December 19, 2008

Joulu ettevalmistused

Uks USA komme mida ma pole edukalt adopteerinud on mass-kupsiste tegemine enne joule. Mida rohkem seda uhkem. Ma nagu hullem kupsiste sober pole, tegin hoopis kirju koera (tuli ok valja, piimaga on vist parem kui kondentspiimaga). Tegin ka Nigella Lawson'i Union Square Cafe's Bar Spiced Nuts Sokolaadi maiustusi ehk siis Chocolate Fudge tegemine veel ees. Fudge on hea aga vaga magus - sulatad kokku sokolaadi, voi, marshmellow kreemi, pahklid jms, jahutad ara, loikad vaikesteks tukkideks ja ongi.

Verivorstide draama lahenes onnelikult. Otsisin internetist ja leidsin mitmeid poode mis muuvad portugaallaste morcilla't aga see pole paris sama. Ning siis oli Eureka! moment kui meenus et iirlased ju ka oma black pudding'uga. Helistasin korvalolevasse iiri pubisse ja voila! Tana kaisime vene poes kilu ja sulti otsimas, uhed kilud saime, sulti ei olnud.

Ohtul on hull peen pidu. Uks konsultatsiooni klientidest kutsus, motlesin et niisama mingi naistekas. Oh ei, uhe naisterahva mereaarses majas peetakse, kaasaga minek ja puha, 110 inimest. Kujutad ette? Et sul nii suur maja et pole probleemi 100 inimest kulla kutsuda. Maja ise on kumneid miljoneid vaart. Oehjah, ei taha hasti minna, kedagi peale selle kliendi ei tunne aga samas, motlen, et kui saaks paargi naist seal poodi voi konsultatsiooni tellima. Nii et lahen networkima. Ja pean midagi nuud kull siukest selga panema et koik kusivad, oi kui ilus, kus sa said ja ma saaks vastata mul butiik. Haaran visiitkaarte ka ja ongi. Ning kui mitte midagi muud ei tule, siis tasuta suua saab ikka. :) Aga kujutan ette et neil on ilmselt parkimismehed olemas, kes autod siis votavad ja kuskile pargivad. Ja kui me oma Hindaga mil morane aknaklaas ette tombame siis loodame et ei juhatata tagaukse poole. :)

4 comments:

  1. Minu jaoks on ka see jõuluküpsiste tegemine võõraks jäänud ja ometi olen siin mingi 11 aastat elanud. Verivorste hakkasin aga oma kalli ema õpetuse kaasabil ise tegema - nii tulevad kõige õigema maitsega.

    Aitäh sellise mõnusa blogi pidamise eest! Mulle väga meeldib Sinu tööalastest ja muidu tegemistest lugeda. Ilusaid jõule!

    Kullerkupp

    ReplyDelete
  2. Oi aitah Kullerkupp! Peab toesti voib olla et ise tegema hakkama. Sulti kah. Ilusaid joule sinulegi!

    ReplyDelete
  3. Jah, just. Ma olen ka mõelnud, et ei ole midagi parata, tuleb süldi ja pasteedi tegemine samuti ära õppida.

    Kullerkupp

    ReplyDelete
  4. Süldi tegemine pole mingi raketiteadus tegelikult, ainult et õige keetmise puhul läheb igavesti pikalt. Lisaks veel, et mine tea, kas Ämeerikas seajalgu ka kuskil müüakse, meil olla enne jõulu turud lausa tühjaks ostetud (mitu jalga sa ühest seast ikka saad, eks). Pasteediga samamoodi, retsepte on, vali ainult sobiv. Aga vat verivorstisoolikat ja verd on ilma isikliku sigupidava talunikuta suht võimatu saada.

    ReplyDelete