June 13, 2011

Head inimesed

Inglise keeles on hea ytlus It's the thought that counts. Mote loeb, isegi kui tegudeni ei jouta. Voib olla. Ma voib olla siuke tanamatu loom aga aina rohkem kaib selline hea soovimine natuke narvidele. Naiteks kui inimesed utlevad et I will keep praying for you or You are in my thoughts. Ok, great. Taname taname. Aga koige kasutum on see Let me know what you need or How can I help you or Let me know if you need me to do anything. Ma ei hakka ju ytlema et tule ja tee voi mine ja osta. Aga tahaks kull ja abi vaja ka. Naiteks kui Olivia sundis siis koik "pakkusid" abi ja ei osanud nii nouda. Aga kull oleks tahtnud et keegi lihtsalt tuleks ja niidaks muru ara. Samamoodi kui voodis kinni olin. Tule lihtsalt labi ja too suua, pane see kulmkappi ara, ja ongi. Voi tule korista voi mis me kandis ilmselt tehtavam, saada keegi koristama. Sest loogiline et kui ma voodis kinni siis suurt koristada voi pesu pesta ei saa. Voi teata et saad kas kindlatel kuupaevadel ohtul tulla ja siin olla nii et me G'ga saaks kas kinno voi kuskile niisama valja minna. Vms.

Nyyd ma lihtsalt tanan ja et very nice/sweet/thoughtful of you..... Mida see nagu ongi aga siuke odav valuuta siiski, voib koigile pakkuda, kesse ikka hakkab sabast kinni. Ja tegelt paar sobrannat on konkreetsemad olnud, naiteks uks saatis suure kreemise shokolaadi tordi. It's the thought that counts. :)

8 comments:

  1. Hmm, tegelt tuleb lihtsalt suu lahti teha ja öelda mis vaja on. Nii lihtne see ongi:-)
    Kõige lihtsam ja tõhusam on muuta iseennast.

    ReplyDelete
  2. Täiesti nõus IP-ga. Pealegi inimesed on oodatust rohkem vastutulelikumad, aga nad sageli lihtsalt ei tule selle peale, et oleks vaja su muru niita või õhtusööki tuua. Usun, et su sõbrad&tuttavad on äärmiselt rõõmsad, kui sa neile helistad ja abi palud. Nad ju teavad, mis sul teoksil ja väga abitu on kõrvalt pealt vaadata ning mitte midagi teha osata.

    ReplyDelete
  3. mina pigem arvan, et kui inimesel, kes ùtlebki, et kas saan sind aidata, paluda tulla muru niitma, ta pigem ikka ehmuks veidi ja isegi kui tuleks muru niitma, siis veidi vastumeelselt. kellegi teise saadaks ehk kùll tòòd tegema, aga no kes see ikka, kui enda pere vàlja arvata, teise musta pesu tuleb pesema nt... vòib-olla ma eksin ka, ma ei tea, aga selline mulje jààb kùll.
    kuid samas usun, et vàiksemaid asju ollakse kùll nòus ròòmsalt tegema, nt kooki kùpsetama vòi ahjukana tegema vòi vannitoa peegli puhtaks tòmbama vòi poes kàima ja sùùa osta.
    aga jah, eks inimesed on erinevad, vòid àkki katsetada vàiksemate soovide (nt palun too poest piima vms) palumisega?
    julge hundi rind olevat kùll rasvane... he he hee :)

    ReplyDelete
  4. Õigete sõbrannade puhul igatahes see asi töötab. Minu sõbranna on minu last hoidnud, kui ma juuksurisse minna tahtsin ja kui teine sõbranna ise ja ta pere olid mingis jubedas kõrges palavikus, siis käisin toidupoes ja viisin koti üle ukse. Kui olin kahekesi kodus haige 1-aastasega, siis sõbranna mees tõi apteegist rohtu. Üks meessoost sõber tõi vanema poja trennist, kui haige beebiga kodus olin ja ise minna ei saanud. Küsin otse ja inimesed aitavad heal meelel.Kusjuures ma ei ole nö igapäevane sõbrannataja, aga kui abi vaja, siis küsin otse ja ei ütle iial ära ise abi andmast.

    ReplyDelete
  5. me teeme siin eestlaste seas ameeriklaste yle nalja, kuidas nende jaoks on valjend, Hi, how are you, lihtsalt tervitus, vastuseks peab ikka olema Good, thanks, how are you, keegi ei hakka ju ytlema, et oi, mul on tana nii halb paev. Kuigi ma olen seda proovinud :) Ega kedagi eriti huvita.
    Mis puutub igasugustesse lubadustesse, siis oleme nii palju kogenud, et 99% ei saa ameeriklaste peale loota. Kui nad just ei ole vaga-vaga-vaga head sobrad. Kui eestlane ytleb, et ma tulen sulle kylla voi su synnipaevale voi ma helistan sulle, siis ta seda ka teeb. Ameeriklase puhul ta lubab suure suuga, et tuleb, teeb, helistab ja suure toenaosusega ei kuule sa tast enam tykk aega :)
    Ameerikas vohab individualism, mis mulle on vooras.
    Ma ei ytle, et koik on sellised, kuid kogemus raagib enda eest.
    Voib-olla erinevates kontingentides toimib see teistmoodi.
    Teine asi toesti - kysi ja julgelt :) Minu mees on selline, kes aitab kogu aeg teisi ja ise ootab teistelt sama vastu, kuid ta kysib otse ka.

    ReplyDelete
  6. Küsi julgelt - meil ka siin itaalias pakutakse samamoodi abi...aga mina olen liiga uhke, et see vastu võtta.

    Täna just sõin üle piiiiiiiika aja "Bacio" sokolaadi (mis on nagu fortune cookie aga tarkuseteraga) ning seal oli kirjas:
    "friends are those rare people who ask how you are and then wait to hear the answer" .
    Samamoodi oleks, kui sa küsid abi ning nad tulevad appi.

    Mina saadan sulle rohkelt tervisi :) ja väikesele tüdrukule pikk pai!

    ReplyDelete
  7. Oleneb kindlasti kui head tuttavad on ent ma ei tea kuis ma hakkan kellelegi utlema et tule korista voi too suua. Kolab kuidagi ulbelt... Ma eelistaks et inimesed ise ytleks et ok sind kodus ei ole, ma lahen koristan voi votan Olivia parastlounaks voi toon suua. Suua toodi kull pean ytlema iseseisvalt parast Olivia sundi. Ag ama jah ei oska nii oelda kull et aint rahvuses asi kinni sest mitmed ameeriklased on vaga aidanud nii omad kui taitsa voorad. Aga nad vist pakuvad rohkem, eestlane rohkem tegija.
    Aitah Reine!

    ReplyDelete
  8. kui nyyd enda elu peale mõelda, siis ntx kodu koristus, söögi tegemine vms on ikka enda rida olnud. mina kyll ei söenda ntx isegi sõbrannalt või sugulaselt abi paluda. on olnud raskeid aegu, kui kaksikud syndisid ja ise zombi olin, siis jäigi tegemata või tegi mees nii palju kui oskas/suutis.
    mis puutub laste hoidmisse on teine rida. aga ilmselt tuleb rohkem kysida, kuid arvan, et see on iseloomus ja kasvatuses kinni. mina ntx väga kergelt abi ei palu, elan ennem oma elu keeruliseks ja pyyan hakkama saada. jama on minna ntx 4 lapsega kuskile poodi vms aga kui pole kuskile jätta neid, siis ikka käin nendega ära, mis siis et higimull otsa ees ja pärast kirun iseennast.

    Kindlasti meie ymber on palju lahkeid ja häid inimesi, kes heameelegi abistavad kui seda vaid kysida :D

    ReplyDelete