March 26, 2008

30 something

Ilma suurema trummiporinata sain 30nd. Koik parivad et kuidas tunne on, 30 ja puha ega siin enam nalja pole. Aga tunne on taiesti Harju keskmine, isegi hullem sest tundub et mu butiigi uritus ei vea valja. Oleme kull igast auhindu saanud ja igast kiitvat ja ulipositiivset tagasisidet aga mida ei ole, on $. Ja majandus on nukker ning seega ka mina. Ent "it's better to have tried and failed, than not having tried at all." Muidugi hetkel ma rahast ja pangalaenust ja lahemale tulevast toota olekust ei raagi. Ent mingem siis sunnipaeva juurde tagasi.



Tatataaaa, hommikul aeti ilusti ules lillede ja hommikusoogi ja vaikese kingiga helerohelises kotis. Tombasin oma kingi suure arevusega valja ja... ohupuss. Ohupuss, naised, kingiti mulle 30seks saamisel. G kahku seletas et maletad kui sa eelmine kevad basiilikut ja munti istutasid ja kuis linnud koik nahaalsed ara soid (siiamaani saan tigedaks, jube ulbed ja agressiivsed linnud olid) ja vot sa utlesid et tahaksid ohupussi. Osa minust oli liigutatud ja nagi selles zestis nagu romantikat aga teine osa motles isver. Anyhuuu......

Vanenemise kui sellise ule suurt muret ei tunne, meil peres viisakad geenid ja emal on siiamaani koige parem figuur pere naistest. Aga ma utlen kui G juustes kohe mitmeid setmeid halle juuksekarvu nagin, siis oli natuke sokeeriv kull. Ei tea kas toost voi minust. Retinooliga kreeme olen kasutanud juba ammu (ennetav, eks ole) ja kaasagi nende peale pannud. Soome rohkelt puuvilju ja juurvilju, tarbime oliivoli ja punast veini, kaime molemad jooksmas ning kumbki ei suitseta.

Lapsi kull veel pole ja hetkel ka resursse nende jaoks. Vanemise tunne tuli tegelt kaks aastat tagasi gunekoloogi juures kui arstitadi roomsalt kusis et mis ma ootan nende lastega, ega ma enam nooremaks lahe. Vot selle peale jai kull suu lahti.
Pensioni peale peaks hakkama kull motlema ja arukalt saastma, aga ma olen selle butiigiga meid roomsalt auku ajanud nii et rikkaks peab kiiremal korral hakkama. Ideid?

Veel tahelepanekuid juubeli puhul: 1. enam ei tunne ei People Magazine'is voi Kroonikas olevaid staare ara. Koik on kuidagi uleoo nooreks ja popiks hakanud ning taiesti teiste huvidega. 2. Uued sarjad telekas ei paku uldse huvi ning vaatan sajandat korda Soprade seriaali. Vaprad ja Ilusad on ikka peal - teemad tapselt samad aga Ridge juuksed taiesti hallid aga Brooke ikka sunnitab lapsi igale mehele shows. Eric kasutab Viagra't. Masendav. 3. Alkoholi tarbimine langeb kuna juba klaas veini ja Cosmopolitan tekitab meeletu pohmelli jargmine hommik.

Aga enne kui ma masendusse langen, tuleb mul meelde et 1. ma meeldin endale iga dekaadiga aina rohkem kuna vananemisega tuleb ka tarkus voi vahemalt mingisugune adekvaatsem arusaam elust kui sellisest. 2. Moistad oma vanemaid rohkem. 3. Lapsed ja oma maja on veel ees ja see on huvitav, ponev ja natuke hirmutav. 4. Suuremad sigadused on selja taga. 5. Opid hindama head konjakit. 6. Leiad/kujundad oma stiili ja oled uldse enesekindlam ning enam ei taha mingi modelli/filminaitleja/kauni sobranna moodi olla. 7. Inimesed votavad sind tosisemalt kuna sa pole mingi kahekumnene.

Koikidele kes see aasta 30nd said (ja Triin E-le ka) Happy Birthday, Babe!

4 comments:

  1. oh sa pisikene, kukkusgi 30 ;)
    ÕNNEÕNNEÕNNE --,-´@
    mis ma ikka sulle laste kohta ütlen.....inimene peab olema valmis mitte vanuseliselt! see on lollus öelda, et vanus roni peale, mis vanus see 30 siis nüüd nii jube on...samas ma ise olen alati leidnud et hea on noorelt emaks saada, siis on energiat ja viitismist mässata ja siis hiljem karjääri ajada ;)
    mida ma sinu poe kohta ütlen, meenutan selle epale seda, et kui sa mu töid nägid ja kohe kaubamajast jne rääkisid, ma ehmatasin ära, et ei julgeks tavalisele poelegi pakkuda, rääkimata suurest kaubamajast mis on eestis ikka veel see kõige-kõige.
    loodan vaid, et asjad hakkavad pareini minema, võibolla peab lihtsalt natuke suunda või stiili muutma :)

    igastahes siin paksu lumega eestist palju õnne veel ja edu!

    ReplyDelete
  2. Aitah! :) Ma laheks ikkagi pakkuma sest sinul ei ole sellega midagi kaotada, onu. Meid ajab pohja just see igakuune riiete ostmine (enamustel disaineritel on korged miinimumid). Aga sina voiks kull endale kohe naidised valmis teha ja ringi kondida sest see ei maksaks midagi. Ning kui nad sisse ostavad siis nemad maksaks sulle kohe. Ma pean sulle marketingi tegema tulema. :)

    ReplyDelete
  3. Ma oleks küll ambu kingina eelistanud, aga õhupüss käib ka ;)Õnne sulle tagantjärgi.

    ReplyDelete
  4. Mnjaa, ma olen vist puhta imelik, mo arust on õhupüss täitsa romantiline kingitus... :) Ja ikkagi südamega tehtud, mitte mingi suvaline roosa junn ;)

    ReplyDelete