September 8, 2011

Unelaul

Ma eeldan et mitmed blogi lugejad on emmed, osad kohe staazikad. Kas kellelgi on kogemusi unetusega?

Kuna Melanie on koolik ja jatkuvalt nutab oositi, vahepeal vahem, nuud jalle 2.5 h ohtul, ja magab viletsasti paeval, siis mu stressi tase ja magamatus on painajalik. Ta kull magab parast ohtust nutmist 5-7 tundi aga mina ei jaa magama. Eelmine nadal votsin poest ostetud pille mis aitasid aga see nadal ei aita. 5 ood jarjest lihtsalt laman voodis, loen lambaid, ja tund tunni kaupa laheb mooda ja ma ikka uleval. Hommiku poole voib olla magan tunni kaks ja see ka koik. Eile oosel nutsin patja vihast ja vasimusest.

Any advice?

19 comments:

  1. Mina jõin laste imetamise aegu ristiköömne (fenkol, aptegitill) teed ja kummagil lapsel ei olnud gaasivalusid. Päris gaase tekitavaid asju sisse ei söönud ja selle tee joomine aitas, ei röökinud kumbki laps gaasivalude käes, magasid rahulikult.

    ReplyDelete
  2. hmm peaksid siis endale miskit looduslikku und tekitavat asja tarbima. oot sa rinda annad>
    kuum piim meega peaks rahustama. ma ise alati räige laip olnud ja kustunud minuti pealt. aga siis meil ökopoodides müüakse igast une teesi. eks palju nüüd sul mõtlemises kinni, see magama jäämine, hirm ei lase jääda aga kuidas hirmust lahti saada vot ei tea.

    ReplyDelete
  3. Ma maletan neid aegu enda esimese pojaga aga ei maleta eriti mis ma tegin muud kui eestlase mooda 'kannatasin' :) Maletan aga seda, et selleks et oid stressivabamaks teha seadsime mehega sisse reshiimi et pool ood magas tema diivanil ja oli 'lapsevalves' ja pool ood mina. St seda et sootsin ohtul lapse ara ja kuna mees oli esimeses vahetuses loin mina magamistoa ukse kinni ja magasin. Mees siis soidutas poissi mooda elutuba vankris kui kui arkas... mida ta iga natukese aja tagant tegi :|

    Sounds like you need a night nanny for a couple of weeks... sina ainult soodaks ja muul ajal pane vatti korva ja lama voodis... akki tuleb uni ka. Peaasi, et sa teaksid et ei pea iga krobina peale reageerima, et keegi teine teeb seda.

    ReplyDelete
  4. meil oli sama variant mis mrs B-l alguses, so mina tõmbasin und 21 kuni miski kella kahene ärkamine, mees ajas mu ainult siis üles, kui piima vaja oli. ja teise poole ööd oli "my watch". soe vann? suutäis veini?

    ReplyDelete
  5. Muide unetus on ka üks postpartum depression'i tunnuseid. Mina läksin pärast kolme magamata ööd arstile ja nii diagnoos pandigi.

    ReplyDelete
  6. see peaks ylevasimus olema. see on oudne asi. mul oli see, kuid laps oli siis kyll suurem, kuid ikka tahtis oositi tihti rinda ja lopuks see katkendlik magamine juba nii pikka aega tegi oma too.
    olin vahest oode kaupa yleval, ka lihtsalt passisin, iga vaike haal ja koks ajas kohe une ara. mida rohkem magamise peale motlesin, seda vahem magasin. proovisin ka teise tuppa minna magama, rahustavaid jooke, validooli, mida iganes. nagu ora otsas oleks kogu aeg olnud. kui ylevasimus juba nii suureks laheb, siis lopuks oledki omadega labi. muust ei motle, kui et saaks magada, kuid kui voimalus magada, siis ei jaa magama. inimesed, kes ise pole kogenud, ei moista seda. ma lopuks ytlesin, et enam ei jaksa. kuid ega keegi eriti aidata saanud, mees pidi tool kaima ja no laps lihtsalt ei loobunud rinnast. teise lapsega vist kyll ma annaks pudelit, pudelilapsed pidid paremini magama.

    ReplyDelete
  7. inglise keeles siis sleep deprivation.

    ReplyDelete
  8. Üka asi mida võiksid proovida ja mis ei mõju lapsele halvasti (sleeping pills pole just imikute toit) on MAGNEESIUM. Proovi leida puhast magneesiumi sisaldavad tabletid, näiteks Chelated Magnesium ja võta õhtul enne magama minekut sisse topeltkogus. Mina olen erinevatel aegadel isegi 10 tk korraga võtnud. Üleannustus pole võimalik. Loe netist ise, mis mg teeb ja kuidas toimib. Rahuliku une ja stressileevenduse aga garanteerib. Kui hommikul on kõht lahti, siis järgmisel õhtul vähenda kogust 1tbl võrra, et saada teada, mis on Sinu jaoks paras kogus.
    Rahulikke päevi ja öid!
    Maret

    ReplyDelete
  9. Ma võin sulle üles laadida korra ühte lõdvestusprogrammi.. Kui selle kaasa teed, siis rahuned maha, mul korduvalt läbi proovitud. :) Üleväsimus on kohutav, tean omast käest. :)

    ReplyDelete
  10. Kusjuures see nadal on G terve oo beebiga olnud aga ma ei jaa miskiparast magama. Narvid voi mis. Depressiooni kohta juba arst uuris, ei ole. Aga oeldi et voib tulla kui pikalt ei maga. :(
    Magneesiumi vajaka jaamise kohta isegi lugesin kuskilt, seda tuleks proovida.
    Nanny ooseks on siinkandis $300/oo. Ouch.

    Arst kirjutas unerohtu valja, hoiatas et esimene piim tuleb pumbata ja valja visata. Pidi 7-8 h magama panema. Mul mojus 4 h. Ugh.

    ReplyDelete
  11. Vanaema-vanaisa voi teised sugulased appi voi siis hoopis palgata abibrigaad. Muud varianti vist pole. Kuula ipod'is nn spa muusikat, ka see aitab lodvestuda.

    ReplyDelete
  12. Kommenteerijad, kes soovitavad klappidest Spa muusikat kuulata, ei ole ilmselgelt unetusega vaevelnud. Mind, vanat insomnicut, ajavad sellised soovitused hirmsasti närvi ja iga kord, kui keegi lambaid soovitab lugeda, tahaks karjuda - loe ise 3h lambaid! Sul vist ei ole väga kanged rohud, kui pool tabletti ei mõjunud. Ma enda omadega magasin poole tabletiga ka nagu nott.
    Aga see läheb üle, nüüd pole mul enam aastaid hirmsat unetust olnud, tablette ka neelama ei pea.

    ReplyDelete
  13. Jah, lammaste lugemisest pole abi. Olen oosel tundide kaupa uleval. Ma ei tea kui tugevad need on, arst ei taht neidki anda, et vota pool. Mul tuttavad on votnud ja vaga hasti mojub, mina arkan 4h parast ules. Rinnapiimale ka head pole.... Motlen et proovin neid magneesiumi tablette.

    ReplyDelete
  14. jaaa.... mina sain ka tunda mingi aeg kaksikutega seda, et kui oli lõpuks võimalus magama jääda, siis enam ei jäänud. lõpuks ei aidanud muud kui unerohi ja siis oli efekt jälle vastupidine, hommikuti ei suutnud silmi lahti teha ja öösiti magasin laste kisa ka maha. hommikul võtsin kofeiinitablette, et jalul pysida. kreisi aeg oli. aga ysna pea sain aru, et see kõik oli jama. läks mööda ja unitasin magamisest. lõpuks saabus ka see aeg. muidugi ma ei toitnud ka lapsi rinnaga, nii et võisin enda peal katsetada igasugu asju.

    Jõudu ja vastupidamist! loodetavasti on see ysna pea möödanik.

    ReplyDelete
  15. aa ja une kvaliteet muutus sellest hetkest kui kaksikud kolisid kõrvaltuppa. tõsi, seinad on koos ja uks lahti (siiani), aga ma ei kuulnud igat hingamist ja ohet, mis mind yles oleks ajanud.

    ReplyDelete
  16. Meil muhv magab (ku magab) oma toas, ja Gary hoiab monitori enda poolel. Aga isegi siis kui ta elutoas ja ma taitsa uksi, ei jaa.... Lubavad et votad nats aega unerohtu ja see restardib su narvisusteemi nii et lopuks ikka magad. Loodame

    ReplyDelete
  17. Kui inimesel on tõeline patoloogiline probleem nimega unetus, siis ajab vihale see piima ja mee ja tee soovitamine! Olen aastaid raskel kujul esineva arsti poolt diagnoositud unetuse raviga tegelenud, mis algas just laste sünniga ning ütlen - aitab unerohi ja ei midagi muud. Rinnaga toitmise ajal muidugi seda võtta ei tohiks, kuigi võibolla tänapäeval ka selliseid, mis on ok. Unerohtu võttes annad ajule uuesti käsu, et tuleb magada, pärast jätad rohu ära ning aju teab juba, et aa, magada tuleb. Nii selgitas mulle lihtlabaselt arst, kes minu unestust pikalt ravis. Aga ok, olin tõesti ka raske juhtum, lihtsalt lõpetasin igasuguse magamise, samas päeval minestasin juba kurnatusest...

    ReplyDelete
  18. Teise lapsega olin targem. Mehega olid öised vahetused, apteegist kõrvatropid kõrva ja algul terve tablett, siis pool, pärast jätad ära vastupidises suunas... (arsti ettekirjutusel muidugi!) magad kuni söötmiseni, mees käis tööl küll, aga nägi, et olen lõppemas, nutul polnud enam otsa, stress oli meeletu.
    Nele ütleb õigesti, kes pole ise kogenud, see ei mõista seda... Mann ka jagab ilmselt teemat.

    ReplyDelete
  19. Mhmhhh, sunge asi on see magamatus. Olen tablettide peal (Ambieni voib votta kui rinnaga toidad) aga kui norm inimesel paneb magama 7-8h, siis ma arkan 3-4h parast ules. Siis votan pool tabletti et natuke veel magada. Proovin jargm nadal votta pool tabletti alguses ka, ei meeldi need rohud ja koige stressirohkem ongi see et ise ei maga kuigi beebi poonab rahulikult.

    ReplyDelete