tulnud sest sellest on uhh mingi aeg moodas ja isegi klassis me ei raakinud omavahel. MIKS me peaks FB sobrad olema???

Ja siis on veel see kategooria niinimetatud sopru kel on vaja sulle midagi toestada millegi parast. Endine klassiode kellele viisakalt pohjendasin et mul FB kitsale ringile ja loodan et saab aru. Teatas et saab aru aga kuis mul laheb, mis ma teen, armas pere ja tema vot kolme lapse ema ja suure kaupluse juhataja. Ei vastanud, lootes et ununeb, aga ei. Sain 3 emaili samas stiilis. Umbne umbne pohikooli aegne boyfriend (kestis see suhe umbes 3 kuud kui sedagi, ma ai maleta) kellega kunagi hiljem ei suhelnud. No milleks me sobrad oleme? Ainuke loogiline seletus mu arust on see et ta tahab naidata et vot naed abiellusid ja lapsed ja milline elu. Et pole enam selline luuser.

Kui me aastaid pole suhelnud siis milleks vaevata end? Ma ei tahaks oma elu ning pilte sellest nii vaga koigiga jagada. Nagunii lisad igast inimesi kellele piinlik ei oelda ja nii jaabki FB peamiselt nende mangumaaks kes arkavad iga hommik moeldes et iga terve lause mis pahe tuleb, iga mote ja idee on nii unikaalne ja huvitav et tuleb ilmtingimata koigiga jagada. Voi, kui sul uldse ei vea, on sul sugulane kel omi motteid nahtavasti uldse ei ole, ning seeparast on mingi tarkuseterade jagamisele puhendunud nagu Elu on luhike. Vota viimast. Ughhhhhh....

Akki saaks mingi sisemise ringi koostada FB, kus sobrad kellest toesti huvitud julgeks rohkem endast jagada. Mitu miljonit ma selle idee eest saaks FB-i poistelt? hmmm

14 comments:

  1. mul oli ka laguses vaid omad sõbrad. ja nad ongi mul kindlas kategoorias. ma ka ei saanud aru, milleks neid nn. sõpru nii palju vaja on. aga kuna ma mängin teatud mängu ja pool aastat pusisin ma oma eesti sõprade toel ja kuhugi ei jõudnud. siis läksin ja "värbasin" endale naabrid ja seega on nad ka "sõbrad". aga samas ma ikka kindlalt vaatan, keda lisada v keda mitte. ntx kui ikka teatud klassivannaga ma läbi ei saanud ja mul on temast vaid halvad mälestused, siis leian, et ta ei pea mu sõbralistis olema.

    ReplyDelete
  2. Mina harvendasin oma FB listi ara ja kohe palju kergem on :)

    ReplyDelete
  3. Kui populaarne on teil sugukonna uurimine www.geni.com.

    See annab kûll hea ûlevaate,kes on kelle järglane, minul oli seni segadus.

    ReplyDelete
  4. Milles probleem, saad teha Group systeemi, mis on suletud ja ainult sinu poolr kutsutud inimestele avatud, nagy yks grupp perele, teine kolleegidele, ja siis seal grupilehel saate oma aravamusi avaldada nagu tahate ja ei pea p6hilehel midagi tegema. :)

    ReplyDelete
  5. ma ka ükspäev rookisin. kuigi ilmselt peaks veel rookima...

    ReplyDelete
  6. @niisama: ma ei teadnudki! ja eks ole minu brilliantne idee juba kasutusel. aniveis, lahen uurin.

    ReplyDelete
  7. Wow! Kas tõesti saab FB soreteerida!? Geniaalne! Mina rookisin ka sõbralisti puhtaks ja eemaldasin kõik, kelle puhul arvasin, et Selveri kassasabas kohtudes mööda vaataks:) Hakkan kohe uurima seda asja... L.

    ReplyDelete
  8. Siinkohal jagan, et ma sain Rivo H.-lt jälle sõprakutse. Uskumatu.

    ReplyDelete
  9. @Triin: LOL. Ma arvan ta vaga tahab et me naeks mis mees ta nyyd on ja noh, respekteeriks seda. Ju on vaga vaja seda approval'it.

    ReplyDelete
  10. Naised, kui keegi välja raalib selle sõprade sektsioneerimise variandi, siis kirjutage mulle ka. Mul käis ülejõu ja jätkan seega FBs madalat profiili hoides:) L.

    ReplyDelete
  11. Mul on FB-s väga range sõbralist. Mõne pealetükkiva võib ju sõbraks võtta ja varsti kustutada või üldse jätta sellele kutsele reageerimata. Mu tuttavatele valmistab aga peavalu, et ma ei ole isegi oma mehega sõber, aga milleks? Ma olen ju temaga reaalses elus täiesti sõbralik. Olen mõelnud konto sulgemisele, kuid seal on ka häid külgi: üritused, millest muidu ei teaks; sõprade sünnipäevad, mis kipuvad ununema ja suhtlemine mujal maailmas viibivate sõpradega.
    Samuti eemaldan avalehelt tühjade mõtete ülesriputajad ja mingites mängudes osalejad.
    Ausalt öeldes olen üldse väga range distsipliini endale selles portaalis määranud ja üle 1-2 korra nädalas end sisse ei logi.
    Group-süsteem on ka hea rakendus.

    ReplyDelete
  12. Argh, ma ei kannata neid paare kes jatavad uksteisele kommentaare non-stop nagu uksteist kodus muidu ei naeks.
    Kusjuures harvendasin oma listi- kui me ei kai tihedalt labi ja suhtle, mis mottega siis hoida ja sain kaks vaga tigedat kirja. Yhes lausa oeldi et mul on kohutavad people's skills ja abi vaja otsida. Vot siis.

    ReplyDelete
  13. Nojah, ma mõistan vist muret, aga võib olla mitte, mulle ei trügi õnneks miljon inimest sõbraks :)
    Aga reklaamina on jälle hea see FB allikas. Mida rohkem sõpru näeb mind näiteks oma firma toodet promomas, seda suurem reklaam ju firmale. Kui sul näiteks oleks see moe firm alles, siis ruuliks iga friend :) Aga kuna sul põle, siis muidugi tasub ridu harvendada.

    ReplyDelete
  14. This opens up quite a variety of pull-ups and chin-ups that
    you wouldn't is repeated weeks one through three. Remember, just because the workouts are shorter, that very own body weight the particular P90x Workout Plan is probably to become their best weapon. No, not that you have to get smallish food servings every day which ensures you keep your own metabolism at its maximum rate.

    Here is my homepage :: %anchor_text%

    ReplyDelete