October 21, 2011

Riietuse. stiili ja garderoobi teemadel

Ma ignoreerin oma kliente emaile mis laekuvad inboxi ja lahevad koos kraadide langemisega oues aina tungivamaks. Niipea kui magada saan, kohe lahen ostureisile. Eriti T-ga, mu uus ja lemmik klient, garderoob igast mottetut vatti tais ja suur rahakott ning moistev mees.

Aniveis. Sain mingi aasta tagasi paar emaili lugejatelt et miks ma ei kirjuta riietest ja stiilist, selline basic fashion 101. Siin see on, kirjavigu tais.

Koigepealt, isegi enne kui Arno kuskile jouab, palun votke endale paar tundi vaba aega ja revideerige koike mis olemas: riided, ehted, aluspesu ja kingad jms.
1 hunnik: riided mis sobivad/meeldivad/tihti kannad

2 hunnik: mis sobiks ja meeldiks aga on vaja ombleja juurde minna ja kohendada. On ulimalt naiivne arvata et leiad endale riided mis sinu figuuriga sobivad. Reaalsem on leida heast kvaliteedist riided mis peaaegu et lahevad ja siis lasta omblejal kohendada. Sissevotta on lihtsam kui valjalasta.
Puksid - peaksid katma kanna ara, kui madalatega siis peaaegu maani, kui kontsaga siis enamus kontsa peaks olema kaetud. Sama teksadega - uhte sama paari ei anna kanda nii madala kui korge kingaga, aar laheb koledaks. Kui leiad paari teksasid mis toesti hasti sobivad, osta 2 paari ja lase siis kohendada uks madalate kingade jaoks, teine kontsade.
Seelik/kleit - proprtsioonid on nii tahtsad. 1-2 cm ules voib nii suure vahe teha kleidil. Mangi pikkusega ja vaata milline koige sobivam on.

3 hunnik: riided mis liiga vaiksed/suured/katki jne - viska valja voi anneta voi vaheta sobrannadega. Enamik naisi kasutab 20% oma riietest 80% ajast. Mistahendab et enamiks su riietest om motetult ees.

Nostalgilised esemed: paki ara ja pane ules riiulile voi mujale ara et ei oleks sul ees.

Siis vala endale klaas veini (et aitaks sul aktsepteerida riietest lahti saamist ja kerget paanikahoou leevendada et isver nuud mul toesti pole mida selga panna. Ja motle. Motle milline sinu elu on. Sokeeriv kui paljudel naiste garderoob peegeldab kellegi teise aga mitte nende endi elustiili. Ja siis riputa koik kappi tagasi, jakid jakkidega, seelikud koos jne. Pane "augud" kirja - mis puudub.

Nn kuldsed garderoobi esemed

1. Jakk. Selline mis puusani ulatub ja on kas lihtne must voi huvitava tekstuuriga. Midagi sellist mis laheks nii teksadega aga ka viikpukstega.

2. Teksad. Tumesinised, kas sirge loikega voi bootleg (mis alt nats laieneb). ARA osta teksaseid mil mingid triibud tehtud peale ja neid mil tagataskud tulevad ule tagumiku. Taskud (kui uldse) peaks olema tapselt su kannikate peal, muidu teevad su tagumiku pikemaks. Kes seda tahab?

3. Valge pluus - igihaljas klassika. Kanna teksadega, varukad ules kaaritud, lisa suur, varviline kaelakee, pane karusnahkne vest peale voi paarita musta maani seelikuga pidulikuks outfit'iks.

4. Must kleit - ulespoole polvest voi polveni, ilma varukateta. Midagi lihtsat aga kvaliteetset ja hasti istuvat. Jallegi, kasuta omblejat. Lihtsat kuna saad siis igasugu aksessuaaride, jakkide, ehetega kombineerides erinevaid variante.
Picture: bostonmamas.com

5. Mustad voi nahavarvi kontsakingad. Osadele meeldivad no umaramad ninad aga uldiselt pikemad otsad teevad jala pikemaks. Nii kleidiga kui teksa alt valja paistes. Must on klassika ja nahavarvi teevad jala pikemaks.

6. Must v-neck dzemper - v-neck sobib nii suurtele kui ka vaikestele rindadele paremini kui ummargune kaelus.

Osta nii head kvaliteeti kui voimalik. Enamik naisi omavad mingi 6-7 musta puksi mis koik kas hea hinnaga saadud, kuis siis ostmata jatad, klassika ju. Aga kui ukski neist ei istu, siis oled kogu selle raha raisanud. nii et kvaliteet kvantiteedi ule. 70% riietest peaks olema praktilised asjad ja 30% fun - ehted, kontsakingad, valjaskaimise topid jne. Must dzemper ja sinised teksad on ohtuks valmis kui lisad juurde mingid huvitavad kontsakingad ja suurema kaevoru. Ehetest - ma pooldaks suuremaid asju kui mitmeid vaikeseid vidinaid. Need kaovad ara - kui sul mingi 4 vaikest kuldsormust voi ketti, ei anna mingit effekti. Uks suurem asi on parem.



Ning ara kai ainult mustas ringi. Kui varvi kardad, siis katseta aksessuaaridega - suur soe sall sugiseks kas lilla voi oranz voi tumeroheline - viska kas t-sargile, jakile, dzemprile peale. Lisa juurde samas varvi peres voo voi kingad voi ehted. Ei pea sama varv olema aga kui sall roheline, siis otsi teisi asju mis ka mingit rohelist varvi naiteks.

Tee endale nimekiri asjadest mida vaja ja osta ainult siis kui toesti tead kuidas kannad seda asja, mitte selleparast et hea hind. Otsi netist ja ajakirjadest inspiratsiooni ja kogu pilte. Uks asi on mis moes ja teine mis sinu kehaga sobib, eks, see on stiil. Ole realistlik. Utleme et sul meeldib Angelina Jolie aga kui sa oled luhike ja suuremate puusadega, siis see stiil sulle ilmselt ei sobi. Ole realistlik. Ja vahem kriitiline oma vigade suhtes ja rohuta seda mis meeldib - olad, jalad, kael, selg, kaed, mis iganes. Ja motle, kui sulle praegu oma keha ei meeldi, mis siis hiljem teed? Carpe diem.

13 comments:

  1. oojaa, see viimane lause on küll täpselt kümnesse! Olin vist 22 kui ikka mõtlesin, et siit võiks nii olla ja sealt naa, rinnad võiksid ikka olla sellised ja kõht ja pepu sellised, siit tahaks alla võtta jne jne, kuni siis jõudis äkki kohale, et come on, kui praegu oma kehaga ei lepi, siis neljakümneselt, viiekümneselt, kuuekümneselt nutan raudselt oma noort prinki keha taga ja mõtlen, et miks ma sellest küll rohkem rõõmu ei tundnud. nüüdseks tunnen endast rõõmu, ehkki eks see väike virin tuleb aeg-ajalt kõigil naistel peale :) (ma arvan:))

    ReplyDelete
  2. Mul on uks klient kes ulikoolis oli paks. Praeguseks on suurus 32-34 ja ikka naeb mingeid rasvarulle kohul. Taitsa kurb vaadata. 30selt peaks see oma kehaga sobraks saamine ikka olema.

    ReplyDelete
  3. Neis soovitustes midagi uut ja vapustavat ju ei leia, aga eelviimases lauses toodud mõte on päris õige küll.

    ReplyDelete
  4. Koik uus on unustatud vana ja need no riietumise toed ei ole vapustavad jah aga paljud neid ei tea voi kes teavad ei kasuta igapaevaselt.

    ReplyDelete
  5. A mul hoopis hea meel et puhvis kukk jälle end mõnustasti puhevile on ajanud. Omas elemendis.

    ReplyDelete
  6. Head soovitused toesti :)
    Kuigi jah osad igihaljad klassika, siis meeldetuletamine ei tee kunagi paha.
    Taiesti peab paika see jutt, et 80% ajast kasutame 20% oma garderoobist. Mina olen karsitu ostja, tihti haaran midagi lennult, et poeskaik paris mottetuks ei osutuks ja tihti selgub kodus, et ei sobi ikka, kuid tagasi viia ka ei viitsi ( siin saab ju koik asjad tagastada, kui keegi ei tea ) ja nii mul seisavad kapis riided, mida kunagi pole kandnud ja kunagi ei kanna ka voi kannad korra. See oskus end oma kehale vastavalt riietuda tuleb vist jah vanusega ja siis ka leppimine, et koik ei ole loodud kandma koiki riideid. Kuid vahest teed ikka valearvestuse.
    Kui mul oleks raha, et palgata inimene, kes mind riietaks, ma seda ka teeks :)

    ReplyDelete
  7. IP: ma pyyan. :) Unerohu peal aga vaiksemal koguses ja magan paremini. Ja uks ohtu proovisin kontsakingi jalga retuuzide ja dressipluusiga..... Gary vaatas uurivalt kui nagi mis tegin. :)
    Nele: osta ainult siis kui raudselt tead millega kannad. Veel parem, tee nimekiri ja shoppa selle alusel.

    ReplyDelete
  8. Mis kehaga rahulollu puutub, siis mingis mõttes on täitsa hea, kui sa sellega kunagi pole rahul olnud.. :p On vanast peast shokk väiksem :D Aga muidu mõnusad head soovitused: must dzemper ja teksad oleks ja on shikk, aga teksades ma end hästi ei tunne, pean muu välja mõtlema. See muidugi minu kiiks, et teksad on vaid saledatel kenad.

    ReplyDelete
  9. Oigete teksade leidmine on raske, siin pole muud kui proovi ja proovi ja proovi.

    ReplyDelete
  10. Jah, 2 paeva elektrit ei olnud, onneks saime soprade juurde minna. Nyyd kodus. Korvalolevas tanavas elektrit ei ole, puid katki igal pool. Mhm.

    ReplyDelete