January 22, 2010

Loppudest ja algustest



Eile ohtul A teatas et nemad W-ga lahutavad. Parast 3.5 a on no armunud olemisest valja langenud, kuigi peavad uksteisest lugu ja armastavad uksteist, on nad rohkem sobrad kui abikaasad. Olin jahmunud ja kurb, kuidagi akki tuli. A vaatab mulle motlikult otsa: "Be happy for me. This is a new beginning." ja laks koju lahutuspaberitele alla kirjutama.

T helistas tana hommikul ja valulisel haalel sosistas et tal kukkus laps ara, kohe alguses aga kehas see ei registreerinud ja tal olid koik raseduse sumptomid (morning sickness jne). Nimesid jube moeldud ja sunnitusviise kuni ultraheli naitas et loodet ei ole. Kaasa tahab uuesti proovida, ja ehk tema jaoks kui kohe jalle jaavad siis see ehk kustutab selle valu ja tuhjuse ara. Ent T pole valmis veel. Endalgi raseduse alguses tekkis selline hetk kus arst arvas et kukkus ara ja veetsin hirmsa nadalavahetuse seda moeldes kuni esmaspaeval ultrahelis sudametukseid kuulsime. 3nd kuu lopus ultrahelis oeldakse et kas on probleemid lootega ja kui on siis void abordile minna. Ent kui juba paari nadalasena nii kokku oled kasvanud, kuis saaks mitme kuu parast ara teha?

Kurb on. Ja paneb jalle motlema kui palju energiat me raiskame igasugu mottetute pseudo-kriiside ja murede peale. Elu jookseb nagu vikerkaar me kate vahelt labi, osad varvid tugevamad ja teised norgemad. Need asjad mis tegelikult olulised on, on vahe - oskus armastada, hinnata ja onnelik olla ka vaga vahesega, nii emotsionaalses kui ka materiaalses mottes...

3 comments:

  1. Jama kui kallitel inimestel jamad on :(

    Sellest ma aga aru ei saa kuidas abielupaarist saab akki 'sobrapaar' ja minnakse lahku.... Ma kujutan ette et kui lahku minna siis ikka kakeldes ja kui kakluseks pole pohjust siis on voimalik asi jalle ara parandada = tulele puhuda :)

    ReplyDelete
  2. Kuidas USA-s aborditegemisega lood on? Ilmselt on see nn sotsiaalsetel põhjustel väga taunitav ja paljudes osariikides seadusega keelatud. Mõtlesin selle üle, kui järjekordset koduperenaiste seeriat vaatasin. Lynette jäi rasedaks ja uusi lapsi kohe mitte ei taha. Aborti otseselt keegi ei maini, aga kusagil tagaplaanil kumab, et miskit on juhtumas. Ilmselt sarjategijate moraal või kartus vaatajate totaalset hukkamõistmist leida ei luba neil abordist mõeldagi. Samas on Ok näidata mitmesugust üksteisele ärapanemist kuni mitmete mõrvadeni välja. Mulle jääb see arusaamatuks.

    ReplyDelete
  3. No see ju seep. Ja mis huvitavat suzeet saaks sellest kui ta oleks lainud abordi teinud ja koik. Pealegi tal on mehega keda armastab mitu last, voib olla karakterile see variant ei sobinuks, mina naiteks ei teeks ka.

    Ei ole keelatud ega taunitav, kuni kolmanda kuuni tehakse. Osad arstid teevad hiljem aga neid on vahe ja selle vastu protestitakse. Osad kes on usklikumad, ei tee voi moistavad hukka. Nagu igal pool mujal.

    ReplyDelete