September 25, 2008

Of Mice and Men

Kain nagu oleks siili alla neelanud. Suhelda kellegagi ei taha sest kardan et hakkan husteeriliselt nuuksuma et mu vere/higi/pisaratega/g ja mu saastudega rajatud butiik laheb ikkagi alla kuna majandus on nii halvaks lainud et september on siiamaani koige viletsam kuu ja viimased saastud laksid rendi maksmisele. Pidime kaasaga nadalavahetuseks magedesse siin New Yorgi pohja pool minema et tahistada G 35seks saamist ja uhtlasi me kohtumise aastapaeva. Asjaolude valguses tuhistasime ara. Arvutasin palju raha ma saaks oma Mac laptopi mahamuumisel. G mainis et akki peaksime advokaadi juures ara kaima et teada saada kuidas end pankroti puhul kaitsta. Motlen paaniliselt pangalaenule ja et mis valemiga tagasi maksta. Tundub et konsultatsioonidega ikka ja sisekujundusega.

Ent pole ju paberite poolest sisekujundaja. Ok oletame et koigume siin veel paar kuud ja uritame inventuuri maha muua. Ent selle aja jooksul peaks eriti prduktiivne olema. Kusisin uhe vaga tuntud ja kuulsa arhitekti kaest vaga viisakalt ja luhidalt et kas neil interni vaja. X naerma ei hakanud, koikus taldadel edasi-tagasi ja teatas et nad just olid kellegi palganud. Utlesin kahku et ma raha ei tahaks aga oppida kull. Saatsin emaili kah et iga hommik kuni 12-ni ja paeva jooksul saaks kindlasti interneti ja telefoniga asju ajada. X tuli labi ja utles et akki laheme parast tood mingi paev dringile ja arutame minu plaane. Noustusin silmade sarades ja tanasin. Ok, saime dringiks kokku. Mul on parlid korvas, viisakas jakk ja konts, juuksed krunnis - uhesonaga viisakas olemine eks ole, proffessionaalne. Olin ohinal. X on igas USAs sisekujunduse ja arkitektuuri ajakirjas olnud ja mitmeid-setmeid auhindu voitnud. Ta kull natuke karakter, vahesonaline ja muidu siuke omaparane.

Jutt laabus ilusasti. X teatas kahjutundega et a) majandus on kehva nii et naeb ette et peab mone inimese vallandama b) nad just palkasid kellegi c) nad ei tee nii palju sisekujundust enam et ma midagi oppida saaks ja viimasena lisati et naisterahvas kes igast admin asju teeb (pakkusin valja et saaks sellega aidata) on mind kohanud ja oleks kindlasi intimidated kuna mina olen nii ilus. (?????)

Loin kaega et vaevalt see nuud nonda oleks ja kull ma oskaks talle selgeks teha et ma seal selleks et oppida mitte et tema tookohta endale saada. Mul ju pood ka. Olin vahe ebalev, ma ei oodanud sellist, ehh, komplimenti. Dringid kull aga see ju toovestlus. Ja usu mind, ma ei kaitu uldsegi nonda mis kutsuks kommentaare mu valimuse kohta. Anyways, raakisin mida ma tapsemalt teha tahan, X uuris mu disani suunitlusi ja utles et las ta motleb nats selle ule. Siis haaras menuu et kas sa olend soonud, tanasin et ei ole naljane hetkel. Ja pool tundi hiljem istusime toidu taga teise dringiga. Tekstisin G-le kes veel oli tool et laheb nats kauem. Tegelt oli taitsa huvitav, raakisime sisekujundusest, milliseid seinu kuidas maha votta, New Englandi disaini stiilidest, kuidas tema oma plaane kokku paneb, poliitikast ja varvidest ja vana puidu uuesti kasutamisest ja muust. Siis laks jutt selle peale kuidas me esimest korda kohtusime ja oeldi midagi sarnast et tema nagi seda nii ilusat naist seal seismas. Kortsutasin kulmu ja muutsin teemat. Eba onju? Siis raakisime ta tutrest ja girlfriendist kes on hasti tore naine ja keda ma nats tunnen. Lopus pakkus sellise variandi valja et viigu mina oma naidiste jms kaustik talle naha. Kui temale helistatakse alla miljoni projektidega mida tema ei tee, akki ta saab need mulle anda ja tema siis minimaalselt hoiab silma peal ja aitab mootudega.

Lahkusime kell 10!!!! Mul ausalt ei olnud aimu et nii hilja oli ja avastasin et G oli helistanud 3x. Oooopps. Aga mis ma oleksi teinud, soonud oma osa ara ja tanades ta sinna taldriku aarde jatnud. Laksin koju ja kui G-le umberjutustasin ohtu, siis mees oli tige nagu herilane. Ja eks ole, kas ma nuud hoian eemale voi teatan teinekord X-ile kui midagi siukest oeldakse et vabandage aga mind teeb siuke jutt ebamugavaks? Kes see teine samas mulle sellise voimaluse annaks? Paar miljonilist maja ja ma saaks oma pangalaenu tagasi maksta. Aga teisalt, kui minu seltsi lihtsalt nauditakse saravate silmade poolest, siis on ikka eriti fakken nome ja mottetu ja uleuldiselt tuju halvav.

Karmi sammuna votan ette ja lahen varvin juuksed tumedamaks homme. Ei mingit blondi bimbot enam. Voib-olla et teen haalt ka veel madalamaks.

Karistusena G-le et teine mu peale pahane oli, panin teda endaga "Siin Me Oleme" vaatama ja tolkisin helgemaid kohti ja enamik neist inglise keeles on taiesti ajuvabad.

9 comments:

  1. Kadedaks ajab kohe see glamuurne elu :) Ma eriti ei pabistaks kui sa oma valimuse tottu endale opikoha saad... on teisedki seda teinud ja peaasi, et ise asjalik oled, jne.

    ReplyDelete
  2. masendav masendav masendav, mis majanduskriis teeb. kusjuures halvim pole veel òieti alanudki.

    muide 'siin me oleme' suhtes tahaks ka kommenteerida, et ykskord hakkasime rokuga seda koos vaatama ja just siis sain aru, et need naljad on tàiesti mòttetud inglise keeles. kas te 'malevat' olete proovinud. nàiteks rokule vàga meeldib ja nàiteks hiljuti, kui talle tundus, et ma pole tykk aega juuksuris kàinud, siis ta teatas, et ma nàgevat vàlja nagu Uru.

    ReplyDelete
  3. L: ma ainult loodan et ta midagi enamat ei oota

    K: Malevat ei ole nainud, peaks vaatama. Viimne reliikvia ka ei edenenud aga koiki rammusamaid heleda potisoenguga mehi kutsub G Kalevipoegadeks. :)

    ReplyDelete
  4. Pankrot on muidugi õudne, mina juba hetkel mõistan seda sissetulekute jama ja töötust jne.
    Aga seda, et appi ära nüüd tumedaks värvi aint sellepärast, et siis loodad vähem tähelepanu saada :) Pealegi võta teist pidi, peaksid palkama mingi töömehe, kandidaate on kaks. Üks kole ja tark, teine ilus ja tark, ma arvan, et võtaksid ka ikka ilusa ja targa :)
    Küll aga jah hoia tulevikus silmad lahti, et see Mr X ei otsi omale mingi armukest sind "aidates" mingite projektidega.

    ReplyDelete
  5. Meie vaatasime segaparitoluga seltskonnas kord filmi Jan Uuspold Laheb Tartusse... Iga paari stseeni jargi hyyatas keegi "Aaaah, ara sa seda kyll tolgi." Kyll ameeriklased imestasid, eesti keeles tundus, et filmis ikka poole rohkem dialoogi :)

    Nukitsamehes naiteks jallegi taoline lause kusagil filmi lopupoole, kui arutatakse, kas Nuki metsa tagasi saata voi perekonda jatta: "No mis laps ta on, vaata kui tume, inimeselapsed on ikka heledad." Tuleb tunnistada, et ka see jai tolkimata :)

    Aga Lotte oli hitt. Kommentaarid olid, et strange, aga lahe. No nagu eestlased ise eksole.

    ReplyDelete
  6. peaksid tulema eesti oma butiigiga, siin neid kerkib nagu seeni pärast vihma - versace saab kohe valmis, hugo boss teeb terve kaubamaja, mingi d&g on ka vist. järelikult raha ja kliente jagub. praegu lõigi pähe - äkki peaksid omale eestis äripartneri otsima ja siin turustama? vähemalt seda kaupa, mida pole maha müünud. meil edvikuid jagub. maxmaras ei pääse viimasel ajal enam leti juurde maksmagi, viimati saapaid ostes jalutasin tükk aega mööda poodi, enne kui maksta sai.

    ReplyDelete
  7. Nalja teed? Vau. Oota kui see majanduskriis sinna jouab.
    Kuigi tegelt olin juba varem moelnud et meil seda contemporary turgu pole mis oleks siis odavama ja vaga kalli vahe peal. Kaubamaja jms on kohati ikka liig hindadega. Ent minu jaoks vist tapaks shipping, customs taxes etc kasu ara.

    ReplyDelete
  8. eks meil tuleb see langus hilinemisega nagu kõik asjad. praegu küll veel midagi hullu märgata pole. sa mõtle selle peale. muidugi hea oleks kui saaksid esemed tuua siia isikliku pagasina (sildid ei tohi küljes olla jne). äkki leiad mõne augu, kus müüki paisata. siin tegutseb usinalt ka see nn kodumüügibisnis. mul üks tuttav toob itaaliast nii bottega venettat, ermanno scervinnot jne ning kaup läheb nagu soe sai. saaksid vähemalt asjadest lahti ja osa raha tagasi. kuigi see oli lihtsalt mul üks uitmõte.
    huvitav, sul on ju äri küll piirkonnas, kus on ju valitsev nn vana raha - seda tavaliselt see majanduslangus nii hullult ei tohiks kõigutada. kuidas teistel sinu-laadsetel äridel läheb? mis meeleolud seal NY moenädalal olid turustamise osas?
    kahju, et vaba raha pole, saaks aktsiaturul varandusi kokku ajada.

    ReplyDelete
  9. Vana raha tootab ikka Wall St ja isegi kui mitte siis nende raha on investeeritud sinna nii et siin on paris kosmilisi varandusi kaotatud. Vaga siuke masendav meeleolu ma utleks....

    ReplyDelete