January 9, 2008

Mi Casa Su Casa

Jatkakem siis igast erinevustega USA vs Eesti, seekord kodumajanduse teemal:
1. ice tea: iga toidu korvale v.a. hommikusook. Eriti just Lounas (louna osariigid on taiesti omaette maailm). Koigepealt keedad kange tee valmis (suhkruga voi ilma) ja siis valad klaasidesse mis aareni jaakuubikuid tais
2. collard greens: me ikka kodus kasutasime juurika ara (peet, kaalikas vms) aga siin, jallegi eriti Lounas, kasutatakse varred ja lehed ka ara. Mul amm hautab koos sibula, soola ja pipraga ning hiljem lauas valatakse aadikat milles hot peppers sees peale.
3. cheese cake - vaga populaarsed ja New York cheesecake'i serveeritakse enamustes restoranides.

http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,,FOOD_9936_32697,00.html

4. Savannah's avastasin et enamikes majades kus kaisime oli soogituba (dining room) alati varvitud siukseks tumedamaks punaseks. Vaga siuke soliidne.


5. master bedroom - mulle see idee hirmsasti meeldib et majas on uks suur ja "master" magamistuba oma vannitoa ja garderoobiga (viimane kull vahe rikkamatel).
Ja osad teadjad vaidavad et secret to happy marriage is two separate bedrooms. Ahhh... Ning siis lastele on oma dusiruumid.
6. valisjalanoudega tuppa - mind nii hairib. Uks tadi tegi hullema tiraadi et temal on kogu outfit plaanitud ja kingad on outfiti lahutamatu osa! Mind ei huvita - motle kus sa ennem kainud oled. Meil porandal veel bamboo hardwood floor - tugevasti hingad peale on juba auklik, raakimata siis kellegi stilettost.

Sarnasused
1. lapitekid: nagin kuskil valget lapitekki kuhu nats karusnahka dekoratsiooniks sisse pandud.
2. hakkliha kaste: kuigi siin osades kohtades suuakse hommikusoogina bisquit'i peal


3. sinepiplaaster - Gary isa kes elab Floridas maletab kuis tema ema talle noorest peast sinepiplaastrit tegi. Noogutasime teadjatena naeratades aga hetk oli rikutud kui kusisin kas viinasokke ka tegi. Nyyd arvab kindlasti et meil alkoholiga probleeme kah. Vt Mart Sanderi teemalist postingut.

No comments:

Post a Comment