November 2, 2009

Halloweeeeeeeeen.......................

Aastaid tagasi turtsatasin pahaselt et halloween on ikka nome puha ja mida me siis tahistame? Vot Kadripaev on ja siis Mardipaev. Seletan G-le et Kardipaeval meesteriides jne ja G kusib et oot, nagu cross dressing voi (cross dressing - kui igapaevaselt meesterahvas kannab naiste riideid ja vastupidi, seksuaalse alatooniga vahest). Teatan et isver muidugi mitte aga asjalikku seletust ei suutnud edastada et miks me ikkagi Kardipaeval meesteriietes....

Igastahes, kuna ma pohimotteliselt on hingeliselt valmis iga pyha tahistama (toob pere kokku, eriti rasketel aegadel hea teada et on asju mis ei muutu), sai paar tonti ostetud ja ules riputada ning kommi lastele ostetud. Halloween tegelt vana vana puha, kelti (celtic) pidutsemisest heleda aja ja pimeda aja vahel. Usuti et 31 ok ja 1 nov vahel piirid meie maailma ja vaimude maailma vahel na ohukesed nii et nii head kui halvad vaimud voivad labi paaseda. 31 okt on All-Hallows-Eve kus siis halvad vaimud valjas ning et tuleb voimalikult hirmsalt end riidesse panna et siis neid ara peletada. 1 nov on koikide puhakute paev. Tanapaeva tolgib see puha siis korvitsatest kujude tegemisel, maja kaunistamisega igast vaimude, skeletonide, amblikke ja tontidega, ning lapsed panevad kostuumid selga ja kaivad uksest uksele Trick or Treat. Treat on siis kommid jms, trick - kui kommi ei anna, tulevad tagasi ja kas "kaunistavad" su majaesise tualettpaberiga vms. Kuigi, noored marakratid on leidnud et koik annavad kommi mis on suht igav ja nemad tahaks mingit sigadust korda saata ikkagi. Nuud 30 ok on Mischief Night (pahanduste ohtu) ja naiteks pea et koik puud me tanaval olid kaunistatud tualettpaberiga. Hmhhmmmh.

Klaasalusel olid sokolaadi cupcake's, dekoreeritud ja puha aga pildi tegemise ajaks olid koik ara kadunud. G vaidab et tema ei tea, suunurgas sokolaadi triip... Vaimud, vist.


Sobranna naeris et issand, sul hobi vaja. Aga ise motlesin et geniaalne idee, vota salvratt, mahi pulgakommi umber ja tee musta vildikaga tondi nagu pahe. Ma pole kunstiinime aga seda vist pole vaja lisada. :) Poest ostsin kummist hambaid ja sokolaadist silmamunasid et kui dringi teed, siis paned sisse hulpima.


G loigatud korvits.


Ja O oli korvits. Naersin nii hirmsasti kui talle see kostuum selga sai (uks mu klientidest kinkis). Tundsin et nats nagu need hirmsad showmom's kes pidevalt oma beebisid igast ullitistesse topivad aga noh, pildi jaoks.

4 comments:

  1. Ta on tõesti megavinge selles kostüümis :D
    Kuigi üritavad eestisse ka lisaks kadrile-mardile tuua halloweeni juurde, siis see aasta ma sain alles 1 hommikul teada, et mida vist oli...kuidagi märkamatult möödus see aasta.

    ReplyDelete
  2. Selline postkaardi-beebi sul ikka :). Teeb hästi ilmekaid nägusid :)))).

    ReplyDelete
  3. Kas kadripäeval ikka mitte naisterõivais ei minda? Ja mardipäeval vastupidi? Halloween on siin saarel USAst kenasti üle võetud, aga peaasjalikult suunatakse see energia hoopis halloweeniteemalistesse kostüümipidudesse. Mul kolleeg nädalavahetusel läks abikaasaga pittu: tema oli strippar ning mees oli stripipost:)

    ReplyDelete
  4. Mul on see meeles, et mardipäeval käib kasukas tagurpidi selga ja pole vahet kas mehed naised riideid vahetavad, aga kadripäeval pidi valged riided olema.
    Oliviale sobib aga kostüüm kui valatult! Raami ja seinale sobiks see kaunis pilt!

    ReplyDelete