December 11, 2007

Christmas - Commercial and/or green

Joulude hooaeg hakkab tapselt reedel, parast tanupyhi. Black Friday saab oma nime sellest et sel paeval, kuna massid tormavad joulukinke ostma, sissetulev raha viis poed kasumisse, mida margitakse mustaga (kahjumit jalle punasega). Iga aastaga teevad poed aina varem lahti ja pakuvad igast hulle diile. Eelmine aasta olid telekad ja paar inimest tallati alla selle jooksmisega. Oudus kuubis. Meie pere ega me tuttavad nagu ei harrasta seda tomblemist. Me kuulume nende hulka kes soppavad internetis rohkem (no ei kannata seda trygimist), ja esmaspaev parast Black Friday't on Cyber Monday, kuna paljud siis jalle netis ostmas. Osad butiigid on nii hakkajad et kontakteeruvad meestega ise a la caroline would love to have the following: $545 Tracy Reese jacket and $244 cashmere sweater. Agressiivne nats aga minu kaasa leiab et abistav.

Kui sa NYC juhtud olema siis parast tanupyhi minnakse kaubamajade aknaid imetlema. Vaga andekalt tehakse. Kaubamaju jatkub (Macy - koige odavam, Bloomingdales, Barney's, Saks -koige kallim jne). Motiskledes globaalse soojenemise, orgaanilise toidu ja saastlikuse teemal, Barney's tegi rohelised aknad kasutatades vanu pudeleid ja plekktopse. Green movement. Eco-friendly. Sees orgaanilisest riidest t-sargid ja kanepi-kangast topid jms.



Igast august tuleb joulumuusikat nii et jouludeks on tugev siiber ees. Uks eestlanna toi mulle Eesti Maja joululaadalt verivorsti millest hea meel. Eelmine joul ode smuugeldas igavese hunniku sisse - ahh, nii head olid. Kaisime kaasa ja tema perega Eestis paar aastat tagasi ja laksime Raekoja platsil asuvasse Golden Pig restorani ja pisar tuli silma, toodi mul verivorsti ja neil oli verekakki ka. Nuud laks koht tyhjaks. Eesti maja oma on ok, toin Ikeast pohlamoosi ka. Ise tegin piparkoogitaigent, mingi ohtu kupsetab ara.

Kui kodu peale motlen siis igatsen koigepealt vanemaid ja siis kohe sooki. Tavaliselt lahen kohe Lennujaamast soogipoodi. Meeletult tahaks: eesti hapukoort (kreeka jogurt on koige sarnasem aga ei pole see), marmelaadikomme, lemmiku vorsti, kohukesi (peab vene poodi minema, neil kuuldavasti on), saslokki ja eesti jogurteid ja Timmu jaatist. Muidugi igast kupsetisi ja kringleid ja lihatooteid. Motlesin uks paev et kui me endale maja aiaga saame kui raske oleks Valge Klaari istikuid sisse smuugeldada?

No comments:

Post a Comment