December 5, 2007

Garrett County vs Fairfield County




Et paremat pilti Ameerikast anda, kirjeldan mu esimest ja siis praegust elamiskohta.
Garrett County asub Marylandi osariigis, magede ja jarvede vahel. Umbes 30,000 elanikku. Loodus on vapustavalt ilus kuigi rikkurid on edale nihverdanud majasid magede otsa ja jarvede aarde. Kohalikud protesteerivad aga edutult. Viimasel ajal on Washington DC kuurordina hinda lainud ja turistid siis ehitavad nn MacMansion-eid mis on siuksed uuratud maja 6 magamistoa ja 7 WC. Ja siis kaivad aastas kaks korda seal.

Kohalikud on toredad, vaga heasudamlikud, koik utlevad tere uksteisele ja kui tee peal naed kedagi sporti tegemas siis soidetakse suure kaarega mooda et safe oleks. Vaba aja tegevus: kirik, heategevad uritused, kodu ja aiategevused (lillede jms massatakse, kartulit nagu keegi suurt ei kasvata), kinos ja kohalikes suhtkoht viletsates restoranides kaimine. Pizza ja itaalia-ameerika toit on populaarsed. Kohalik college kus kaisin on vaga progressiivne, valisuliopilased, igasugused klubid, vahva raamatukogu, suur adventure sports programm kuhu tullakse paris kaugelt. Oppejoud olid nii toredad, ajaloo professor ja geoloogia ja kirjanduse oppejoud meenutan hea sonaga - puhendunud oma alale, targad ja huvitavad. Matemaatika naiteks on mul alati nork olnud, maletan siiamaani kerge hirmuvarinaga kuis pohikooli oppejoud me peale karjus. Siin aga tuleb siuke 6 meetri pikkune hiiglane, naeratab ja ytleb vaga veenvalt et kui mul nii head hinded teistes ainetes, ei saa olla et ma matast jagu ei saa. Ning suure maadlemisega ja julgustusega saingi viie voi siis A.
Riideid ostetakse Walmart-ist, enamik inimesi kannab igast dressivariante ja spordiriideid, pakse inimesi leidub ja ka kohnu. Truck on koige populaarsem auto, inimesed on konservatiivsed ja patriootlikud. Palju ei ole reisinud aga ilusti kusivad ja on toesti huvitatud.
Fairfield County - asub Connecticut'i osariigis, ule 900,000 elaniku. Laugeb mooda mere aart, ja on uks rikkamaid alasid kogu riigis. Kutsutakse Bedroom of NY (kuna paljud on oma pered siia kolinud, natuke rohkem ruumi ja lihtsam liigelda, lapsesobralikum) ja tootavad NY (uhavad rongiga edasi tagasi, ulikonnad seljas, Blackberry'd kaes jne). Soliidne seltskond. Stepford Wives on kuuldavasti osade siinsete naiste jargi kirjutet ja ka siin filmitud (molemad versioonid).
Majad on kaunid, maitsekalt tehtud, toenaoliselt arhitekti ja disaineri abiga. Vaikese tagasihoidliku maja kiire tanava aares saad endale poole miljoni eest. Autod on popid, inimesed soppavad Saks-is voi butiikides, heategevus ballidel kaijakse ja tennist mangitakse. Meil tuttavad olid taisti sokeeritud et me ei mangi ja me siis votsime tunde suvel. Tennise mangimises ja ka purjetamises. Kohustuslikud.
Siinne ala koos Bostoniga on inspireerinud taieliku lifestyle called preppy ja ka wasp lifestyle. Wasp tahendab white anglo-saxon protestant ja heast rikkast perest, old money lifestyle. Loe purjetamine ja tennis ning kokteilid - viimasega meil probleeme pole, harjutame ka. Preppy stiil siis: mokassiinid, Tory Burch flats, varvikad riided - ka meestel, Ralph Lauren, lilly Pultizer, cashmere kampsunid, ilusad valged hambad, terved blondid juuksed, parlikee ja teadmine et sa oled teistest parem.
Koik on heas vormis, hommikul kell 6 voi isegi varem pargis jooksmas. Tere ytleme ainult tuttavatele (kuigi voorad jooksjad hommikul ka teretavad). Tutvudes surutakse katt, naeratakse ja oeldake et kindlasti teeme dringi ja siis kunagi ei helistata. Suured ehted ei ole moes ja suured disain logod on maitsetud. Kus sa elad on vaga tahtis. Restoranid on fantastilised, baarid sama moodi. Kui siit neid meeletuid suuri toiduportsjoneid otsida, tabab pettumus. Aga steak tartare on vaga hea.

No comments:

Post a Comment