June 18, 2008

Strong White Woman

Ma pidevalt kuulen/loen kuidas aafrika-ameeriklannad (voi mis see koige viimane koige korrektsem valjend on) raagivad endast kui Tugevast Mustast Naisest. Kahjuks ma vist enda kohta oelda ei saa Tugev Valge Naine, sest voidaks valesti tolgendada.

Aga tahtsin raakida teisest Tugevast Valgest Naisest (TVN) - Hillary Clintonist. Isiklikult pole ta mulle sumpaatne kunagi olnud - kinnisvara skandaal millesse ta segatud oli ja kus kaks juristi morvati, abikaasa sigadused ja jargnev karjaar poliitikas, mis ilma kaasata poleks onnestunud. Maletagem et voimalus osaleda poliitikas tuli ikkagi alguses kaasa kaudu. Ent tuleb tunnistada et karmi karjaari tehtud mis pole meeste maailmas kindlasti kerge. Ning selle eest votaks mutsi maha ta ees aga enam mitte. Kampaania alguses oli Hillary toesti TVN - ratsionaalne, artikuleeris hasti, tark jne jne. Natuke populist kull aga seda on koik poliitikud mingi maarani. Ent nyyd viimase kuu jooksul on lainud TVN mingi viriseva mutini kes teatab et teda ei valitud kuna tema on naine, ja koik kes tema poolt ei haaletanud on seksistid (sexist). Kuidagi nork. Mul ei tule meelde aga mitmeid targad inimesed on olenud et mitte ainult algus ei ole oluline vaid ka lopp. Kui kaotasid siis mine vaarikalt ja sirge seljaga. See et teda ei valitud kuna ta on naine on nork argument kuna alguses oli kumneid delegaate, enamus mehed, kes koik kaotasid Hillaryle.

1 comment:

  1. hmmm....ma ei oska kommmenteerida...üritan ennast poliitika arutlustest eemale hoida. kuid kuuldes, et nii nõmedalt ja lapsikult suhtuda kaotusesse ... :/

    ReplyDelete