December 5, 2010

Hani


Joome kohvi ja akki G vaatab ule laua ja utleb et kuule akki teeme sea asemel hanepraadi jouludeks. Vaatan talle tosiselt otsa et akki teeb nalja. Ei tee. Ytles mooduka haalega et You have Thanksgiving. Christmas in our household will be Estonian, meaning it'll always be pork, potatoes and sauerkraut. G kahku taandub et aa, jah muidugi, teeme siis tanupuhadeks. Ise motlesin hiljem et voiks ju vana-aasta ohtuks teha ent sellist asja ei taha esimest korda pidulikuks ohtusoogiks teha, ilmselt peaks enne katsetama. Kas keegi on teinud ja milliste tulemustega?

7 comments:

  1. uurisin mehe kaest, kuna tema meil see peakokk majas. tuletas meelde, et tegime hanepraadi jouludeks aastal 2005 veel Eestis elades, kui mu ema ja mehe vanemad meie pulmadeks kohale soitsid. vat mina seda ei maletanud. mees vaidab, et vaga hea oli. taidiseks oli olnud voiga segatud ounad ja kuivatatud ploomid.

    ReplyDelete
  2. Olen hane teinud mitmeid kordi. Meie peres on see traditsiooniline jõuluroog, nii maitsev ja võrreldamatult parem kui kalkun. Peaasi, et lind oleks värkse, mitte külmutatud. Mulle tundub, et sulatatud lihal pole enam see õige maitse ja praad tuleb kuiv.
    Täidiseks on head hapud õunad ja mustad ploomid, mõni paneb hapukapsaid sisse.
    Küpsetamise õpetusi on netis palju ja erinevaid. Kui Sul tegemiseks läheb, võin täpsemat nõu anda.

    ReplyDelete
  3. Meil ka sel aastal lind plaanis jõululauale panna. Hanerasvas praetud hapukapsaste jms kõrvale. Aga langetasime otsuse pardi, mitte hane kasuks kuna part maitselt tummisem ja suuruselt lollikindlam koduahjus küpsetamiseks.

    ReplyDelete
  4. Jah minu meelest on ka eestis juba laialt levimas kombeks teha sea asemel jõuluks hoopis hane või parti. Mulle endale meeldib part kõige rohkem muidugi. Aga õige on see küll, et peaks värske olema mitte külmutatud. Ja noh kui on viitsimist mässata siis väga ju ka küüliku praad.

    ReplyDelete
  5. Mis asja? Kas keegi siis siga ei teegi enam jouludeks? Kohhhutav. Ma siuke traditsionalist et peab olema kartul/hapukapsas/siga plus kartulisalat. Ja ka verivorst.

    ReplyDelete
  6. Hani ongi traditisooniline jõuluroog. Seda ei saagi muul ajal osta, sest nuumatakse 6 kuud just jõuluks rammusaks.

    ReplyDelete
  7. Minul on siga, verivorst, hapukapsas, pohlasalat, marineeritud kõrvits, seened ja kurk. Ei mingit lindu!

    ReplyDelete