August 30, 2009

Dekoreerimisest siis...

Mitmed on kusinud et tore kull kujundada kui raha on aga mida siis teha kui eelarve vaike ja voimalused limiteeritud. Raha head maitset ei osta ja vaikese eelarvega on voimalik suurt muutust korda saata.

K kusib "Mis on koige lihtsam viis elamist muuta?" Koige lihtsam, odavam ja muljet avaldavam viis oma elamist muuta on varviga. Neutraalsed varvid on koige praktilisemad aga seal on variatsioone palju. Kusi poest testereid, kanna seina peale uksteise korvale paar tykki ja vordle siis erinevatel aegadel - hommikune vs ohtune paike, kuidas valgus peegeldub jne. Koogis ja kaminatoas, miks ka mitte elutoas voib kasutada tugevamaid soojemaid toone - punaseid, pruune. Aga nagu ka riietusega, dramaatiline effekt peaks piirduma uhe-kahe asjaga muidu on liiga. Kui seinad on tumepunased siis ulejaanu peaks suht neutraalne olema, tume puit, punased seinad ja rauast vms kuunlajalad, lambid jne.



Lastetoas voi enda kappides voi kapi sisemuse varvida mingit erksat tooni. Uhe kliendi nn buduaaris varvisime kapi sisemuse erksaks lillaks. Tapeeti voib samamoodi kasutada.



2. M ja L kusisid kuidas koige motekam asju osta elamise jaoks kui ei ole raha et korraga koike sisustada ja pooltuhjas toas ei taha elada kuude kaupa.

- enne kui sisustama hakkad, tee endale selgeks mis on sinu stiil. Tomba ajalehtedest/kirjadest ja internetist pilte tubadest mis meeldivad, siis vaata nad kriitilise pilguga ule ja otsusta mis sulle meeldib ja miks. Otsid sa mugavust, luksust, kindlat sisustusstiili voi oled sa lihtsalt vaba ja vallatu eklektik. Motle ka selle peale kas sulle see stiil meeldiks 5-10 aasta parast. Kas on motet osta endale ilus valge diivan kui lapsed plaanis paari aasta parast? Meeldib sulle Art Deco kuna see moodne aga ise elad talu-stiilis majas?
- tee nimekiri endale mida sa tahad osta ja kuhu see laheb. Kirjuta ules ja lisa moodud ja varvigammad ning kanna seda nimekirja endaga kaasa. Nonda kui soppama juhtud voi alet naed, saad motekalt osta.
- ara osta midagi selleparast et see hirm odav on. Kehtib koige kohta, mooblist lillevaasini.
- neid asju mida tihti kasutad on motekas osta selliselt firmalt mis alati kattesaadav voi sellises stiilis/varvis mida alati lisada saaks. Kui ostad vaga erinevad voi uhked klaasid ja tihti kasutad (mina lohun enda omi pidevalt) siis on raske asendada hiljem. Ostan veiniklaasid alati maksimarketist (kuna odav ja alati saan uued osta), ratikud vannituppa on alati valged, jallegi kui lahevad mustaks voi kuluvad, hea juurde lisada.
- kai second-hand poodides ja kirbuturgudel usinasti. Vana veinipudelite hoidjast saab lillepott voi hoopiski keerad kateratikud rulli ja hoiad seal sees.

Pilt: Matters of Style

Vanast kardinast mil uhke muster voib padjakatteid saada. Raakimata vanast mooblist mis tihtipeale ei vaja muud kui uut varvikihti et tanapeavane valja naha.

- korja koik vaasid, pildid, kuunlajalad, taimed jms kokku uhte tuppa ja siis hakka uuesti sisustama. Voib olla on sul hunnik fotosid raamitud ja muidu uks on koogis, neli elutoas ja kaks magamistoas. Riputa nad koik kas kamina peale ules voi muidu lagedale seinale.

Pilt Pottery Barn

Vota paar tuhja klaasvaasi, vala kas liiva voi pane uhesoguseid huvitavaid kive sisse ja koige peale kuunlad. Vota raamatud riiulist valja ja pane tagasi kas varvide kaupa voi pikkuse jargi.

Pilt Creative Personal Decorating

3. S utles et temal ei ole voimalik osta maale, mis uldiselt ule tuhande on vahemalt. Nous, sellised asjad on kallid kui poest osta voi kunstniku kaest. Aga naiteks kirbuturgudel leiab huvitavaid maale, ning uuri valja kas sinu lahedal on kunstikool - opilased tavaliselt muuvad oma teoseid, sina ainult raami. Naiteks needsamad varvilisest klaasist "paikesepuudjad" mida vanalinna poed muuvad mitmede sadade eest turistidele, leidsin ma Polvas uhest kohalikust koolist paarikumne krooniga. Ja kai oma sugulaste pooningud labi, tihtipeal on meil asju millest pole aimugi ja mida keegi ei kasuta.

4. K - su pildid ei tulnud labi. Saada kas vaiksemalt voi kirjuta tapsemalt mida sa teha tahaks elutoas.

Ok, lahen sealiha marineerima. Loodan et oli abi nendest napunaidetest. Olivia aitas kaasa. :)

5 comments:

  1. Oh, nii mõnus on hommikul esimese asjana kohvi kõrvale sellist mõnusat kirjutist lugeda, millel on vägagi praktilised näpunäited sees.
    Piltide raamimine - ka siin tasub secondhändides või teistes poodides olevate piltide raame tähele panna - tuleb tunduvalt odavam (samas võib ootamatult uhke raami saada) kui ekstra raamida lasta.
    Väga rõõmus ja armas abiline sul!

    ReplyDelete
  2. Väga asjalikud nõuanded! Tänud jagamast!

    Olivia on tõeline kompu :)!

    ReplyDelete