November 26, 2008

Thanksgiving Dinner



Siin siis taies hiilguses minu tanupuhade menuu. Kui Eestis puhade ajal suuakse ikka pidulikult ohtusooki, siis USA puhade soogid on umbes 2-3 paiku. Alguses oli raske harjuda aga toega, sood oma soolased asjad ara, raagid juttu, vaatad telekat, lahed jalutama et siis tagasitulles magustoite suua. Ning voila, ohtusoogiks jalle sama. Kellel on tahtmist jargi teha, siin on link mis konverteerib koik kogused meetrisysteemi.

1. Kalkun - tervet kalkunit on raske hasti teha, et onnestuks, peab panema oopaevaks marineerima. Ise kasutan Wolfgang Puck's retsepti. Tootasin tema restoranis Orlandos uks suvi ja muidu kui oled kuskil tootanud, sooma tagasi ei taha minna aga sinna laheks kull. Hea kokk on. Retsept siin.



2. Johvika moos. Pakk johvikaid segada 100 gr suhkru ja 2 spl apelsinimahlaga. Kata fooliumiga ja kupseta 205 kraadises ahjus tund aega. Vota valja, eemalda foolium ettevaatlikult ja sega hulka 2 spl apelsinilikoori (Grand Marnier). Hoia kulmas, voib 3 paeva varem valmis teha.

3. Kartulipuder. Keedan hulka ka kaalikaid ja siis tambin koik soola ja piimaga segi, lopus lisan toorest hakitud sibulat.

4. Corn casserole. Vot ma ei tea kas seda saaks Eestis teha - maisi on aga kas siukest asja nagu creamed corn ka on? Muidugi saab ka ise teha
pool sibulat ara praadida, juurde lisada 3 tassitait maisi, lisa 3/4 tassitait vett ja keeda kuni pehme, umbes 10-15 min. Lisa 1 tsp suhkrut ja 50 gr vahukoort. Keeda veel 5-6min, lisa soola ja pipart maitse jargi.
Corn muffin mix on iseenesest lihtsalt selline: 220 gr jahu, 100 gr maisijahu, 4 tsp kupsetuspulbrit ja 100 gr suhkrut.

Corn casserole retsept on siin. Retsept on lihtne ja viib keele alla kui valmis.

5. Rohelised oad teriyaki kastmes.

6. Stuffing voi dressing. Dressing- kupsetad eraldi. Stuffing laheb kalkuni sisse. Kuna minu kalkuni sisse lahevad ounad, porgandid, rosmariin jms siis teen dressingu.

Sausage, Cranberry, and Corn Bread Stuffing

Maisileiba peab olema selle retsepti jaoks:
220 gr maisijahu
220 gr jahu
70 gr suhkrut
2 tl kupsetuspulbrit
2 tl soola
220 gr piima
70 gr oli
2 suurt muna

Ahi 220 kraadi peale. Vala piim maisijahule peale ja sega. Sega kokku jahu, suhkrur, sool, kupsetuspulber. Eraldi sega kokku munad ja oli, lisa maisijahule, siis lisa jahu segu. Kupseta 20-25 min.

Pean jalle lisama et keele viib alla.



Magustoidud

Pumpkin gooey squares by Paula Dean (enamus retsepte on sellelt armsalt Lounast parit kokalt, G kah Lounast)

Minule tavaline korvitsakook ei meeldi, uhe tuki voib kull aga siis enam ei taha. See kook kasutab kookipulbrit pohjana (tavaline pulber kolbab, Lemmik jms)ning peale tuleb selline juustukoogi moodi taidis. Retsept siin.
PS! Taidise puhul kasutage ainult pool suhkrukogusest.

Pecan Pie. Muidu need on hirm magusad aga see retsept on parem. Mina kasutan valmis ostetud muretaigna pohja.


Taldrikul on Pumpkin Gooey Cakes vaga vahese suhkruga vahustatud vahukoorega ja alusel pecan pie.

7 comments:

  1. Taidsa lopp - endale ja mehele kokkasid nii korralikult?????

    ReplyDelete
  2. Suurusehullustus. :) Nujah, lugesin kuskilt et kui kahekesti teege turkey hamburgers?! Ja osad koogid saaab kulmutada ja nuud paar paeva pole kokkamise parast vaja muretseda. Kerge casserole voib teha ulejaakidest, kartulipannkooke jms.

    ReplyDelete
  3. Päris täiuslik õhtusöök :)

    ReplyDelete
  4. Reede kas sa ise tahistad tanupyhi?

    ReplyDelete
  5. Mina ei tähista tegelikult. Sest mu mees on eestlane ja kuigi ta on päris kaua siin elanud, tal tänupühade tähistamise kommet pole tekkinud. Naudime niisama vaba päeva :)
    Või noh, kui tähistame, siis spontaanselt ja ilma kalkunita. Eelmisel aastal näiteks tekkis meil mõte minna üle jõe saarele grillima ja veini jooma. Naabrimehe võtsime ka kaasa ja see oligi meil tänupühade tähistamine. Sel aastal sõitsime ratastega venelaste poodi ja sealt läksime parki järve äärde istuma ja singileiba sööma ja kalja jooma. Ei olnud kalkunisink vaid venelaste hea suitsusink.
    Aga muidu mulle meeldib kokata küll. Kahjuks ainult ei oska ma väikeseid koguseid teha ja me kipume liiga palju sööma :)

    ReplyDelete
  6. Ma tahan vene poodi minna suldijahile see joul, loodame et onnestub.

    ReplyDelete
  7. 13. detsembril on Eesti Majas verivorstide tegemise talgud
    http://www.calendarwiz.com/calendars/calendar.php?crd=estonianhousenycalendar&op=cal&month=12&year=2008

    ReplyDelete