March 24, 2011

Eesti toidu teemal - kusimus laiale ringile.

Mul on kingina saadud purk marineeritud eesti seeni ja karp kilu. Seda siit ei saa (ok voib olla kilu kuskilt saab, me vene pood muub ainult kilu tomatis) nii et taielikud gurmaan delikatessid. Siit mu kusimus: kilu paneks munaga ma motlen leiva peale, voi on paremaid motteid? Ja millega seeni serveerida? Mis liha ullitisega koige paremini laheks? Muidu hoiaks jouludeni aga ei raatsi, akki laheb pahaks. Nii et kallid kokanaised/mehed, andke nou..

4 comments:

  1. meie vana hea täidetud muna, kiluga? kellegil olid need pallid:
    http://elisenurk.blogspot.com/2011/01/kilupallid.html

    seened - ma ei teagi. Moonis on nad nt sissejuhatuseks, ilma milletagi? meie vana hea sealiha, aga tee vbla selline fileesem tükk, mitte kaelakarbonaad, nt ahjus?

    ReplyDelete
  2. Mul on lapsepõlvest saadik alati marineeritud seened kartulisalatiga kokku käinud :) Samas nt böfstoogonoviga võiksid ka hästi sobida kokku, lisandiks kartulipudru või gnoccid...mmmm!
    Aga kilu ma ei raatsiks muidu küll süüa kui ainult leiva ja keedetud munaga.

    ReplyDelete
  3. Need Vernanda viidatud kilupallid on väga maitsvad, kuid ma pakuks ka ikka leiva ja munaga. Seeni pakuks keedetud kartuli ja hapukoore-sibulasalati kõrvale. Liha osas valiksin ilmselt kassikalise praeliha - pekk ja tai triipudena.

    ReplyDelete
  4. Pohiline, et soo ikka enne ara kui halvaks laheb. Me toime 2 purki kergelt preatud kukeseeni Eestimaalt kaasa; soime uhe purgitaie ara ja hoidsime teist mingiks "celebrationiks" . Kui lahti tegime laks koige taiega prugishatist alla. Minu mees raagib veel 2 aastat hiljem, et nii kahju on;(

    ReplyDelete