December 4, 2008

Miks Eesti Naised Abielluvad Valismaalastega?

Lisaks avaldas haridusminister arvamust, et poiste ja tüdrukute erinev haridustase on üks põhjuseid, miks Eesti tüdrukud välismaalastele naiseks kipuvad. "Tüdrukud õpivad kõrgkoolis, õhtuti välja minnes pole neil kutsekooli poistega millestki rääkida ja nii nad lähevadki jaapanlastele naiseks," rääkis Lukas.

Ma olen segaduses. Kuidas see kaib siis tapselt? Et lahed kohtingule ja ei klapi Eesti noormehega, too, utleme et ei tea kus on Mongoolia, ja siis leiad et liiga rumal ning liigud SL naitel jaapanlase peale kes teab rohkem ning temaga siis abiellud? Voi kaid labi mitu eesti meest ja siis tombad kriipsu peale? Voi leiad elu armastuse aga teine pole sama tark (mis vaga siuke raskestimaaratletav asi) ja siis oled sunnitud muude maade meeste poole vaatama? Aga mis analyys kaib nende eesti naiste kohta kes abielluvad oma isade vanuste meestega?


Rootsi socialite Lisa Persdotter, 28 a., abiellus Hungary paritolu 60-aastase biljonari Charles Simonyiga. True love? Voi on miskit viga siis ka rootsi meeste haridusega?

Minu arust oli viga pigem selles et kui piirid laksid lahti, me polvkonna mehed said kuuned sisse kapitalismile luua ja endast midagi teha. Kui paevad-ood jarjest rabad, toepoolest ei joua ulikooli voi Remarque'd lugema. Naised samas, me koik ikka laksime ulikooli. Kui palju targemad me olime nuud.... See ikka enda teha, kui palju loed ja analuusid jms. Aga see noukogude mentaliteet oli osadel meestel ikka ligi. Maletan kuis endise boyfriend P kurtis et ma motlen liiga palju ja jumal hoia kui ma hakkasin sona votma militaari voi poliitika teemal. Naine olgu ilus, mure vaba, hea suua tegija ja kodu hoidja.

Ent P nuud polnud pohjus miks ma G-ga abiellusin. Ma noh armusin ara, taiesti lihtsal moel. Ning see et ta ameeriklane oli, ei olnud oluline suures plaanis. Kui midagi siis oli see tema vastu et ta siin elab, mitte Eestis. Ja G-ga saame koigest raagitud ja arutletud. Ent olen kohanud nii prantslast kui inglast, molemad ulikooli mehed ja edukad kah, kes oleks voinud P vennad olla. Sama suhtumine naistesse....

Tahaks loota et enamus naised abielluvad ikka kuna tunne kuum. Loomulikult on neid kes kalkureerivad kulmad materiaalsed kasud ara enne kui ja utled. Ja on osad Eesti naised sellised aga tead mis, neid leidub absoluutselt igas rahvuses. Aga vaga hairib kui see kleepekas kulge pannakse Eestis kaijes. Alguses hairis rohkem kui restoranis just nais-teenendajad vaatasid pealaest jalatallani ja olid suht uleolevad. Voi kui kuuled jutte kula pealt et PK laks USAsse mehele. Kuidas see utlus oli et hindad teisi oma enda rikutuse tasemelt.

Ja tuleb meeles pidada, et naiteks ameerika meestel on mitu polvkonda saanud vordoigulikkuse treeningut ja infot edasi tagasi. Maletan college'is vist sots klassis kus uks noormees utles (naistele) et tema ausalt oeldes ei tea enam et kas teha ust lahti tutarlapsele voi on see solvav. Tahtsin oelda et muidugi tee uks lahti, elemntaarne viisakus aga uks ameeriklanna utles solvunult et tema ei taha mehed motleks nagu tema ei oleks voimeline ise seda ust avama. Vot sulle. Ent selle suure vordoiguslikkuse ja meeste tampimisega, enamus mu siinseid sobrannasid ei oska suua teha, kasitoost raakimata. Huvitav kui kaugel eesti uhiskond sellest: karmid naised ja moistvad mehed.

4 comments:

  1. Kle selle viimase lõigu peale meenus, et istusime Caroliga kohvikus ning arutasime, et me oleme vist viimane põlvkond Eesti naisi, kes veel ise moosi oskavad keeta:) Aga abiellumine välismaalasega - seal on neid sotsiaalseid põhjuseid ikka mitmeid. Lukasel kahjuks suures osas ka õigus. Aga 30-40a abiellumisealiste naiste puhul on mehi Eestis 10 000 proportsionaalselt puudu ning olemasolevate seas on naistega võrreldes väga palju sõltuvusprobleeme (nt alkoholism) ning märkimisväärselt madalam haridustase. Ning eks ole uuringud maailmas näidanud nüüdseks samamoodi, et sarnane linnastunud ja hariduslik ja ametialane taust kalduvalt olema suhetes suuremaks tagalaks kui ühine kultuurilis-etniline taust...
    Ja peaasi, et meie ise teame, et peaasi, et mehel süda õige koha peal ning ajurakke ülakorrusel ekslemas enam kui paar;)

    ReplyDelete
  2. See "probleem", et Eesti naised lähevad välismaalasele mehele, on ülespuhutud. Iga natukese aja tagant loen Eesti ajalehtedes/-kirjades taolisi postitusi.

    Minu puhul polnud haridus või haritus üldse mingi otsustaja..küll aga alkohol (millest ma sain hiljem aru). Kui Eestis tehakse läbupidusid ja kõik on maani täis või on meestel need iganädalased saunaõhtud, kus nad end õllega nii täis joovad ja pärast autoga sõitma lähevad... siis Itaalias päris selliseid asju ei kohta. Võibolla ka sellepärast, et siin võib väikese promilliga sõita?! Aga maani täisjoomist siin ei ole. Ma pole selle 2,5 aasta jooksul, mis ma siin olen olnud, ühtegi joodikut näinud, kes tänaval uitaks/magaks/laulaks. Jah--alkohol on probleem (ka perekonnasiseselt).

    Mina kohtasin oma abikaasat Eestis, sest ta töötas seal, tulime Itaaliasse kohe peale mu gümnaasiumi lõpetamist reisima. Siiamaani me "reisimine" :)
    Aga mu ema rääkis mulle, et kuulujutud Eestis käivad, et ma "jooksin" itaaliasse kuna mu ema oli halb ema ja läksin temast nii kaugele kui võimalik.
    Haletsusväärne- kas midagi sellist ütleb kade või rumal inimene?

    ReplyDelete
  3. Mina laksin Eestist ara kui olin 17, seega polnud lihstalt voimalust, et eestlasele mehele minna...

    ReplyDelete
  4. Kui Eesti naised abielluvad välismaalastega, siis võimalik, et sellepärast, et nemad ei arva, et naine on ainult ori ja ei midagi muud.

    ReplyDelete