January 23, 2010

Pildike, pildike seina peal....

See postitus on K-le kes kusis nou teemal mida seinale riputada.

Valikuid on mitmeid. Kui sul on kitsas esik, void kas koridori otsa riputada suurema peegli voi no galerii stiilis seintele mitmeid raamituid pilte.



Suurem peegel voi grupeering vaiksemaid on asendamatud just korteri/maja pimedates kohtades kuhu valgust ei paista.

Maalid - mine uuri kohalikest kunstikoolidest mil neil naitused ja tihtipeale muuakse usna odava hinnaga ilusaid maale. Mida osta? Mis sulle meeldib. Sest ei ole oluline kui "vaartuslik" maal on, kui sulle ei meeldi siis sa ei naudi seda oma kodus. Taiturud, laadad, igasugu poed mis kasutatud kaupa muuvad, mine sorgi labi. Voib olla et ei leia midagi aga kunagi ei tea. Kui pilte ei leia, voib olla leiad huvitava raami.

Fotograafid ja pildid - kindlasti on sul tuttav kel meeldib pildistada voi teed seda ise. Pane kokku paar teemaatilist pilti, lase need suurendada ja raami ara. L - kus mu hobuse pilt on, muuseas?
Teine vaga praktiline ja lihtne viis pilte leida, osta suur pildiraamat ja raami need fotod ara. Nagin uhes blogis kuis oli Leonardo da Vinci raamatust koik joonistused valja voetus, ohukestesse kuldraamidesse pandud ja terve sein tais raputatud. Vaga ilus oli ja keegi ei arvanud et raamatust. Lase professionaalil raamida kull.


Image: http://www.purestylehome.blogspot.com/



Pane tahele kuidas koik pildid on sirge rea peal uleval aga alla tulles ebasummeetriliselt.

Kui pildid koos ja raamitud, pane need ajalehtede peale ja loika valja pildi kujud. Siis pane nad porandal kokku nii kui seina peale laheks, paiguta ajalehe ruudud seintele kleeplindiga. Enne kui haamri ja naeltega peale hakata, on motekas nii mangida ja vaadata mis paigutus sul sobib.


Vaga summeetriline




Kas vali raamid nii et on samasugused voi toon-toonis voi mine taiesti vastupidi ja tee selline eklektiline kollektsioon.

Images Elle Decor, House Beautiful, Cottage Living.

11 comments:

  1. eee se polnud küll mõeldud mulle postitus :P, aga noh ega lobamokk ei saa ju pidama. Ilgelt õudsad need pildid seintes kas pole?? Või tõesti sellist seina lämmatamist peetakse kenaks? Ma saan aru paar pilti mõnes teatud ruumis, ma saaks krambid kui peaks elama selliste pildi hunnikute kestel :))) Ihii maitsed ikka nii erinevad. Muidu mõtted olid muidugi hea, kust leida lahedaid pilte kui tõesti esineb fanaatiline vajadus piltide järgi.

    ReplyDelete
  2. Mmm, need on ligivaates tehtud. Uldmulje ma motlen sul meeldiks, aga neil piltidel sa ei nae ju tervikut. Tervet tuba voi maja nonda loomulikult ei teeks.

    ReplyDelete
  3. Arvan, et ameeriklastel on ilust hoopis teistsugune arusaam.

    ReplyDelete
  4. Mulle meeldivad, eriti heledamates toonides. Tore postitus.

    ReplyDelete
  5. Kaks esimest pilti on Kanaadast ja teine Prantsusmaalt, nii et see nuud tyypiline ameeriklasele ei ole. Ma pole kindel kas 300 miljonit ameeriklast fannaks neid pilte aga minule vaga meeldisid. Ma ei saaks oelda et eesti kodud uleuldiselt mingi originaalsuse voi stiiliga hiilgaks.

    ReplyDelete
  6. Minu meelest jätavad selliselt paigutatud pildid väga hea mulje kui üldise maja stiiliga sobivad.
    Üks eesti tüdruk peab kaunist blogi, mida ma olen fännama hakanud(mis siin salata, mulle meeldib selline vanaaegne romantika): http://annemaile.blogspot.com/
    Ma olen sealt paar väga asjalikku ideed saanud.

    ReplyDelete
  7. Karmen: kaesin blogi ara, motlesin et ehk peegeldab eesti kujundajaid rohkem aga tal paistab samad resource;id olema kui mul: usa blogid ja ajakirjad. Aga tore blog muidu.

    ReplyDelete
  8. Eesti kujandajatest pole ju suuremat midagi panna. Meil on küll ilusaid kodusid, kuid need on suurmas osas ilmselt enda tehtud ja väga ei promota. Vahel muidugi näeb mõnda väga head kuskil sisustussaates, ajakirjas või siis kui need kauni kodu konkursid on. Rõõm on näha, et aasta aastalt siiski hakatakse kodudele rohkem tähelepanu pöörama.
    Meie sisustamist on mõjutanud tugevalt 3 asja: Siberisse saatmine (hävitati taustsüsteem), nõukaaeg oma standartiseerimisega ja vaesus.

    ReplyDelete
  9. Jah ja see on kurb. Raakisin paari kujundajaga ja uks rootslane raakis nende stiilist ja belgia omast ning meil nagu pole midagi lisada. Seda antiik stiili on mujal, helepuit ja nahkmoobel - poel nagu stiil, rohkem stiilitu. Ning siin blogis on antiik alati kriitikat saanud, et oh neid ameeriklasi. Minu arust vaga armas et selliseid vanu asju hinnatakse ja alles hoitakse.

    ReplyDelete
  10. Nojah tegelt eks see maitse asi jah. Ma rohkem unistan sellisest palgisest maakodust ja see oleks maja vägistamine kui ma sinna sellliseid pilte paneks :) Aga kui on selline britilik stiil mu meelest, siis jah muidugi. Eks see sama, mis ühele meeldib shokulaad ja teisele ainult vanilje :D

    ReplyDelete
  11. @hellik-ilgelt õudsad pildid? Mida kommentaar, kui sulle ei meeldi, pole vaja vaadata.

    ReplyDelete