March 31, 2011

Abikaasa kui abikassa

Uks mu uhe vaegade jouka kliendi sobranna on narvivapustuse aarel. Neil oli kena abielu, kaunis maja Greenwichis mere aares (ma ei tea mitukummend miljonit dollarit), kolm last erakoolides, puhkusekodu Anguilla's ja nuud on see koik lainud. Naine elab lastega oma vanemate juures, lapsed koolidest valja visatud kuna koolimaks maksmata, pankrotihaldurid on konfiskeerunud majad, juveelid, kunstiteosed, autod jne. Mees on teinud mingeid kahtlasi investeeringuid ja vist juba pikemat aega ja olid elanud volgade peal juba aastaid. Naisel ei olnud aimugi.
Mul on mingil maaral tast kahju aga hirmarritab see et juba pea aasta moodas ja naine ikka vanemate kodus oma narve turgutamas. Kuidas Siin me oleme's oeldi - tood ara karda. Mingi too sa ikka saaks, isver, ma laheks kasvoi ettekandjaks vms. College'i ajal on napud ikka nii pohjas, tootasin pea 7 paeva nadalas, hommikul lapsehoidjana siis kinnisvara buroos assistendina ja ohtul ettekandjana, 1-2 paiku magama ja nii iga paev. Arrrrritavad need naised kes peavad oma narve turgutama ja ei jumala eest ei saa tood teha. Las keegi teine hoolitseb nende eest. Ahh.

And secondly, kuidas saab abielupaar normaalselt koos eksisteerida ilma et teataks mis teine teeb, eriti finantsi alal. Kui palju perel sissetulekut, kui palju saastudeks, pensionipolveks ja laste kooliminekuks. Kui palju autovolga jms. Tunnistan et pole ise koik distsiplineeritum sel ala, aga G on meid koiki ilusasti eelarve peale pannud. Keegi ytles et ah meil pole nii palju raha et eelarvet teha mis on lauslollus muidugi. Tavaline eksel tabel ules paned kuud ja alla jooksma kulud ja tulud. Ja siis paned kirja, iga vaiksema ostugi ning usna informeeriv on hiljem vaadata kuis poest kaasa ostetud ajakiri voi kuskilt kaasa haaratud snakk kuus usna suure summa moodustab. Siis tead palju laheb, palju jaab ja oskad plaanida.

Aga see ulalmainitud intsident pani motlema kui palju inimesi me umber elab ule nende voimaluste. Naiteks vaatasin osasid emmesid meie mangugrupis. Uhel emal on Chaneli flats, noh tavalised mustad madalad kingad legginsite ja kampsuniga niisama ringi jooksmiseks. Hind $895. Teisel iga kord uus diaper bag (ehk siis selline suur kott kus lahevad lapse mahkmed, antibacterial lotion, joogipudel, rahakott, votmed, mobiil jne mahukas kott siuke) kas siis Prada voi YSL voi Gucci. Enamik emmesid soidab suurte autodega, kas siis Range Rover voi Lexus. Juuksur ytles et tal osad naised tulevad 4x nadalas et lasta pesta ja foonitada ja lokitangidega keerata alt juukseid et siuke easy-breezy-sexy look kogu aeg oleks. Mnjaa.

6 comments:

  1. Mind hämmastas pigem see, et nagu ma aru sain, sai abielu ka kohe läbi, kui selgus, et mehel raha otsa on saanud. Aga kui abielu tähendaski naise jaoks "seks sulle, raha mulle", on vist normaalne ja sel juhul on ka normaalne, miks mees oma rahaasju ülejäänud perega ei arutanud.

    ReplyDelete
  2. see oligi mõistlik lahendus. Nüüd tekkis üksikisiku pankrott, ja naine ei pea mehe võlgu kinni maksma hakkama. See on ikka üsna kohutav..
    Tegelikkuses võivad nad hiljem lausa koos elada.. aga majandulikus mõttes oli see suht õige otsus.

    ReplyDelete
  3. See naine võiks oma vaba aega kasutada uue miljonäri otsimisele, mitte põdeda.

    ReplyDelete
  4. Ei naisel oli minu aru saama jargi mingi raha olemas endal aga see et mees nii hoolimatult terve pere saastud hakkama pani, ilma kellegile utlemata ja valetas veel paar aastat et koik on korras nagu norras, see ajas selle abielu lohki. 3 last kah... Naine peaks toole minema kull aga mis mind hammastas on see et saab pere nii koos olla et naisel pole orna aimugi mis situatsioon rahadega on.

    ReplyDelete
  5. Nojah, ma mõtlesingi eelkõige lahkuminekut, mitte konkreetselt lahutust, majanduslikult oleks see nagunii normaalne samm (ja majanduslikult oleks normaalne, kui oleks igaks juhuks varalahususleping, kui inimesed nagunii teineteist usaldavad). Aga see, et rahaasjadest ei teata, on võimalik näiteks siis, kui ka mees ise otseselt nendega ei tegele, vaid tal on selle jaoks vastavad inimesed palgatud. Või kui rahaasjad on nii keerulised, et teine osapool ei ole lihtsalt võimeline neist aru saama, sest ei ole piisavalt hästi kursis USA maksuseadustega (mis osariigiti kõvasti varieeruvad) ja numbrid on lihtsalt nii suured, et ühe väikese seaduseauguga võib säästa tohutuid summasid. Sellisel juhul väga tihti üks osapool lihtsalt ei üritagi midagi taibata - ja mehel, kes ei julge rääkida, on lihtne seda mitte teha. Tegelikult saan ma sellisest mehest aru, sest traditsioonilises abielus vastutabki mees ju kõige eest ja kui ta feilib, tunneb ta end läbikukkujana ja ei julge sellest rääkida. MASU ajal räägiti tavalistest töömeestest, kes läksid hommikul kodust välja ja istusid õhtuni raamatukogus või sõbra juures, et naise eest varjata, et nad töötuks on jäänud. Juhtub igas ühiskonnakihis.

    ReplyDelete
  6. Heh, see on taiesti tavaline, isegi Fairfield County's. Tootasin advokaadibyroos, kus pidevalt selliseid lahutuscase'e lahendati. Enamus inimesi elas(b) yle oma voimete. See tuli enamuses valja kui ma Financial Affidavit dokumente vaatasin. Kulud/tulud absoluutselt paigast ara. You have to keep up with Joneses. Kui naabril on suur auto, pean mina veel suurema ostma. Elatakse vola peale, kui raha on, mustadeks paevadeks korvale ei panta, vaid laristatakse maha. Selleparast ongi USA pankrotis. Trykitakse aina raha juurde ja alandatakse intresse, hullemat auku annab endale kaevata.

    Huvitav fakt veel, et kui masu tuli ja pool Wall Street'i lahti lasti, siis kasvas Fairfield Countie's ka lahutuste arv. Yks tuttav advokaat teadis raakida, et lahutuste arvu ja majanduskaekaigu vahel on sellge korrellatsioon. Kev finantsiline olukord tekitab pingeid ja lohub kooselu.

    Anyway, toenaoliselt oli mees hedgefund manager and "he just blew up" all the money. Voi siis kasutas oma klientide/investorite raha oma igapaevaste kulutuste katmiseks. Tegi Madoffi.

    Naisel votab vist olukorraga harjumine kauem aega, Rank kukkumine. See, et ta ei toota, on voibolla tingitud sellest, et lapsed veel vaikesed. Siin peab ema kuni 11- aastaseks saamiseni lapsel bussile vastas kaima.

    ReplyDelete