March 27, 2009

Mozzarella salat

Kuigi on kevad, hea kvaliteediga tomateid naeb poes harva. Maitset pole aga seda saab parandada aeglaselt neid ahjus rostides (mitte kuivatades).

Mozzarella salat rostitud tomatitega
(retsept adapteeritud Barefoot Contessa "Back to Basics" raamatust)

12 tomatit, vaiksemat, loigatud pooleks ja enamus seemnetest valja pigistatud
57 gr (1/4 cup) oliivioli, pluss ekstra veel peale niristamiseks
1 spl balsamic aadikat
2 suurt kuuslaugukuunt, peeneks hakitud
1 tl suhkrut
soola, varskelt jahvatud pipart
mozzarellat (salatiks on motet ainult sellist mozzarellat kasutada mis vedelikus hoitakse. Need mis kilesse pakitud kolbavad voileivale voi pizza peale.)
basiilikut

Kuumuta ahi 135 kraadi peale (USAs siis 275 kraadi)
Lao tomatid ahjuplaadile, nahk alla poole. Nirista oliivi oli peale ja aadikat. Siis raputa peale kuuslauk, suhkur, 1 1/2 tl soola ja 1/2 tl pipart. Rosti 2 tundi, siis lase tomatitel jahtuda toa temperatuurile.



Loigu mozzarella ja pane taldrikule tomatitega vaheldumisi. Kergelt soola, pipart ja oliiv oli. Siis peale basiilik.

No comments:

Post a Comment