February 20, 2010

Tasakaal 2 ehk Valentine's day

Roogi tee lumest puhtaks et mehel hea valja soita ja mees toob maailma koige ilusamad beebiroosad roosid valentini paevaks....



Mitmed on blogides arvamust avaldanud et eriti tobe kui uks paev peab romantiline olema ja miks ei voiks iga paev nonda olla. Muidugi et voiks iga paev romantikat teha aga paljud seda teevad? Et tombad kuunlad valja, veiniklaasid, tuustid pidzaamade alt midagi ahem, labipaistvamat? Minule muidugi iga puha meeldib, ja Valentini paev pole eralik. Kuigi restoranis kaimise asemel on armsam ja stressivabam* koju jaada.
*Eeldades et mu menuu valja tuleb ja kedagi polema ei panda.

Tombasin laua elutuppa klaasuste ette, katsin toa vaikeste teekuunaldega ja G tegi kaminasse tule.

Menuu oli jargmine.
Eric Ripert'i (autor ja kokk/omanik kuulsas Le Bernadin restoranis)
Barely Cooked Scallops with Tomato Compote and Champagne Beurre Blanc

Ma ei tea kui reaalne on Eestis varskeid scallops'eid saada, need peavad varsked varsked olema, sest pea et toorelt sood aga kui saadaval, vaga soovitan. Tomati no moosi otsas ja sampuse-voi kaste umber. Vaga kerge ja sulas keelel. Lisan pildi ja let's ignore the fact et laualina triikimata.



Steik radicchio-pirni-sinijuustu salatiga.


Magustoiduks oli sokolaadikoogid mis seest veel vedelad. Kuidagi tummisemad oleks voinud olla. Liiga palju void ja liiga vahe tumedat sokolaadi. Aga ara said soodud ilma suurema vaevata.

2 comments:

  1. Vauu, sa lausa gurmaankokk ju!!!
    Pean au andma. Kas sa teed mingite kindlate ja jargiproovitud retseptide jargi voi iga kord proovid midagi uut?
    Mina ei saa ega saa end kasile voetud, et hakata tegelema meie pere menyy eriparasemaks muutmisega. ikka tavaline, lihtne eesti toit, mingi liha ja juurvili ja vahelduvalt siis kartul, riis voi pasta. pidupaevadel traditsiooniline kartulisalat jne. tegelt tahaks taisvarustusega viimase peal kooki, kuid see on teine teema :)

    ReplyDelete
  2. G peamine kaebus ongi et ma rohkem neid retsepte ei tee mis meeldivad. Ma ei viitsi just sellist no igapaeva toitu teha. :) Vaata kokandusbloge, akki haarab midagi. http://smittenkitchen.com/ on vaga sympaatne.
    Ja kartulisalatit sooks ise rohkem aga G pole suur fann, kaebleb eestlaste ja nende majoneesiarmastuse ule.

    ReplyDelete