November 23, 2009

Enne ja parast - Thomas Britt

Mul uks konsultatsiooni kliente on otsustanud maja alumise korra umber teha ja kusis nou. Ning kuna mind enne keegi ei palka raha eest kui midagi ette naidata pole, siis lubasin aidata. Vaidleme varvide suhtes, tal on hasti ilus tumesinine diivan, umara seljatoega. Ja kuna tema arust see ei sobi ja nii popp uritus on et keegi sinna peale istuda ei julge, siis annaks ara hoopis. Mina rahumeelega viiks selle nende magamistuppa ja teeks istumisnurga. Osadel inimestel varvidega probleeme uldse pole sisustuses. Ma nii julge tudruk ei ole et varviks seinad nuud erksamaks, ma rohkem toon varvid sisse kardinate, patjadega, kunstiga jms. Eriti kuna mul meeldib vahetada neid asju suvel-talvel et teist meeleolu luua. Varvitud seinu nii lihtsalt ei vaheta. Aga ikkagi, kui meeldib ja osata teha siis tuleb vaga hasti valja. Paar pilti sisekujundaja Thomas Britti enda kodust.

Kook enne - vaadake kulmkapi suurust.


Kook parast. Naen aina rohkem kuidas varvitakse lagesid bronze voi metallikuks. Taitsa ilus on. Siin ka porand samas stiilis.


Elutuba enne


Elutuba/raamatukogu parast. Mind alati kergelt hairivad pildid kus on tuba "lavastatud". Lilli koik kohad tais, kashmiirist kerge tekike diivani kaetoel, aurav tass teega, kuunlad. Nii saab enamus toad viisakaks teha, aga naevad ka nad head valja ilma? See tuba naeb. Nii soe ja mugav. Muuseas olen tahele pannud et kui naistele lillad toonid meeldivad sisekujunduses siis eranditult mul koik mehed on vaga vastu olnud.


Pildid labi Alkemie blog - Architectural Digest

13 comments:

  1. Mul on ka nou vaja - raha eest isegi kui sul PayPal on :) Meil on soogituba hasti nomedalt labikaidav ja ma ei tea mida temaga ette votta. 'Koridoris' soomine hakkab narvidele kaima :)

    ReplyDelete
  2. Oh mis, nou ma taitsa annan. Tee pilte seinast seina ja pane picasa'sse ules. Mu postkast on paar korda umminstunud kui inimesed pilte on hakanud saatma.
    Mis toad paiknevad korvuti? Pilte nagemata - kui on koogi korval, siis soovitan seina maha votta ja teha uks suur kook/soogitoa combo. Kui sein ei ole loadbaring (hoiab talasid uleval) siis ei ole seda vaga kallis teha. Sul mees/vend/mingi muu nobenapp voi isegi haamri katte votta ja seina maha votta ning lasta professionaalil lopetada. Teine voimalus on uks uks ara kaotada, jallegi voetakse uks ara, pannakse drywall ules ja ise pahteldad ja varvid ule.

    ReplyDelete
  3. Heh, kui küsimiseks läks, ma küsin ka :p
    Ostsime suure nurga-nahkdiivani. Ütleme, et lahmakas ja domineerib toas. Helekollane. Helebeezi ja tumesinisega on vaip, heledam pruunikam kirss on mööbel, valged seinad, beezikad-sinakalt veiklevad kardinad. Kuidas pehmendada diivani mõju? Padjad ei taha hästi püsida seal peal, kuna nahk on libe. Pleedi olen kasutanud, sinist siis. Kas on materjali, mis ei libise nii palju, patjadena, ma mõtlen? V kas ongi padjad ainus lahendus?
    Kõike head soovides,
    Kairi

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Meie magamistuba on kuidagi suur ja tühi. Mees tahab kirjutuslauda ja arvutit sinna aga mulle see eriti ei meeldi. Mida sa soovitaksid?

    Ave

    ReplyDelete
  6. Kairi: mis varvid mujal tubades? milleks kasutatakse elutuba - kas lapsed mangivad (mis vanused?), kas soote seal, kas loetakse seal? Kui suur tuba? Ilma pilte nagemata on raske oelda ja soltub toa funktsionaalsusest aga seda voin kohe oelda et padjad sind ei aita. Kollane on raske, raske varv peamise varvina. Sobib hasti vaga modernse stiiliks aga miskiparast arvan et see su stiil pole. Kollast saab sobitada valgega (nii et toesti kollane ja valge on ainsad varvid, vaga kerge ja ilus aga kui lapsed voi koerad siis mottetu), siis on kollane popp varv sellises stiilis nagu Hollywood Regency (googelda) kus paaritad siis vaga graafiliselt, must-valge-sebra-klaas jne.
    Patjadest - peab olema vaga jamedakoeline puuvill padi millel aar eraldi tehtud, mida rohkem tekstuuri seda paremini pusib. AGA midagi peab sealt toast minema, koige kergem ilmselt vaiba ja kardinad kas vahetada, muua voi mujale panna. Tee tuba kergemaks. Vaibana otsi sellist asja nagu seagrass vaip (eesti k ei tea, googelda Image'te alt peaks nagema mis see on, hasti neutraalne varv), kardinad voiksid ka kollased, valged voi kombinatsioon olla. Ning kui sa juba kollase valisid siis naudi! Osta kollane vaas, pane raamatute vahel riiulisse. Vota korge klaas vaas ja pane sinna sidrunid nign laua keskele. Diivani ette lauaks otsi midagi mis moobliga kokku laheks. Nimg seinavarv peaks olema soe, vahest valge on liiga ilmetu, natuke kollast sekka segada annaks sooja tooni.Ning siis lisa kuldses raamis pilte seinale. Raame lihtne ise varvida ja piltidena miks mitte kasvoi osta mingi pildiraamat kas botaanika teema voi mere teemal vms, pildid valja votta ja ara raamida.

    Ave - magamistuba peaks olema koht kus sa loogastud, arvutid las jaada office'sse voi elutuppa. Kui ruumi on siis miks mitte panna kaks mugavat tooli uksteise vastu voi vaike diivan, laud ja lamp, et saaks lugeda seal enne magamaminekut. Vota kandik, pane pudel veini, korgits, ja klaasid kapi peale vms et saaksite mehega lapsed magama panna ja siis kahekesti paevast raakida ja veini juua. Voi ehita endale sisse kas garderoob voi kapid.

    ReplyDelete
  7. Nuud sul 'tood' kui palju :) Ma teen paar pilti meie 'koridorist' aga probleem on selles, et midagi lammutada/ehitada praegu ei saa. Uhes otsas on kook, teises on koridor mis esiuksest tuleb st. tuled uksest sisse ja vasakul on trepp teisele korrusele ja otse ees/nats paremal on koridor soogituppa ja uks elutuppa. Inglise majad on sellised kitsad karbid ju :) Paari aasta parast ehitame uhe suure soogitoa/koogi aga ma ei tea kas ma kannatan senini valja - tahaks moobli paigutusega vms kuidagi asja paremaks teha...

    ReplyDelete
  8. Tere taas ja suured tänud Sulle nii pika ja põhjaliku nägemuse eest!

    mis varvid mujal tubades?
    - poiste toas on suwemi laim vaniljega. põrand nagu mujalgi on keskmise tumedusega tamm, vaibaks on rohekas kaltsuvaip. väga rahul olen toaga :)
    tüdruku toas on metallvoodi, väga õrnades, mahedates (beezikad, väga üksikute rohekate lehtede ja tumepunaste õitega) toonides vaip, mööbel valge, kardinad roosad. ka olen rahul.
    mu enda toas on väga hele tamm mööbliks, virsikuroosakas erivärvi träpsudega kardinad, vaibana on kaks lambanahka (tegelikult tunnen suuremast vaibast puudust) ja kahjuks ka tumehall marmori imitatsioon arvutilaud. mujale panna ei saa, pigem kohandun v otsin võimalust kohandumiseks. ise mõtlen, et põrandale võiks tuua sinist ja voodikattesse ka. praegu on natuke liiga leebe ja mahe, kuna voodipesu on on ka kas samamoodi roosakas, tumepunane lill v täiesti hele.


    milleks kasutatakse elutuba - kas lapsed mangivad - jaa, mängivad; (mis vanused? - 3, 12, 14), kas soote seal, - söömine on toa nn teises nurgas, kus on köögi osa; nurgadiivan jagab ühe osaga ka toa; kas loetakse seal? - jaa, neutraalne põrandalamp on ja see on hubane ning mugav.
    Kui suur tuba? - kokku köögiosaga on tuba ca 35 rm.

    Aitäh nõuannete eest! Tõesti on vaipa lhtsam teise tuppa viia, vb sinna samasse mag tuppa. Ära ei raatsi viia, maksis päris kopsakalt :) Samuti kardinad. proovin ilma vaibata, vaatan, kuidas jääb. Samuti oli väga hea nõuanne sidrunite kohta, et tuua kollast juurde, kuldsed raamid ning seinavärvi kohta. Kas ei aita nt, kui diivani taha seinale panna mõned paanid tapeeti? Ma värvima praegu ei hakka. Kuldne efekti ilmselt ei anna, kui sein valgeks jääb? Äsja kolisime (suvel), u aasta pärast vaja teha kindlasti ka värvimine läbi, kuna lastega peres pole see valge sein kõige parem...
    Veel kord, tänud Sulle!
    Tervitades
    Kairi

    ReplyDelete
  9. Tsekkasin ka hollywood regency stiili, väga meeldis muidugi! :p ülejäänud tubadega võrreldes väga glamuurne stiil :)

    Terv
    K

    ReplyDelete
  10. Söögituba kui koridor? ehk annab lillelaudade ja lilledega mängida ja ruumi liigendada? et sättida mingi kinnine nurk eluruumi keskele nendest toolide ja laua ümber? Kõrguseks nii, et istudes tekib eraldatuse tunne.Lilli ju hea vahetada ka, potililli, ma mõtlen. Ja annab ju värvi vastavalt aastaajale või õitsemise järjekorrale.

    ReplyDelete
  11. Kas kitsas toas poleks hea panna ühte seina suur peegel ning proovida pikkust millegiga nö visuaalselt lühendada?

    Nüüd hakkasid igasugu nõuanded tulema muidugi:).

    ReplyDelete
  12. Aisajuuuuudas :D nii vinged värvid :D

    ReplyDelete
  13. Liina: enne kui pilte naen midagi soovitada ei oska. Olen suur pooldaja igast seinte maha votmisel, isegi kui elutuba-kook-soogituba koos oleks, muidugi siis peaks sisustus enam-vahem klappima.

    Kairi: lastetoad need muidugi omaette varvidega aga soovitan et muus majas jalgiks sa uhte stiili. Kai mooda internetti, ajakirju ja seivi endale pilte mis meeldivad. Siis mediteeri nende kohal ja soelu valja mis see sinu stiil on ja siis hakka koguma. Ara osta nt lauda kuna odavalt said, kogu raha ja osta selline mis varvidelt/tegumoelt/stiililt laheb.
    Vii elutoa vaip magamistuppa, anna tutrele oma roosad kardinad/voodipesu ja osta kas beez voi valge ning siis lisa juurde kas vaiksed padjad samas sinises mis vaibal voi nt lampivari samas sinises.
    Ning jata meelde et sul sellist heledamat (seagrass) vaipa vaja ja akki juhtud selle peale. Kuna 3 a sul siis seagrass on eriti tanulik materjal, pesed koik maha sealt. Mitu varvi voib toas olla aga mingi asi (kas kangad, maal voi vaip) peaks koik varvid kokku siduma.
    Tapeeti ei hakkaks panema, proovi need aksessuaarid ara ja mine osta odavad puust raamid, varvi ise ule ja pane raami sisse miskit rahulikku (taimed, arhitektuuri joonised - otsi vanu raamatuid, loika sealt valja) ja pane naiteks kolm suurt raami uksteise korvale samale tasemele.
    Karmen - suure peegli kasutamine taitsa padev soovitus, eriti tubades kus valgust vahe.

    ReplyDelete