June 17, 2008

Where is Estonia?

Minu kogemuste kohaselt teavad ameeriklased (voi ullatavalt suur number kus Eesti asub; osad teavad Tartut, laulupidu, e-stoniat, vanalinna, saaremaad jne) aga mitmete Eurooplaste ullatunud nagu naha on nagu kull imelik. Juba siia tulles Saksa toll kusis et kas see ameerika pass (kuna molemad tumesiniste kaantega). Utlesin et et, Eesti oma. Ametnik vaatas otsa ja utles et tal pole orna ideed kus see riik on. Saksamaal!!! Teatasin et no peaks ju kull teadma, te vallutasite me riiki ikka aeg-ajalt. Siis sain paari prantslannaga tuttavaks ja kui kusiti kus kandis ma USAs elan, ning siis moeldi et Eesti ju siis USA osariik. Praegu on poes saksa ja itaalia turistid ja koik kusisid et kus see Eesti on. Ahhhh.

5 comments:

  1. mul meenus sellega seik kui siin ajalehed Bushi kohta naersid, et ta oli ühe tüdruku käest küsinud, kust ta pärit, vastas tüdruk Walesist...küsis B, et kus ameerika osariigis see veel asub ;)
    minu mees toetuseks ütles, et vaata kui suure kodumaa peab ameeriklane selgeks õppima, pole ime,e t ta ei tea muid maailma riike :D
    kas tavaline eestlanegi tänaval oskaks nimetada meie 15 maakonda või nagu mina, kes ei tunne isegi linnasi ja jõgesi ;)
    aga olen ennegi kuulnud seda, et eurooplane ei tunne eestit ka nii hästi kui ameeriklane, samas arvan, et koht kus ei teata kes on carmen kass või mõni teine kuulus eestlane ei tea nad ka mis üldse on eesti.

    ReplyDelete
  2. Sakslastele peab utlema Estland mitte Estonia, siis saavad pihta :)

    ReplyDelete
  3. Jah, minul on mitu sarnast kogemust. Estonia peale teeb sakslane tagurpidi silmi ja ei saa üldse aru, millest jutt. Ja siis, kui kohmad Estland sekka, siis tuleb Hansu ja Helga suust "Aaaaa! Jaa-Jaa, natürlich!"

    ReplyDelete
  4. ma olen ka tähelepannud seda, et muu euroopa (eriti sakslased) ei tee baltiriikidel vahet....kui hääb hätta küsib kas baltiriik ja siis mõsitab asukohta

    ReplyDelete
  5. See ühte "Balti patta" panemine on vastikult laialt levinud koos eksiarvamusega, et meil on kõigil sugulaskeeled.
    Aga ega keskmine eestlane ka eriliselt hea maailma geograafia tundja ei ole. Kahjuks.
    Aga sakslastele sobib jah Estland. Tegelikult võikski Eesti nimi rahvusvaheliselt olla Estland, siis saaks sellest laeva-needusest lahti.

    ReplyDelete