November 16, 2008

Dancing Seniors

Hommikul keerasin end kerra teleka ees et vaadata mu uht lemmik programmi, CBS Sunday Morning. Uks teemadeks oli Seniors Dancing ja tutvustati uht hasti sumpaatset paari kelle entusiasm ja tantsuoskus annaks enamusele silmad ette. Paar on siin:



Nahtavasti on igasugu huviringe pensionaridele tehtud ja daam pildil soitiski uhte tantsuringi kus kohtas Mr. Morris (vist oli see nimi). Molemate kaasad on surnud ja elavad uksi, kurameerisid natuke aega, aga nuud, nagu Ginger itsitades teatas: Nad elavad patus (i.e. koos aga abielus pole). Ning kaivad tantsimas nii tihti kui saavad. Mammi lehvitas reporterile jargi ja kaskis 6 aasta parast tagasi tulla kui ta oma sajandal sunnipaeval tantsib. Mis tahendab et praegu vanust 94. vauuuu......... Ja palun pange tahele et Gingeri seelik ja Mr Morrise sark lahevad kokku.


Just raakisime G vanematest kes elavad Floridas, molemad 63-66 aastased ja on siuksed ebaaktiivsed. Kaivad valjas kull aga mitte vaga. Oma aed on neil ja lastel ja lastelastel kaijakse kulas ent enamuse aega veedetakse kodus. Ma pean utlema, on hetki, kus isegi tahaks et midagi ei peaks tegema, voiks taldriku puuvilja kaasa votta ja kamina ees lesida. Tegelt peab utlema, et amm on haige polvega ronis isegi Narva linnuse tippu. Ai muidugi ka aga kui me just midagi ei organiseerinud siis istus rahulikult hotellis. Eks nende arust see ongi pensjonipolv ja nende vanemad tegid nii ja nuud siis nende kord. Ent samas loed 70ne aastasest kes on vabatahtlikena Icelandile lainud et aidata sealset loodust uurida. Voi mis, 94 aastaselt salsat tantsima (mis pole sugugi kerge tants). Ma ikka motlen et peab end aktiivsena hoidma, kaua sa seal diivanil ikka tiksud ja no ametlikult vananed.

1 comment:

  1. On hea vaadata aktiivseid vanasid inimesi - ja aktiivsetel säilib vanemas eas ka mõtteerksus paremini (mõtteprotsesside liikuvus siis või miskit taolist). Aga eks see sõltu ka inimese tüübist - kes kogu elu selline askeldaja ja aina uusi asju prooviv ja endale elutempot tekitav, ei see ka vanas eas suuda käed rüppes ja jalad kõrvuti lihtsalt kamina ees istuda.

    Aga ise ma mõtlen, et minust vist saab küll pigem selline mugavust armastav vanainimene, kes raamatuga diivanil lösutab, turismireisidel käib (kui raha on :P) ja mingit ohutut ja vagurat hobi (scrapbooks ;)?) omab. Ei ole eelnenud elus mingi eriline askeldaja olnud, ei siis vist ka vanaduses seda särtsu juurde tule :).

    ReplyDelete